Arhivă articole

Sebișul înfruntă în derby-ul weekendului în Liga 3-a o echipă încă neplătită în 2017, dar singura neînvinsă în retur!Apelativul de „brava formaţie” se potriveşte întrutotul pentru Industria Galda de Jos în această primăvară, cea mai critică din punct de vedere financiar pentru divizionara terţă. Elevii antrenorului Paul Ciucă „ţin steagul sus”, deşi suferă enorm în 2017, jucând fotbal chiar de plăcere, în condiţiile în care drepturile cuvenite şi le vor primi abia în luna mai.

Adăugaţi aici şi multiplele probleme de efectiv cu care se confruntă „principalul” găldenilor şi se întregeşte imaginea unei echipe admirabile, ce trăieşte frumos, deşi jucătorii sunt în majoritate angajaţi şi lucrează. Formaţia găldeană este singura participantă din seria a 4-a invincibilă în retur, cu 17 puncte strânse din 21 posibile şi se menţine în calculele promovării, având o serie remarcabilă, cu 10 partide fără eşec.

Runda anterioară Industria Galda de Jos a cedat fotoliul de lider, a coborât pe locul al treilea după remiza de la Rovinari, iar în etapa viitoare, pe propriul teren, primeşte vizita formaţiei Naţional Sebiş, cea care a detronat-o, distanţa între cele două fiind de numai două puncte. Raportat la terminarea turului, Industria a recuperat trei puncte comparativ cu Naţional Sebiş. Aşadar vorbim de un derby cu implicaţii în lupta pentru Liga a 2-a, în condiţiile în care un alt meci de foc va fi la Deva, între CNS Cetate şi CSM Şcolar Reşiţa.

*Accidentări peste accidentări

De parcă nu era de ajuns apăsătoarea chestiune financiară, Industria s-a lovit în această primăvară, atât de prolifică din punct de vedere al rezultatelor, de o interminabilă listă a jucătorilor accidentaţi. Cea mai grea lovitură este absenţa de durată a fundaşului junior, Ionuţ Cioplântă, motiv pentru care polivalentul D. Lupşan a fost retras în zona centrală a defensivei. Pentru duelul cu prima clasată, se speră însă în recuperarea a câtorva dintre jucătorii ce stau sub semnul întrebării, incerţi fiind Frenţiu, Baghiu, Cernea sau G. Goronea.

Ciucă: „Sebișul întrunește toate toate condițiile unei formații ce tinde spre Liga 2-a”

Paul Ciucă, antrenor care impresionează prin pasiunea pentru „sportul rege”, fiind implicat şi la Viitorul Spicul Daia Română, rămâne ponderat înaintea disputei de sâmbătă, 22 aprilie, contând pentru etapa a 21-a a Seriei a 4-a. „Întâlnim liderul la zi, o echipă foarte tehnică şi în acelaşi timp cu o prezenţă fizică demnă de luat în seamă, cu trasee clare de joc. Naţional Sebiş are un antrenor inteligent, o conducere pe măsură, întrunind toate condiţiile unei formaţii ce tinde spre Liga a 2-a, spre deosebire de noi ce avem multe lipsuri. Însă, am încredere în jucătorii pe care îi antrenez şi îi invit pe toţi cei care simt ceva pentru Industria Galda de Jos să vină la stadion, pentru că vor avea parte de un spectacol fotbalistic demn de urmărit”, a declarat Paul Ciucă.

Călin Cojocaru, antrenorul adversarilor a „spionat” Industria acum două runde, în mod direct, profitând de partida pe care a disputat-o la Galtiu cu AFC Unirea 1924 Alba Iulia, a doua zi fiind prezent, în calitate de spectator la întâlnirea de la Galda de Jos cu Poli Timişoara II, câştigată de gazde cu scorul de 2-0. Comparativ cu disputa directă din toamnă, datele sunt aceleaşi şi atunci în joc fiind fotoliul pluşat de lider: Industria Galda de Jos a poposit la Sebiş din postura de prima clasată în serie, atunci arădenii câştigând cu 3-2, după ce oaspeţii au avut avantaj pe tabelă până în minutul 75, graţie dublei lui Cernea, golgheterul seriei, cu 11 reuşite.

Sursa: ziarulunirea.ro

0
0

0 comentarii la articolul: “Sebișul înfruntă în derby-ul weekendului în Liga 3-a o echipă încă neplătită în 2017, dar singura neînvinsă în retur!

  1. Daca nu intervine vreo neprevazuta,sambata 22 aprilie de la orele 15,30 sunt in tribuna la Galda si pe langa cabinele jucatorilor ca sa ma intalnesc cu delegatia sebisana si eventual cu ziaristi de la Arad.Le urez sebisenilor succes si presimt ca la Galda e o paine de mancat…in etapa a 21.a !

    0

    0

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.