26/09/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Crișul și-a regăsit golgheterul și leagă al doilea succes la rând: „Responsabili și concentrați, scorul putea fi și mai mare”

Calculele hârtiei au fost respectate la Târgu Cărbunești, acolo unde Crișul Chișineu Criș a bifat cel de-al doilea succes la rând, al treilea al stagiunii. A fost scor de neprezentare în favoarea „alb-albaștrilor”, grație lui Nicu Modan, care și-a regăsit apetitul pentru gol după un start de sezon pe sec.

Formația vizitatoare a deblocat partida la momentul oportun, la ultima ocazie a primei reprize și a revenit pe gazon cu moralul ce i-a permis să liniștească rapid lucrurile. „Am controlat partida de la un capăt la altul, dar asta numai pentru că jucătorii au înțeles că trebuie să rămânem sută la sută concentrați chiar și împotriva echipei de pe ultimul loc. Nu este deloc simplu să joci la Târgu Cărbunești, echipa gazdă îți poate pune probleme dacă tratezi jocul superficial, pornind de la forța mijlocașilor săi centrali, Avramescu și Cârstoiu. Însă, băieții au fost responsabili și chiar puteam fi mai liniștiți încă de la pauză. Am lovit bara de trei ori numai în primele 45 de minute, așa că scorul putea fi mai mare în favoarea noastră. Dar, și ratările fac parte din joc, iar când câștigăm aceste aspecte se cam șterg. Mă mai bucur și de faptul că nu am primit gol pentru al doilea meci la rând, un aspect la care eu țin mult. Încă nu ne uităm la clasament, știm doar că trebuie să câștigăm și cu Filiașul etapa viitoare, pe teren propriu”, a spus Adrian Abrudean la finalul partidei din județul Gorj.

La 3-0, întreaga formație a celor de la Crișul a fost la înălțime, dar Nicu Modan a ieșit în evidență cu un „hattrick”. „Mă bucur pentru el, căci știu cât de mult i-a lipsit golul, dar mă bucur și pentru echipă. Crișul are nevoie de golurile atacanților, sper ca Nicu și colegii săi din față să înscrie de acum cu regularitate. Sigur, trei goluri într-un meci sunt importante pentru orice fotbalist, dar se putea chiar și mai bine, căci Nicu a mai avut ocazii destul de mari”, a mai afirmat „Știli”.

Un alt fotbalist care s-a pus la dispoziția echipei este Adi Piț. După plecarea lui Birău și accidentările lui Ciornei și Suslak, fostul atacant al celor de la UTA, U. Cluj sau AS Roma a fost trimis în stânga de Abrudean, astăzi utilizându-l chiar ca fundaș de bandă. „Fiind un fotbalist complet, care face din plăcere tot ceea ce face, Adi ajută unde e nevoie de el. Mi-a spus că poate juca până și în centrul apărării, dar eu sper să-l urcăm mai aproape de poziția sa obișnuită după revenirea lui Suslak pe teren. De altfel mă bucur că Adi a revenit pe gazon după o perioadă destul de lungă de timp și, încetul cu încetul, să revină din nou în formula de start”, a mai menționat antrenorul Crișului.

Formația din orașul de pe malul Crișului Alb a ajuns la cota 11 puncte după 7 runde și ocupă locul 5 în clasamentul seriei a IV-a a Ligii a 3-a.

3
1