UTA AradzTOP ARTICOLE

Rus, lângă Buhăcianu la cota 8 goluri: „Având în vedere că am jucam în inferioritate numerică pe final e un rezultat echitabil, chiar bun pentru UTA”





Vali Buhăcianu și Cipri Rus sunt din nou la egalitate în fruntea clasamentului golgheterilor stagionali la UTA. Căpitanul arădenilor a înscris singurul gol al echipei sale în deplasarea de la Turnu Măgurele, în remiza (1-1) cu liderul ligii secunde.

Atacantul de 28 de ani a profitat de ieșirea pe sub minge al tizului său dintre buturile teleormănene, Ionuț și a transformat în gol centrarea tizului său din culorile „roș-albe”, Andrei. „Se poate spune că exersăm mult momentele fixe, cu accent pe ieșirea atacanților din offside. Știam că o să vină o recentrare și am avut grijă să revin în spatele ultimul fundaș advers și să profit de ezitarea portarului. Păcat că golul nu ne-a adus toate punctele, așa cum ne doream, însă având în vedere că am rămas în inferioritate numerică în zece oameni din minutul 65 putem spune că e un rezultat echitabil, chiar bun pentru noi. Să nu uităm că Turrisul nu a pierdut niciun punct acasă până astăzi, dar mai cred că dacă nu venea acea eliminare gratuită puteam să și câștigăm. Cu toate că am mai avut carențe în timpul jocului pe care le vom repara prin antrenamente și discuții”, consideră Cipri Rus.

„Roșul” văzut de Andrei Rus i se pare exagerat căpitanului UTA-ei după discuția purtată de acesta cu arbitrul de centru. „Mi-a spus să mă uit pe reluări și o să-i dau dreptate, în sensul că Andrei era ultimul apărător la acea fază. Mie mi s-au părut că fundașii noștri centrali se repliaseră deja în careu, dar dacă așa a văzut domnul arbitru. Așadar, nu cred că a fost un cartonaș roșu pentru duritatea intrării, ci pentru postura de ultim apărător considerată de domnul arbitru”, a încercat C. Rus să lămurească episodul cheie al disputei din Teleorman.

Până la urmă, rezultatul de 1-1 nu mai potea fi schimbat și orice alte considerații ar fi o pierdere de timp și energii înainte cu trei zile de cel mai așteptat meci al toamnei în fotbalul arădean. Pe „Motorul” vine ASU Poli,  iar în calitate de lider al vestiarului Cipri Rus sună adunarea. „Meciul de la Turnu Măgurele s-a terminat, ne pare rău că nu am mulțumit pe toată lumea, dar echipa a muncit mult și pentru acest punct. De acum, toată atenția o avem îndreptată spre meciul cu Poli, din care suntem obligați să luăm cele 3 puncte. Dincolo de importanța meciului pentru suporterii noștri, dar și pentru orgoliul nostru ca fotbaliști ai UTA-ei, un alt rezultat decât victoria ar însemna să ne batem joc de munca depusă la jocul de azi și în pregătirea lui. Așadar, urmează meciul pe care-l așteaptă toată lumea și din care avem foarte mare nevoie de trei puncte”, mai anunță fotbalistul arădean.

După cele 38 de etape ale stagiunii trecute, Cipri Rus avea 18 goluri, iar acum a înscris deja 8 în 9 apariții în campionatul ligii secunde.









3 comentarii

  1. Daca tot e de învățat jocul in inferioritate trebuie spus că e o lecție de baza . Poți greși sau sa fii victima unei interpretări greșite.Caz special ,vinaț de arbitru. Multe echipe fac din jocul stricat de o eliminare , adevărată bijuterie !! Vorbim de o risipa de energie ,de acoperire a ,,,gaurilor” cum se făcea la asediul unei cetăți.Nu era cazul la UTA , ea intrind cu ceva teama. în ritm. Echipa e bine să înscrie cat domina,altfel adversarul prinde curaj Multe puncte disponibile la restante. La ele se ajunge cu refacere profesionista și viața sportivă ! Oricum osatura de baza tot era supusă la greul cuceririi punctelor.Exista variante de rotație a patru , cinci jucători buni Brazilianul a fost ,,stors” bine de alții.Acum ar fi fost bun talentul și forța lui Ciucur !!

    0
    0
  2. Din perspectiva mea cu unele mici exceptii echipa a jucat bine , Ionita sa cam calcat pe picioare cu rus … si nu au avut idei comune , buhaicenu muncitor dar neinspirat si propapil de aici problemele din atac .. in spatele lor Lorentzi a fost umpic din alt film in unele momente si degeaba recupera o minge si pierdea 3 dupa . Oroian harnic , eficient cand a avut spatii , si cand a primit pase utilizabile . Romario cam „timid” in prima repriza , in a doua si-a mai schimbat strarea si jocul pana la eliminare, deci vreo 15 minute de joc bun. Linia de fund a fost buna dar pana la eliniminare .. si intrarea lui Seroni sa destabilizat umpic. Iacob a fost bun, echilibrat si a dat incredere colegilor .

    E loc de mai bine , potential cred ca avem … e nevoie de umpic mai mult consens si idei comune de joc …

    0
    0
  3. Nu acuzam,si sa nu criticam,dar La Magurele si nu numai,Lorenzi a gafat enorm,repetat….Ok…post foarte expus…Seroni a venit dupa eliminarea lui A.Rus,cu mare plus,dar la faza egalarii….imobil,spectator,lent…. Cum sa plece o centrare banala de pe dreapta si el spectator?
    Nici un bai….stam foarte bine…Ce dor imi este de Ciucur….care facea diferenta pe posesie,mijloc….incisiv,idei de constructii si pase….Ursu este varianta de tehnica si mingicar dorit,dar parca are un trac,pana isi incepe tehnica personala….
    Nu am nici o emotie…..Stam binisor…..Hai baieti,HAI UTA MEA!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button