National Sebis

Cojocaru, încă un an la Sebiș: „Mi-am asumat greșelile, o echipă puternică se face în vară, nu pe parcurs!”





După etapa cu numărul 17 a Ligii a 3-a, mai precis după eșecul de la Deva, stafful tehnic al celor de la Național Sebiș a intrat în silenzio stampa. Antrenorii Călin Cojocaru și Ilie Stoican doreau să vorbească pe teren, prin intermediul echipei, având ca finalitate sărbătorirea promovării. Nu s-a întâmplat asta, ba, mai mult, echipa nu a terminat campionatul nici pe podium.

Primarul Gheorghe Feieș și-a manisfestat deja dezamăgirea pentru un nou sezon ratat și a anunțat despărțirea de majoritatea jucătorilor din lot. Pe de altă parte, a dat de înțeles că îi va mai da o șansă lui Cojocaru, iar acest lucru s-a și întâmplat după o întrevedere avută în această dimineață. „În primul rând, aș dori să-i mulțumesc domnului primar Feieș, cât și consilierilor locali, dar și tuturor sebișenilor, pentru susținerea necondiționată din sezonul ce s-a încheiat. După discuția de azi cu domnul primar, am și tras o concluzie clară, iar aceasta a fost că personal am comis destule greșeli. Mi le-am asumat, iar cea mai importantă ar fi numărul mare de transferuri dintre tur și retur. O echipă puternică se face în vară, din timp, nu pe parcurs. În plus, am renunțat prea ușor la unii jucători, care ne-ar fi ajutat mai mult decât cei sosiți în retur. La Sebiș avem un regim mai special, trebuie să fi puternic să reziști și ai nevoie de timp să te acomodezi. Am avut toate condițiile pentru a face performanță, suntem conștienți că am dezamăgit multă  lume. În primul rând pe cei care au crezut și, mă bucur să constat, mai cred în mine și în colaboratorii mei, Ilie Stoican și Cosmin Merșca. Suporterii, care ne-au susținut în număr mare la fiecare meci, au dreptul să fie și ei supărați, lucrăm deja la un proiect și o echipă care să aibă o altă abordare, un caracter mai frumos. Se întâmplă să pierzi meciuri, dar nu e totuna cum o faci, luptând până la ultima picătură de energie sau mimând fotbalul. Noi, practic, promovarea am pierdut-o în fața echipelor mai slab cotate, pe care le-am tratat de sus și am plătit. Nu le pot promite azi că în vara anului viitor vom promova, dar le promit că vom face o echipă ce se va bate pentru fiecare minge timp de 90 de minute. Toate astea pentru a nu mai tremura până la final sau a ne agăța de niște puncte pe la comisiile federale”, a menționat președintele-antrenor al celor de la Național Sebiș.

Cu ocazia întâlnirii primar – manager s-a discutat și pe marginea unui număr de jucători ce urmează a continua pe malul Crișului Alb, iar acesta nu este prea mare. Opt sunt numele din vechiul lot ce ar trebui să apară și în următoarea echipă a Naționalului, ce va demara pregătirile la începutul lunii iulie. „Lucrăm deja la achiziții, în așa fel încât în ziua reunirii să avem tot lotul complet. Sper ca Federația să demareze noul campionat la mijlocul lunii august, în așa fel încât să nu mai jucăm pe terenuri pline cu apă sau înghețate pe finalul anului”, a adăugat Călin Cojocaru.

Cu mici excepții, contractele jucătorilor de la Național Sebiș expiră pe acest final de lună, dar cu cei doriți și pe mai departe la club s-au început deja discuții de prelungire a înțelegerilor. ˝Le mulțumesc băieților care au fost cu noi la Sebiș și acum își încheie contractele și le urez multă baftă în continuare.˝ a ținut să menționeze antrenorul Cojocaru.

Gruparea de pe Crișul Alb a încheiat sezonul pe locul 5, iar dacă primește punctele cu Ighiul la „masa verde” va mai urca o poziție, adică exact cea ocupată și în stagiunea 2015-2016, tot sub comanda lui Cojocaru și Stoican. Campioana seriei a IV-a este Ripensia Timișoara, echipă ce va lua startul în ediția viitoare a Ligii a 2-a.









Un comentariu

  1. Toți merită o șansă. Să sperăm că anul ăsta veți fi pe podium. Dar ce.i mai important, vrem sa vedem spectacol și dedicare pe teren. HAI NAȚIONAL SEBIȘ! !!!!! Felicitări dl. Feies pentru toată grija care o purtați orașului.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button