National Sebis

Măcinați de probleme, sebișenii încearcă să adune rândurile pentru „ciocnirea” cu „lanterna”: „Să dăm primii gol!”





Situația s-a complicat destul de mult la Sebiș pe toate planurile. Jucătorii și antrenorii au restanțe importante, din care au văzut ceva mărunți în această săptămână. Iar despre prima de victorie promisă după deplasarea Dăești nu se mai știe nimic. Așadar, bannerul afișat înaintea derby-ului cu Lipova: ”Ne-am săturat de minciuni” adresat autorităților locale nu a valorat prea mult, așa că nemulțumirile nu au prea fost stinse. Nici sportiv echipa nu trece prin cea mai bună perioadă și asta pentru că punctele cu ACS Poli vor fi, probabil, pierdute la „masa verde”, iar meciul cu „șoimii” a fost pierdut clar pe teren.

Legați de contracte, fotbaliștii nu au de ales decât să meargă înainte cel puțin până la iarnă, când se va trage linia. „Am digerat destul de greu pierderea meciului de acasă cu Lipova. Să nu uităm, totuși, am rezistat o oră în fața unei echipe foarte bune, cu jucători experimentați, antrenați foarte bine și cu condiții deosebite din toate punctele de vedere. Pe de altă parte, având acele probleme legate de restanțe, nu am reușit să fim foarte concentrați la pregătirea unui asemenea meci. Cu toate că antrenorul Somcherechi ne pregătește foarte bine, eu spun că facem antrenamente cu nimic mai prejos decât la Liga 2-a. Însă, avem un lot și restrâns și tânăr care necesită mai mult timp pentru a ajunge la acea maturitate care să dea constanță în rezultate”, susține Sebastian Moroz, portarul Naționalului.

Sâmbătă, sebișenii susțin un adevărat derby al suferinței în „fieful” celor de la Gilortul Târgu Cărbunești. Gorjenii sunt ultimii, dar la ultima apariție în fața propriilor susținători a obținut primul succes stagional. „Am început o altă săptămână de pregătire, am și primit ceva bani, mergem la victorie la Târgu Cărbunești. Vrem să recuperăm punctele pierdute acasă, dar nu va fi ușor. Ei se vor agăța de orice, sunt în foame de puncte și își vor vinde scump pielea. Pe de altă parte, noi trebuie sa fim concentrați, să dăm noi primul gol, pentru a nu fi nevoiți să alergăm după egalare și să ne pierdem luciditatea. În deplasare marcăm mai bine, acasă luăm gol și ne chinuim apoi să revenim în joc. Dacă am bătut la Dăești, eu cred că reușim și la Târgu Cărbunești”, mai susține goal-keeperul de 21 de ani, care are patru prezențe și în Liga 2-a cu Luceafărul Oradea.

Mini-delegația sebișeană de 17 persoane va pleca de mâine la Târgu Jiu, iar sâmbătă, de la ora 14, întâlnește formația ex.-ilor Avramescu, Ion și Cârstoiu. Mijlocașul Susan e suspendat în tabăra Naționalului după cartonașul văzut în meciul cu Lipova.

Formații probabile:

Gilortul: Jianu – Buzurin, Dolcescu, M. Ion, Paștiu – Avrămescu, Bubuioc – Oprișa, Almăjanu, Codin – Meliță.

Sebiș: Moroz – Musea, Forizs, Hojda, Cornea – Pop, Roman – Chitaș, Chiș-Toie, Cl. Vereș – Balha.

Arbitri: Dan Buzărnescu (Craiova) – Romeo Popa (Craiova), Claudiu Doarvăș (Mintia – Hunedoara)

Observatori FRF: Ion Ionescu (Pitești), Cristian Gîț (Deva)

Un comentariu

  1. Un portar foarte bun cum nu a avut Sebisul de mult timp cu un joc de picior de excceptie, care are toate calitatiile pentru a evolua intr-un esalon superior, Mult succes Sebastian Moroz , Haide Nationalul !! Vrem cele 3 puncte de la Carbunesti!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button