28/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Abrudean: „Penalty inventat, arbitrilor ar trebui să le fie rușine pentru că am pierdut azi două puncte” v.s. Bălu: „Am fost echipa mai bună, mai preocupată de joc”

Final dramatic la Chișineu Criș, unde Dumbrăvița a egalat în cel de-al patrulea minut de prelungire, drintr-un penalty contestat îndelung de gazde. „Alb-albaștrii” au considerat că Maghici nu l-a faultat pe Voinea și, oricum, lovitura de pedeapsă ar fi trebuit repetată din moment ce un adversar a intrat mult mai repede în careu decât prevede regulamentul.

Bozian a deschis scorul în minutul 44 pentru Crișul, iar elevii lui Adrian Abrudean puteau să își mărească avantajul la ocazia lui Piț din repriza secundă. Însă golul a venit în poarta lui Dagău, dintr-o lovitură de la 11 metri transformată de Voinea. „Am pierdut două puncte, în condițiile în care adversarul, după părerea mea, nu a avut nici o ocazie. Degeaba au avut posesia la mijlocul terenului, noi am fost cei care am controlat jocul tactic. Ei au fost modești, au pus o presiune sterilă, fără vreo ocazie clară de gol. Au avut nevoie de ajutorul arbitrilor, care în minutul 94 au inventat un penalty, pentru care ar trebui să le fie rușine. Îmi felicit băieții, am muncit enorm, mai ales că din punct de vedere numeric lotul ne este decimat. La Pîncota, contra Lipovei, am rămas în 10 pentru o presupusă simulare la mijlocul terenului, astăzi a bătut vântul la noi în careu, un jucător de-al lor a căzut și s-a dat penalty. Nu spun că nu se pot da penalty-uri în minutul 94, dar trebuie să fie foarte clare, iar ceea ce am văzut astăzi aici mi se pare nedemn. De asemenea, în momentul execuției, jucătorii de la Dumbăvița erau toți în careul nostru. Îi înțeleg și pe cei de la Dumbrăvița, dar jocul s-a tranșat prea ușor într-o fază la care nu trebuia să se acorde absolut nimic. Echipa din Dumbrăvița este una închegată, pragmatică, a avut controlul balonului în anumite zone ale terenului, dar fără a avea vreo ocazie clară de gol.  Noi puteam face 2-0 la ocazia lui Piț și jocul era încheiat. Din păcate n-am făcut-o, dar asta nu înseamnă că nu meritam să învingem astăzi”, a susținut Adrian Abrudean, antrenorul principal al Crișului.

Probabil, „Știli” va sta după gard cel puțin o etapă după ce a fost eliminat de pe bancă în finalul nebun de meci. „Doar am intrat în teren, nu am înjurat arbitrul, nu știu de ce aș merita o suspendare. Apreciez lupta băieților de pe teren și îmi pare foarte rău când cineva își bate joc cu nonșalanță de oamenii care muncesc aici. Situația financiară s-a reglementat și ea după votarea bugetului, totul este în regulă. Suntem plătiți la zi, mulțumim conducerii pentru acest lucru, însă am fi dorit să luăm și o prima astăzi, pentru că am meritat-o”, a adăugat tehnicianul „alb-albaștrilor”.

De cealaltă parte, Sorin Bălu susține că echipa sa a meritat cel puțin remiza în deplasarea de pe Crișul Alb: „Un punct foarte meritat din punctul meu de vedere, chiar dacă am egalat în prelungiri. Cred că am controlat jocul pe tot parcursul întâlnirii, am fost echipa mai bună, mai preocupată de joc. Contrar cursului jocului, gazdele au deschis scorul fără să intre măcar în careul nostru. Din păcate, am intrat la pauză cu dezavantaj pe tabelă. Am avut o discuție cu jucătorii la pauză, am încercat să remediem ce nu a mers. Rezultatul e echitabil doar pentru că am egalat atât de târziu, dacă egalam mai repede nu am fi fost mulțumiți cu un egal. Felicit Crișul, este o echipă bună, serioasă, îi doresc mult succes în continuare. Nu am comentat arbitrajul niciodată, pentru că nu e problema noastră, am fost de multe ori și dezavantajați, dar s-a mai greșit și în favoarea noastră. Dacă ținem cont că am egalat în minutul 94 e un punct câștigat, dar după joc sunt două pierdute. În fine, să nu îl mâniem pe Dumnezeu, am luat un punct pe un teren greu”.

În următoarea etapă, Crișul se deplasează în județul Alba, pentru duelul cu Industria Galda, iar Dumbrăvița are derby timișean pe teren propriu împotriva Lugojului.

3
0
%d blogeri au apreciat: