National Sebis

Emil Dică, reloaded la Sebiș: „Mă pregătesc serios și ajut cât pot la construirea unui grup puternic”





Când a decis să reformeze din temelii echipa din Sebiș, Călin Cojocaru s-a gândit la un lider, un fotbalist cu o vastă experiență competițională, ca primă achiziție. Președintele Naționalului a optat pentru Emil Dică, piteșteanul care a împlinit pe 17 iulie 35 de ani și a bifat în cariera sa echipe importante din fotbalul românesc, precum FC Argeș, CFR Cluj sau Rapid, adunând peste 200 de meciuri la nivelul Ligii 1. Este tipul coordonatorului de joc, care în această primăvară a evoluat constant pentru ASA Târgu Mureș pe prima scenă. Totodată, Dică are și două experiențe internaținale în cariera sa de fotbalist, la Skoda Xanthi (Grecia) și Lokomotiv Astana (Kazakhstan).

– Emil, care ar fi pe scurt povestea venirii tale la Sebiș?

– Mă gândeam foarte serios să mă las de fotbal, dar Călin Cojocaru m-a convins să mai joc un an, la Sebiș. M-a convins cu insistența lui și detaliile despre proiectul pe care îl au cei de aici, legat de promovarea în Liga a 2-a.

– Ce ai găsit la noul tău club?

– În primul rând, o echipă bună ce nu se mulțumește cu puțin și muncește zi de zi pentru îndeplinirea obiectivului. Există condiții foarte bune, sper să ajut și eu la acest proiect. Sunt atent la colegii mei, suntem majoritatea nou-veniți, va dura puțin până ne cunoaștem și ne omogenizăm. Acum, când sunt puțin accidentat, am o contractură, îi urmăresc la antrenamente ca să văd ce știe fiecare.

– Ma aveți nevoie de întăriri?

– Da, în special junori și, din câte observ, este destul de complicat să-i găsești, în așa fel încât să fii sigur că te ajută. E greu cu trei juniori în teren la Liga 3-a și trebuie să ai minim șase în lot să nu ai surprize pe parcursul unui campionat. Când îți propui să faci și performanță este clar că trebuie să-i alegi cu grijă pe acești copii.

– Nu te pasionează meseria de antrenor?

Din păcate pentru mine, întra-devăr se apropie momentul în care voi înlocui „preluarea” cu „stopul”. Nu m-am văzut în stare să continui ca antrenor, căci mă enervez repede. Nu cred că aș putea face față la a coordona un grup de 22-24 de jucători, mai degrabă într-o funcție administrativă m-aș vedea după ce agăț ghetele în cui. Dar, deocamdată vreau să mă concentrez pe ceea ce am de făcut pe teren, la Sebiș. Mă pregătesc serios și ajut cât pot la construirea unui grup puternic. Cred în forța grupului, asta trebuie să primeze pentru fiecare jucător, nu interesul personal.

– Se tot vorbește de o reconstrucție a Rapidului, ce părere ai din exterior de ceea ce s-ar putea întâmpla la clubul unde ai cunoscut cele mai mari satisfacții ca fotbalist?

– Îmi doresc din tot sufletul ca Rapidul să reînvie. Din păcate, acum sunt multe orgolii, știu despre ce este vorba, urmăresc și cunosc detalii. Sunt două tabere acolo, dar eu sper să se așeze la masă toți cei care pot să facă ceva. Acum am văzut că și Primăria Sectorului 1 se implică, ar fi bine să se găsească o soluție. Eu aș vedea renașterea Rapidului pe modelul Petrolul, U Cluj, ASU Poli, echipe pornite de la suporteri. Numai așa spiritul acestor nume mari ale fotbalului românesc nu vor muri niciodată. Investitori adevărați, cum a fost George Copos, nu cred că mai vor apare la Rapid. Cei care au urmat după Copos au fost doar oameni care pozau în patroni, s-au folosit de brandul și tradiția clubului fără să-l țină în viață. Sper ca pe aceștia din urmă să îi bântuie spiritul Rapidului toată viața.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button