22/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Cojocaru garantează pentru Chița: „Am adus un antrenor profesionist pentru performanța așteptată de orașul Sebiș”

După doi ani pe banca celor de la Național Sebiș (cu paranteza de două luni numită Rică Neaga), Călin Cojocaru a rămas doar cu funcția de președinte-manager al grupării de pe Crișul Alb. De trei săptămâni, stafful tehnic e condus de Alin Chița, fostul fundaș al UTA-ei la ultima sa participare în Liga 1. „Cu noul antrenor mă înțeleg foarte bine. De fapt, eu l-am propus, căci are experiență de antrenor principal și secund la echipe bune, precum Juventus București, Dinamo sau Mioveni, dar și a jucat în Liga 1 în străinătate. În plus de asta, este și cursant la licența PRO, un tânăr tehnician foarte preocupat și pasionat de meseria sa. Chiar vreau să-i asigur pe toți susținătorii echipei Național Sebiș de următorul. Cu mine în calitate de manager și Chița în cea antrenor, Sebișul va face tot posibilul să promoveze în Liga 2-a. Nu sunt supărat că am rămas manager, atâta timp cât îmi place ceea ce fac. Ca antrenor am făcut tot ceea ce am putut. Am realizat lucruri bune, am și greșit, iar acum am adus un profesionist pentru performanța așteptată de orașul Sebiș”, a menționat șeful grupării de pe malul Crișului Alb.

Și la nivelul lotului de jucători revoluția a fost totală la Sebiș. „Fața de lotul din sezonul trecut au rămas doar șase jucători, Munteanu, Basic, Bârsănel, Siminic, care – din păcate – e încă accidentat, Susan și Săulescu. Au venit 15 jucători noi, dar tot mai avem nevoie de 2-3 juniori și, posibil un senior, peste media celor pe care contăm acum. Vizăm juniori pe posturi defensive. sunt mai greu de găsit, dar avem speranțe că vom primi ceva întăriri în zilele ce urmează, juniori din țara, de la centre bune de copii. În rest, am adus jucători buni, persoane modeste, de caracter, majoritatea în jurul vârstei de 23-24 de ani, fără fițe, muncitori, dornici de afirmare. L-am pus lângă ei pe Emil Dică, un fotbalist recunoscut în toată țara pentru calitatea și experiența lui competițională, dar și pe Marco Enciu, care, la 28 de ani și cu experiența Ligii a 2-a, ne va ajuta enorm”, a mai spus Călin Cojocaru.

În fine, managerul „alb-albaștrilor” a vorbit și despre configurația noii serii de Liga 3-a. „Probabil, vom rămâne cam aceleași echipe. Nu cred că toate cele cinci echipe din Alba vor fi în aceeași serie, probabil doar cele trei de anul trecut. Recunoaștem că ne uităm și la ce se întâmplă în curtea altora, dar rămânem focusați pe munca noastră, relațiile de joc și omogenizarea grupului pe care îl avem”, a încheiat Cojocaru.

 

 

7
4
%d blogeri au apreciat: