National Sebis

Demetrescu rămâne optimist privind soarta celor de la Naținoal Sebiș: „Cu trei-patru jucători experimentați și o posibilă colaborare cu UTA o vom scoate la capăt”





După sezoane de-a rândul în care a fost în față, în eșalonul trei al fotbalului românesc, Național Sebiș e amenințată serios cu retrogradarea. Echipa din vară a fost creată după posibilități, iar acestea nu au fost extraordinare. Altfel, antrenorul Dănuț Șomcherechi ar fi adus, fără îndoială, și câțiva jucători de experiență, lipsa acestora simțindu-se în câteva din meciurile turului.

Având la dispoziție o echipă destul de tânără, antrenorul băimărean al Naționalului a reușit, totuși, să răstoarne câteva dintre calculele hârtiei. Doar că a existat și episodul nefericit al pierderii punctelor cu ASU Poli, la „masa verde”, pe motiv că la un moment dat „alb-albaștrii” nu au mai avut pe teren  cel puțin doi fotbaliști Under 19 cum cere regulamentul. „Acea greșeală ne-a costat destul de mult, căci cu 17 puncte eram deasupra linie, o poziție onorablă pentru cum a fost schițat lotul în acest tur. Ar fi trebuit să insistăm pe formarea unui schelet format din jucători experimentați. Tinerii, chiar dacă sunt talentați și disciplinați, nu dau randamentul celor care au adunat un anume număr de meciuri în ligile doi și trei. Acest lucru trebuie să schimbe la iarnă și să aducem măcar trei-patru astfel de jucători. Antrenorul are mână liberă, eu sper și zic că vom continua cu domnul Șomcherechi pe bancă. E o șansă și pentru el să antreneze la Liga 3-a, Sebișul poate fi o rampă de lansare pentru el, mai ales dacă ne îndeplinim obiectivul. De acum, ne propunem să ne salvăm de la retrogradare și, până la urmă, ce ți-e locul 2 sau locul 10? Tot așa se premiază. Sperăm, totuși, să punem în practică și acea colaborare cu UTA pentru unii fotbaliști tineri din județul nostru. Am pierdut câțiva fotbaliști spre finalul turului și vrem să-i înlocuim, plus acele trei-patru piese de experiență, pe care am prefera să le găsim tot în județul nostru”, spune Radu Demetrescu.

Primarul interimar al Sebișului mai susține că situația financiară a clubului nu e atât de gravă pe cât o zugrăvesc unii. „Într-adevăr, sunt ceva restanțe, dar nu mai mari ca la alte cluburi din Arad despre care nu se vorbește atâta. Stă Nistor, de la Dinamo, după nu știu câte salarii și e jucător de echipă națională…Știm că mai avem de achitat un salar și-l vom achita în această lună și ne vom descurca și de la anul. Mergem înainte cu încredere, o vom scoate la capăt. Fotbalul din Sebiș nu va muri, fiiți sigur de asta”, mai susține Demetrescu.

După turul seriei a IV-a a Ligii a 3-a, Sebișul e pe locul 13, primul sub linie și începe stagiunea de primăvară la Horezu, o echipă cu pretenții în campionat.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button