Revenire spectaculoasă, dar speranțele erau mai mari: Cetate Deva – Național Sebiș 4-4


Multă adrenalină în debutul stagiunii pentru CNS Cetate Deva și Național Sebiș, două pretendente la promovarea în Liga 1 în precedenta ediție a campionatului. Dacă trupa de pe Crișul Alb a rămas pe poziție privind obiectivul, devenii au întinerit destul de mult echipa, dar acest lucru nu i-a făcut mai puțin periculoși astăzi. Chiar au condus cu 4-1 la un moment dat, însă meritul oaspeților a fost că a crezut în potențialul său și au salvat un punct.

După cum s-a jucat în primul sfert de oră, adică fără sare și piper, era greu de anticipat nebunia ce avea să urmeze. Exact când cronometrul a bătut sfertul academic, portarul Apostol l-a faultat pe Săulescu în careu și Petculescu a fost cel care a deschis tabela de la punctul cu var. Claudiu Vereș putea face 0-2, dar lovitura sa liberă s-a dus doar în bara laterală a porții adverse, iar gazele aveau să revină în meci după marea ratare a lui Romică David. Fostul atacant de la Ighiu și Galda a obținut penalty-ul din duelul cu Zăinescu și Robert Cristian l-a executat pe Moroz. Era minutul 40, dar scorul pauzei avea să fie stabilit trei minute mai târziu, de același Cristian, cu un șut la colțul lung de la 14 metri.

Și debutul mitanului secund a fost de coșmar pentru vizitatori, iar devenii s-au dus la 4-1 în minutele 51 și 53. Mai întâi, David i-a luat fața lui Dumitrache la o pasă a lui Cristian și l-a bătut pe Moroz, iar apoi Firan a trimis direct la colțul lung, din lovitură liberă de pe 16 metri, lateral dreapta. Alin Chița a fost extrem de inspirat și l-a introdus pe gazon pe Adelin Voinescu. Și, la prima atingere de balon, piteșteanul a marcat cu capul, din centrarea lui Săulescu, pentru 4-2. Naționalul nu s-a mulțumit cu atât, a intensificat atacurile, iar în minutul 74, scenariul s-a repetat centrare Săulescu, cap Voinescu pentru 4-3. Același jucător avea să realizeze „hattrickul” și tot cu o lovitură de cap, la fază mai participând Cl. Vereș și Dumitrache.

Ambele echipe nu s-au mai aventurat în atac până la final, astfel că ultimul fluier al lui Sz. Kovasc le-a prins la egalitate 4-4. Punctul nu îi poate mulțumi pe sebișeni numai în măsura în care, totuși, au avut puterea să revină de la 1-4.

Formații:

Deva: Apostol– Ionică, Coteț, Mintas, Doboș – Boldea, Moț – Lupu (70 Staicu), R. Cristian (89 Scarlat), Bărculeț (46 Firan) – R. David (59 Tecsi).

Sebiș: Moroz – Zăinescu (57 Pâslaru), Pintea, Dumitrache, Siminic – E.Dică, Sz. Vereș – Săulescu, Petculescu (54 Voinescu), Cl. Vereș (90 Tătulea) – Ionică (80 Susan).

Arbitri: Szabolcs Kovacs (Carei) – Tamas Kopriva și Zsolt Kopriva (ambii din Satu Mare)

Observatori FRF: Mircea Ciglenean (Cluj), Sorin Găman (Târgu Jiu)

5
0


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.