Șoimii Lipova

Sabău, după succesul convingător ce îndepărtează toate emoțiile: „Știam că o să ne dăm drumul, ne propunem mereu să dăm goluri pe o posesie foarte bună”





Șoimii Lipova nu a ratat întâlnirea cu punctele ce-i asigură, în proporție de 99%, prezența și în viitoarea ediție a Ligii a 3-a. Mai mult, „alb-albaștrii” au fost convingători în fața Ghirodei, cea de-a doua echipă, după Internațional Bălești, pe care au bătut-o în dublă manșă în acest sezon.

Golurile au venit și ele după faze lucrate de fotbaliștii cu sarcini preponderent ofensive, trei dintre ei, Vasinc (în două rânduri), Trabalka și Filimon punându-și numele pe lista marcatorilor. „Ideea noastră de joc este să punem mingea jos, să pasăm, fără mingi lungi. Important este să avem încredere, să ne creăm ocazii și să dăm goluri pe o posesie foarte bună. Astăzi, am avut condiții foarte bune de joc, teren udat, tuns, foarte bun și am aliniat o echipă foarte ofensivă. În prima repriză, am controlat bine jocul, am dat trei goluri, am stat foarte bine. Apoi, după pauză, am jucat mai retras și nu că așa ne-am fi dorit, ci că așa a ieșit. Pe de altă parte, ne-am mai și dozat efortul pentru că marți ne așteaptă un meci foarte greu la Reșița”, a menționat Flavius Sabău.

Antrenorul „șoimilor” susține că nu a fost alarmat nici în perioadele mai grele ale primei stagiuni de Liga 3-a a Lipovei după mai bine de 30 de ani. „Nu aveam emoții cu retrogradarea de la început. Știam că după pregătirea de iarnă vom fi puțin încărcați și durează un pic până ne dăm drumul și așa a fost”, a adăugat tânărul tehnician.

Față de ultimele meciuri, stafful tehnic al Lipovei a optat pentru Kocsis fundaș stânga, iar Filimon a fost urcat la mijloc. Iar de aici fostul fotbalist al Gloriei și Ineului și-a adus contribuția la succesul cu 4-1 contra Ghirodei. „Filimon este un fotbalist foarte important pentru noi, pentru simplu fapt că se descurcă pe mai multe posturi. L-am folosit deseori fundaș stânga în acest retur, dar el poate juca și mai avansat. De altfel, cum l-am mutat cum a și dat gol. Realizările unor jucători depind de tactica pe care o alegem”, a mai explicat Flavius Sabău.

Mini-galerie Foto – Șoimii Lipova – ACS Ghiroda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button