28/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Sentința scrisă amânată cu o săptămână în „speța Keita”, dar, verbal, membrii Comisiei de Displină a FRF le-au dat punctele Sebișului!

La finalul partidei Performanța Ighiu – Național Sebiș, scor 3-1, conducerea oaspeților a contestat dreptul de joc al lui Souleymane Keita pe motiv că a fost legitimat nelegal. Se întâmpla pe 19 noiembrie 2016, iar de atunci, Camera Națională de Soluționare a Litigiilor cam bătut pasul pe loc. De abia pe 2 februarie 2017 a dat decizie favorabilă grupării de pe malul Crișului Alb, după care Comisia de Recurs a respins acțiunea clubului din județul Alba. S-au pierdut alte 7 săptămâni până la ședința de astăzi a Comisiei de Displină din cadrul FRF, care, cu sentințele pe masă nu a mai avut prea multe de comentat.

În fața lui Călin Cojocaru, managerul Naționalului și a avocatului Cosmin Ursu, membrii Comisiei de Disciplină le-au dat dreptate verbal sebișenilor. Cu mențiunea că ar fi fost bine ca factorul sportiv să primeze și să rămână rezultatul de pe teren, Marin Daniel Cernat, președintele de la Disciplină și colegii săi, au recunoscut că, strict pe regulament, folosirea unui fotbalist legitimat nelegal aduce de la sine pierderea meciului cu 3-0. Ce i-a împiedicat pe cei de la Comisia de Disciplină să dea o sentință azi? Absența celeilalte părți, respectiv clubul Performanța Ighiu, care ar fi fost convocată prin fax astăzi la Casa Fotbalului, fără să existe, însă, și o confirmare de primire a acestuia de reprezentanții clubului ighian.

Prin urmare, federalii intenționează să afișeze pe site-ul oficial al FRF un convocator oficial pentru Ighiu, în așa fel încât, săptămâna viitoare, pe 17 mai, să dea un verdict final în prezența ambelor părți implicate în litigiu. În fine, în întrevederea de aproximativ 40 de minute, dintre reprezentanții Sebișului și membrii Comisiei de Disciplină, s-a vorbit și despre posibilitatea ca și celelalte divizionare terțe împotriva cărora Performanța l-a folosit pe senegalezul Keita să câștige la „masa verde”. Concluzia clară a lui Cernat a fost că această variantă e exclusă în absența unei contestații făcute imediat după meci.

Contactați de ziarulunirea.ro, cei de la Performanța Ighiu susțin că nu puteau fi judecați în lipsă, întrucât nu au fost citați pentru a se prezenta astăzi la FRF. „Indiferent de deznodământ voi face recurs, iar dacă Performanța Ighiu este considerată că nu este de bună credință, vom merge și la TAS”, a precizat Armando Popescu, finanțatorul Performanței Ighiu.

Așadar, dacă – într-adevăr – Sebișul primește cele trei puncte peste o săptămână și, bineînțeles, o bate pe Millenium Giarmata vineri, revine pe primul loc în clasament. Și asta chiar cu două zile înaintea manșei retur cu…Ighiul, ce se va aprinde și mai mult în aceste condiții.

0
0
%d blogeri au apreciat: