Arhivă articole

Ultima „strigare” stagională pe teren propriu a Sebișului: „Victorie pentru suporteri și a ține aprinse speranțele la vârf”În afară de Petrolul și U. Cluj, care au „ucis” campionatele în seriile 3 și 5, promovarea încă se joacă în restul de trei. Bineînțeles, în seria arădenelor toți ochii sunt ațintiți spre Casa Fotbalului, de acolo de unde este așteptată o depunctare pe adresa liderului autoritar, ACS Șirineasa.

Pe asta se bazează și Național Sebiș, care e bine înfiiptă în plutonul ce amenință poziția teamului din Valea Jiului. Mai mult, „alb-albaștrii” par a avea cele mai abordabile partide de final de sezon, începând de la cea de vineri, de la ora 18, cu Filiașul. Oltenii sunt una dintre cele patru formații ale seriei neimplicate nici în lupta la vârf, nici în cea din subsol, așa că nu ar trebui să pună probleme pe malul Crișului Alb. „În tur, am câștigat la Ișalnița pe un teren greu. Am marcat din fază fixă și am rezistat apoi, chiar dacă am terminat meciul în zece oameni. Filiașul e o echipă destul de incomodă acasă, dar afară nu pune mari probleme. Oricum, suntem pregătiți din toate punctele de vedere să-i înfruntăm și să-i batem. Avem un moral bun dat de cele cinci victorii consecutive și, mai mult decât atât, vrem să ne despărțim cu o victorie de suporterii noștri în acest sezon. În plus, vrem să oferim o prestație mai bună decât cea cu Hermannstadtul, când, pe fond de oboseală, am jucat mai slab”, a menționat Nicolae Ruță.

Mijlocașul sosit în vară de la Atletic Bradul e unul dintre fotbaliștii care au dat un randament bun în toate partidele în care a evoluat. Alături de colegii săi, Ruță speră în alinierea stelelor în acest final de sezon pentru o promovare istorică pe malul Crișului Alb. „Știm și noi care sunt calculele, plecând de la depunctarea Șirineasăi și trecând la un egal al Reșiței și al celor de la Lugoj. Dar, ca să profităm eventual de toate acestea și să ținem speranțele aprinse la vârf, trebuie să câștigăm ambele partide rămase de jucat în acest campionat, acasă, cu Filiașul și laBălești”, a adăugat fotbalistul Naționalului.

Managerul Călin Cojocaru nu se va putea contra trupei pregătite de Lung și Fruntelată pe Petculescu (suspendat) și – probabil – nici pe Enciu, care acuză dureri la genunchi.

I. Poiană – Poștoarcă, Pîslaru, Dumitrache, Siminic – Sz. Vereș, Pintea – Săulescu, Ruță, Onțel  – Mărgărit ar putea fi primul „unsprezece” al Naționalului pentru meciul de vineri, de la ora 18, de pe arena „Crișana”.

Arbitri: Szabolcs Kovacs (Carei – Satu Mare) – Gheorghe Tarba (Coaș – Maramureș), Cristian Mureșan (Cavnic – Maramureș).

Observatori FRF: Cosmin Danciu (Hunedoara) – Petru Boroș (Oradea)

 

4
0

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.