National Sebis

Derby cu repetiție pentru punctele reabilitării la Sebiș și Cermei! Cojocaru: „Să ne respectăm!” v.s. Anca: „Jucăm ori de câte ori ne cere Federația!”





Programat pe 10 noiembrie 2017, derby-ul zonal Național Sebiș – Gloria Lunca Teuz Cermei s-a încheiat înainte de a începe. Arbitrii întâlnirii din cadrul rundei a 12-a a Ligii a III-a (seria a 4-a) au fluierat finalul pentru că una dintre Ambulanțele ce trebuia să asigure asistența medicală transportase o femeie în stare gravă la Ineu și a ajuns la teren după cele 15 minute regulamentare. Gruparea de pe Crișul Alb susținea că, fiind vorba despre un caz fortuit, în sprijinul căruia a și trimis acte doveditoare la Casa Fotbalului, partida trebuia reprogramată, în timp ce „sămădăii” spuneau că regulamentul e regulament și nu poate fi eludat.

Iar Comisia de Etică și Disciplină le-a dat câștig de cauză cermeianilor în ședința din 30 noiembrie și implicit victoria cu 3-0 la „masa verde”. Doar că șefii sebișenilor nu s-au dat bătuți și au făcut recurs. Și, după aproape 4 luni de zile, au primit răspuns afirmativ, iar partida a fost reprogramată pentru mâine, la ora 17. „Dacă așa a decis Comisia de Recurs, înseamnă că acest meci trebuie rejucat. Alte interpretări nu-și mai au rostul, de acum ne gândim doar la fotbal și sperăm într-un spectacol fotbalistic agreabil pentru publicul spectator. Cât despre noi, este clar că nu ne mai puteam prezenta așa cum am făcut-o la Ghiroda, unde am suferit din toate punctele de vedere, fotbalistic și ca atitudine a jucătorilor. Trebuie să ne respectăm din nou și să nu ne mulțumim cu puțin. Vom da peste o echipă bună, suntem convinși că ultimele sale rezultate nu reflectă adevărata față a Cermeiului. Miercuri, cu noi, ne putem aștepta să dăm peste formația ce a avut atâtea rezultate pozitive în tur, pe care o vom trata cu maximă seriozitate, dar pe care vrem să o învingem”, a menționat Călin Cojocaru, managerul „alb-albaștrilor”.

Cermeiul s-a cam virusat în noul an calendaristic și ajunge la Sebiș după patru eșecuri consecutive și mai ales cu o medie de peste 4 goluri încasate pe meci. Practic, „alb-roșii” au pus la păstrare un singur punct în 2018, cel obținut din remiza de la Pîncota, cu Lipova și au căzut pe un neașteptat loc 10. „Ne-am mai deplasat odată la Sebiș în acest campionat, nu e vina noastră că meciul nu s-a putut juca, din lipsa Ambulanței. Dar, mai mergem odată dacă e nevoie. De fapt, jucăm ori de câte ori ne cere Federația. Sebișenii sunt favoriți prin prisma locurilor din clasament. Altfel, valorile sunt apropiate, iar la capitolul formă sportivă, nu știu ce să spun. Am asistat la meciul lor de la Ghiroda și nu m-au impresionat cu nimic, dar e clar că niciun meci nu seamănă cu altul. Încercăm să facem un meci bun, să dăm totul pe teren și să punem punct acestei serii negative din ultima lună de zile”, a menționat și Radu Anca, antrenorul principal al cermeianilor.

Gazdele de mâine nu vor putea conta, cel mai probabil, pe Mărgărit (ieșit accidentat la Ghiroda), în timp ce „sămădăii” îl au pe Copil suspendat după „roșul” luat tot la Ghiroda, în restanță.

Formații probabile:

Sebiș: I. Poiană – Poștoarcă, Basic, Dumitrache, Siminic – Sz. Vereș, Pintea – Săulescu, Ruță, Onțel – Enciu.

Cermei: Pașcalău – Rogojan, Cotoc, Gligor, Nistor – L. Bodri, Ianc, N. Varga, Suslak – D. Bulza, Sulea.

Arbitri: Răzvan Necrici (Chechiș-Maramureș) – Vasile Tarba (Coaș-Maramureș) și Ludovic Zifceac (Aleșd-Bihor).

Observatori FRF: Adrian Lucaci (Arad) și Sorin Ciotlăuș (Deva).









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button