Arhivă articole

noiembrie 2018
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Popa și-a motivat sprintul în direcția lui Janos: „Am vrut să iau mingea de la arbitru, să-i arăt cum se dă la poartă. Și alții joacă slab, dar diferența o face indolența”

UTA și Ionuț Popa a fost subiect de discuție la nivel național după evenimentele de la Ploiești, mai precis cele după ultimul fluier al „centralului” Miron. Atunci, antrenorul UTA-ei a sprintat în direcția lui Norbert Janos, părând că dorește să aibă o confruntare fizică sau verbală cu el. A fost oprit la timp de colegii săi de pe bancă, dar gestul a rămas imortalizat și chiar parodiat într-un video ce a făcut deja înconjurul mediului online. „Am văzut că sunt și erou național, de 1 Decembrie poate o să fiu și premiat. Am văzut și eu clipul video făcut de acel șmecher cu cel mai bun alergător din lume, mi-ar plăcea să-l cunosc și eu pe autor”, a comentat „Mister” filmulețul în care el apare întrecându-l pe Usain Bolt, deținătorul recordului mondial de viteză pe 100 de metri.

În continuare, Popa a venit cu o explicație originală pentru sprintul său de 30-40 de metri. „Am vrut să iau mingea de la arbitru și să mă duc să-i arăt lui Janos repede cum se dă gol din faza aia. Căci orice spectator dădea gol din faza aia, ori din prima, ori prelua și trăgea la poartă. De aia am sprintat către arbitru, dar, din păcate, el nu a mai avut mingea la el. Nu știu ce a crezut toată lumea, că dau foc la stadion, de a sărit în sus. Dar, e bine că în felul ăsta te mai și descarci, că altfel îți mai crapă o venă sau inima. Să vă explic ce le-am cerut jucătorilor Petra și Janos când i-am băgat pe teren. Au primit sarcini exacte, adică să nu facă acțiuni personale la infinit, ci le-am spus că trebuie să joace colectiv. Posesia trebuia să fie permanentă, indiferent că era regresie sau progresie. Aveam 2-1 pe tabelă și un om în plus, trebuia să ne plimbăm adversarul prin pase până îi ieșea limba. Dar, ei s-au complicat în acțiuni individuale, au pierdut mingea, nu au mai recuperat-o, iar adversarul a creat superioritate și a venit peste noi. Păi să nu înebunești pe marginea terenului când le ceri jucătorilor ceva și ei fac cu totul altceva?”, e observația experimentatului antrenor.

De altfel, atât Mihai Petra, cât și Norbert Janos și-au încheiat socotelile cu UTA. „Azi am reziliat cu Petra, iar cu Janos în orele sau zilele următoare”, a menționat Codru Grădinariu, directorul general al „roș-albilor”. În continuare, Popa a explicat excluderea celor doi jucători din planurile sale: „Atitudinea lor a lăsat de dorit, se vedea de la o poștă că Janos știa că Ferencvaros era interesată să-l împrumute în altă parte, parcă U. Cluj, iar celălalt ne înebunea la cap cu Târgu Mureș. Că jucători ca Astafei și alții au salarii foarte mari, toată lumea știa deja povestea asta. Sunt jucători care joacă slab, precum o face, de exemplu, Enescu în acest moment, dar diferența o face indolența. Pierde mingea, dar încearcă să o recupereze, știe că a făcut cea mai mare greșeală și face tot posibilul să și-o repare. Ceilalți o pierd, dar nu mai încearcă să o câștige înapoi. Să fie clar, jucătorul care pierde mingea și nu încearcă să o recupereze este indolent, nu pune deloc suflet. M-am bazat pe cei dpi și la Ploiești pentru că am discutat mult și am crezut că au înțeles mesajul. Le-am spus să fim bărbați, să ne asumăm fiecare, decât să ne încurcăm unii pe alții. Nu vii la antrenamente și la jocuri să creezi probleme, ci mergi frumos la conducere și îi spui că nu-ți convin condițiile, întârzierile salariale și ceri rezilierea contractelor. Ei nu au făcut-o și am crezut că au înțeles exact ce le-am spus. Și mai sunt și alții care joacă în dorul lelii, că spun ei, probabil, că sunt de neînlocuit, dar se înșeală”.

Tehnicianul „roș-albilor” are și un exemplu pozitiv când vine vorba despre atitudinea în joc. „Manea dă tot ce poate pe orice post îl pui să evolueze. Am jucat cu el în centru apărării, pe dreapta, l-am băgat și la închidere cu Poli și mi-a dat niște mingi pe care doar fotbaliștii le dau. Joacă mereu de nota 6-7, cu astfel de jucători poți câștiga campionatul. Dar un fotbalist care joacă un meci de 10 și alte două la rând de 4 te-a terminat. Glumeam cu Manea că e singurul nostru jucător care nu știe să dribleze, dar mi-a dovedit apoi că nu e așa”, a adăugat Popa.

Altfel, tot din rândul primului „val” de renegați, Cristinel Matei a revenit de azi în circuitul primei echipe. „El a făcut parte din grupul celor patru, dintre care trei, Vădrariu, Pop și Cubleșan au ales să-și rezilieze contractele. Matei, în schimb, nu a făcut asta și nu puteam să-l țin la echipa a doua o veșnicie. A fost vorba despre o pedeapsă temporară, iar Matei se pregătește de azi cu noi. Dovadă că nimeni nu i-a dat afară pe jucători după meciul cu U. Cluj”, a concluzionat Ionuț Popa.

6
2

3 comentarii la articolul: “Popa și-a motivat sprintul în direcția lui Janos: „Am vrut să iau mingea de la arbitru, să-i arăt cum se dă la poartă. Și alții joacă slab, dar diferența o face indolența”


 1. Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/sportar1/public_html/wp-content/plugins/wp-user-avatar/includes/class-wp-user-avatar-functions.php on line 487
  Ionescu Gavrila spune:

  Cert a fost că încordarea era maxima, mai ales pe banca . După un meci care cu tot debutul lamentabil putea fi câștigat la pas, se profila infringerea tocmai în superioritate. numerica ., gen Brașov ! La așa ceva putini rezista ! Nu cred că Popa sarea la bătaie. Țipa , gesticula poate scuturat de umeri. Gestul s-a amplificat când secunzii făceau munca de bodyguarzi ,speriați poate de antecedente in mediu privat la echipa. Gestul rămâne reprobabil Câțiva jucători ca cei veniți nu au realizat că nu se. poate arunca cu noroi in munca unui antrenor ,în numele de UTA. !!

  21

  0
 2. Nu suntem o echipa care plimba adversarul cu pase. Nu stiu cum Ionut Popa nu-si da seama ca acesti jucatori nu sunt capabili de tiki-taka, deci tactica gresita, normal ca vom pierde mingea, se vede de pe luna. Din cauza asta nu am castigat. De ce nu li se cere sa urcam pe ei, sa tinem mingea pe terenul lor? Popa ar trebui fugarit un pic sa joace echipa mai ofensiv

  0

  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.