Crisul Chisineu-Criș

La Chișineu Criș, Sebișul încheie socotelile cu conjudețenele în 2018! Siminic anticipează un derby tacticizat, Enciu nu-și contrazice fostul căpitan

Etapa cu numărul 5 al Ligii a 3-a vine la „pachet” cu al treilea derby arădean al seriei a IV-a. Protagonistă și în precedentele, la Pîncota, cu Lipova și acasă, cu Cermeiul, Național Sebiș joacă de această dată la Chișineu – Criș, încheind de pe acum socotelile cu conjudețenele până la primăvara anului viitor. Cert este că se întâlnesc două formații aflate pe val, cu 6 puncte din tot atâtea posibile în ultimele partide.

Mai mult, Crișul Chișineu Criș e neînvinsă în acest campionat și ocupă un binemeritat loc pe podium. Totuși, distanța față de partenerul de întrecere, de sâmbătă, este de doar un punct. Așadar, confruntarea se anunță destul de echilibrată, iar Gabi Siminic nici nu anticipează multe goluri. „Meciul are o miză destul de importantă, fără prea multe riscuri de nicio parte. Totuși, eu am încredere în colegii mai ofensivi că vor reuși să desfacă apărarea celor de la Sebiș, cine va da primul gol va lua o opțiune serioasă pentru victorie. Cred că suntem două echipe apropiate ca valoare, ne cunoaștem foarte bine una pe cealaltă și de aceea cred că factorul tactic va fi destul de important. La final, sper din tot sufletul ca noi să ne bucurăm alături de suporterii noștri pe care-i așteptăm în număr cât mai mare la meci. Dar, sunt convins că vor fi și mulți sebișeni în tribună, așa cum îi stă bine unui derby zonal”, spune fundașul stânga al lui Adi Abrudean, fost căpitan al Sebișului.  „Simi” susține că nu are ambiții suplimentare cu fosta echipă, deși și-ar fi dorit să fie tratat altfel după despărțirea de ea. „Aștept și acum ultimele două salarii de la Sebiș și ceva prime, doar am muncit pentru ele. Dar, una e una și alta e alta, când intri pe teren uiți de toate și te concentrezi la fotbal, fără a ține cont prea mult pe cine ai în față”, mai spune experimentatul fotbalist al Crișului.

Naționalul pare să-și fi revenit după startul modest de campionat cu două victorii contra celor de la Galda și Cermei. Sigur, Crișul pare la un alt nivel, mai ales că va juca în fața propriilor susținători. „Va fi un meci deschis oricărui rezultat, între două echipe ce se cunosc foarte bine. Am și jucat un amical în vară, câștigat de cei de la Criș cu 2-0 la Sebiș, dar meciurile oficiale sunt cu totul altceva. Dacă vorbim despre jucători, ne știm bine între noi, unii chiar suntem prieteni între noi, cum e și cazul lui Simi care a fost coleg cu noi la Sebiș, a fost și căpitanul echipei. Dacă el zice că va fi un derby închis, tacticizat, se bazează poate pe ceva și există șanse mari să fie așa. Știu doar că fiecare dintre noi va da tot ce-i mai bun din el noi pentru victoria echipei noastre sâmbătă. Ultimele rezultate au confirmat faptul că eșecul cu Lipova și mai ales egalul cu Dumbrăvița au fost mincinoase, dar tot ce contează acum este să ne prelungim seria de victorii. Mergem la Chișineu Criș pentru cele trei puncte, sperăm să le și putem lua, deși avem ceva probleme de efectiv”, a precizat Marco Enciu, actualul căpitan al Naționalului.

Într-adevăr, Pîslaru și Pintea acuză probleme la mușchii aductori, în timp ce Poștoarcă e tot scos din circuit datorită durerilor de la genunchi. În schimb, managerul Călin Cojocaru poate conta în sfârșit și pe cel de-al doilea fotbalist de culoare sosit în această vară, alături de Ankomah. Ajao Yali Nene Bi, un mijlocaș central ceva mai defensiv, a fost legitimat și ar putea debuta chiar sâmbătă, de la ora 17.

Formații probabile:

Crișul: Mucha – Clej, Al. Pavel, Al. Gligor, Siminic – Gâlcă, Ianc, Lezeu – Piț, Modan, Budur.

Sebiș: Horvat – Goșa, Moisi, Dumitrache, Ciochină – Pintea (Nene Bi), Ruță – Ankomah, Enciu, Cl. Vereș – Szekely.

Arbitri: Răzvan Lădar (Zalău) – Tamas Kopriva, Zsolt Kopriva (ambii Satu Mare)

Observatori: Dan Miholcea (Bocșa), Vasile Rad (Arad)

Comentarii Facebook

1
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close