National Sebis

Amical în plin cantonament: Național Sebiș – Millenium Giarmata 3-1





Două dintre divizionarele terțe din C4, aflate în plin stagiu de pregătire, s-au duelat într-un meci amical. Giarmata, cantonată la Moneasa și Sebișul, ce „încarcă bateriile” pe plan local, s-au întâlnit la jumătatea drumului, la Dezna. Chiar dacă suprafața de teren nu a fost prea bună, atâta timp cât aproape toate echipele aflate în cantonament la poalele Munților Codru Moma au folosit-o deja, a rezultat un test bun, cu patru goluri și alte faze de poartă.

Enciu a deschis tabela încă din primul minut de joc, după ce a reluat în plasă, din 8 metri, o centrare de la Tătulea. Tot după o centrare din bandă a venit și golul de 2-0. Servantul a fost Petculescu și marcator, cu latul, Pintea. Intrat pe teren de 10 minute, ex-ul Stupu a redus din diferență pentru Giarmata chiar de ziua sa. Călin a executat un corner, iar fundașul de 20 de ani a înscris pe sub Poiană. Deși au mai fost și alte situații de poartă de ambele părți, scorul s-a mai modificat de abia cu 5 minute înainte de final. Cl. Vereș a centrat și Săulescu a înscris și el din interiorul careului: 3-1, rezultat final.

Sebișenii nu l-au putut utiliza doar pe portarul Dagău, care e bolnav, dar în schimb au avut la dispoziție doi fotbaliști tineri, Petre Giugă (19 ani, fundaș central – Dinamo) și Adrian Pop (17 ani, fundaș, mijlocaș dreapta, FC Bistrița). „Suntem mulțumiți de joc. În prima repriză am jucat cu 6 juniori și am făcut-o chiar foarte bine, am dominat, am avut multe ocazii. În repriza a doua, cu toate că am avut mulți dintre <<grei>> echipei, terenul s-a stricat și a îngreunat mult construcția și a împiedicat mult execuțiile la finalizare sau ultima pasă. Una pesta alta, ne declarăm mulțumiți de antrenamentul de astăzi, ne străduim să nu se accidenteze jucătorii nici la pregătire și nici la amicale. Deocamdată, ne-a ieșit, toți sunt la program normal de pregătire și de mâine continuăm să încărcăm fizic. Mai avem 5 zile pline de cantonament, iar sâmbătă ieșim cu un meci de verificare cu Sântana”, ne-a mărturisit Cosmin Merșca, „secundul” lui Călin Cojocaru pe banca Naționalului.

Dincolo, Giarmata a intrat de joi în cantonament la Moneasa și iese de abia duminica viitoare. Răzvan Leucă nu-i are cu el pe Ronsenblum și Domșa, ambii accidentați, dar nici Ghighilicea nu o duce mai bine, deși se află la munte alături de colegii săi. „De câțiva ani de zile, simpatizăm cu stațiunea Moneasa unde venim să încărcăm fizic. Suntem aici de trei zile și partida de astăzi a fost cam la începutul stagiului nostru de pregătire, ce va încheia la finalul săptămânii viitoare cu un meci cu Ineul, după care continuăm cu amicale acasă. Partida cu Sebișul a fost destul de bună, având în vedere perioada de pregătire în care suntem angrenate ambele echipe, a fost un ritm bun chiar dacă terenul a fost greu, toți au fost preocupați să joace fotbal, a fost multă luptă luptă și angajament de ambele părți și nu pot decât să mă declar mulțumit de acest antrenament util. În ciuda golului luat foarte rapid, am avut și noi minute bune în debut de meci. Am ratat destul de mult, pe când sebișenii au fost mai pragmatici, mai experimentați și au fructificat mai bine ocaziile clare”, a menționat Leucă.

Formații:

Național (prima repriză): I. Poiană – Poștoarcă, Giuga, Pîslaru, Moise –  Rugină, Pintea – A. Pop, Petculescu, Tătulea –  Enciu.

Național (repriza a doua) I. Poiană – Deliman, Basic, Dumitrache, Siminic – SZ. Vereș, Ruță – Săulescu, Susan, Cl. Vereș – Mărgărit.

Giarmata: Miklos – A. Rus, Buzdugan (25 Stupu), Cherecheș, Ștefănescu – Codrea, Grunță – Pricop, Ferțu, M. Călin – Anagor. Au mai jucat după pauză: Bereczki – Beloescu, Marița, Stoica și Sporin.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button