Arhivă articole

„Știința”… de a închide spațiile: Crișul Chișineu Criș – U Craiova 1948 0-0În drum spre casă din cantonamentul din Austria, U Craiova 1948 s-a oprit la Chișineu Criș pentru un test cu o formație de același. Antrenați de fostul „principal” utist, Eugen Trică, oltenii au fost ceva mai periculoși în atac, în special în partea secundă, dar Zamfir și Pășcălău nu au fost nevoiți să scoată mingea din ațe.

Contând și pe ex. pîncotanul-sebișean, Cornel Suciu, dar și pe Ionuț Tănase, mijlocașul de 20 de ani crescut de Atletico și lansat de UTA, Craiova a fost ceva mai timidă în primele 45 de minute. Șutul de la distanță a Pop sau ratarea din 8 metri, cu capul, a lui Răducanu au fost singurele oportunități mai răsărite în dreptul „leilor”. În schimb, Modan a irosit o ocazie cât roata carului din postură de singur cu portarul, iar finalizarea lui Ciornei a trecut de puțin pe lângă.

Într-adevăr, în actul secund, craiovenii au fost mai tăioși, doar că Bălan, în două rânduri, Stoenac, Luică și Tănase nu au găsit drumul spre gol și testul s-a încheiat așa cum a început: 0-0. La meci au venit și aproximativ 15 susținători ai „Științei”, veniți chiar din Oltenia pentru acest joc amical al favoriților.

După Tătaru și Pavel, „Știli” a mai trebuit să renunțe la un fundaș central. Din fericire, noua achiziție, Răzvan Blănaru, nu s-a accidentat grav. „Un test foarte dificil după cel din Ungaria, dar util. Am dat peste un adversar foarte bun pentru acest nivel, o echipă oltenească căreia îi place mingea. Craiova are jucători cu calitate, condiții deosebite, antrenor bun. Dacă va ajunge cu noi în serie, vom avea de furcă, este o echipă foarte puternică. Astăzi, însă, le-am închis spațiile, ne-am apărat bine. Pe contraatac, am avut și noi ocazii bune, puteam marca măcar o dată. Una peste alta, mă mulțumește atitudinea jucătorilor, facem progrese de la meci la meci. Mai avem de reglat unele aspecte, e bine că nu am luat gol. Ne vedem de program în continuare după acest tur de forță cu trei meciuri în șase zile, cu adversari puternici. Blănaru s-a accidentat, dar nu foarte grav, va reveni peste două zile, dar, din păcate, Alin Pavel a fost astăzi la un control și va sta o lună, se va trata la Timișoara la călcâiul lui Achile. Tătaru se antrenează separat, încă nu este la echipă. Oricum, suntem acoperiți în linii mari, chiar dacă suntem destul de restrânși numeric”, susține Adrian Abrudean, antrenorul Crișului.

Formații:

Crișul (repriza I): Zamfir – Onuțan, Calvin, Blănaru (20 Sabău), Birău – Ember, Mărmăneanu, Suslak – Modan, Vasinc, Ciornei

Crișul (repriza a II-a): Pășcălău – Onuțan, Calvin, Sabău, Birău – Clej, Mărmăneanu, Suslak – Pit, Codrea, Mateucă

U. Craiova: Chindriș – Negru, Dănănae, Suciu, Cristiu (63 Luică) – Tănase, Pop – Raicea (60 Botia), Stoenac (63 Codoban), Răducanu (75 Zimța) – Bălan (75 Dragu)

1
1

Un comentariu la articolul: “„Știința”… de a închide spațiile: Crișul Chișineu Criș – U Craiova 1948 0-0

  1. Nu inteleg de de ar trebui bagati oltenii in seria vestica. In momentul de fata, dupa ultimele retrageri si reprimiri, seria vestica ar trebui alcatuita din urmatoarele 16 echipe: Luceafarul, Sânmartin, Sebis, Cermei, Chisineu- Cris, Lipova, Pecica, ACS Poli, Dumbravita, Ghiroda, Becicherecu Mic, Hunedoara, Deva, Alba Iulia, Galda si Cugir. Adica doar 5 judete: Bihor, Arad, Timis, Hunedoara si Alba.

    4

    0

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.