National Sebis

Sebișul are nevoie de o strategie bine pusă la punct pentru a evita retrogradarea în anul centenar: „4-5 întăriri și o pregătire de iarnă bună”

Anul viitor, fotbalul sebișean va aniversa centenarul echipei Crișana, a cărei activitate a fost continuată în ultimii 15 ani de Național Sebiș. În pauza dintre tur și retur, Naționalul e pe loc retrogradabil și nu ar da deloc bine dacă orașul de pe Crișul Alb ar ajunge în fotbalul județean chiar în an aniversar.

Pornind de aici, este clar că strategia pentru campania de primăvară trebuie să se muleze pe nevoia de puncte a sebișenilor, cu atât mai mult cu cât lotul e subțire atât numeric, cât și valoric. „După ultima discuție purtată înainte de Crăciun, am stabilit cu domnul primar Demetrescu să caut și eu jucători, prin relațiile pe care le am în lumea fotbalului. Din păcate, am terminat cu doar 14 fotbaliști turul, din care – probabil – vor pleca vreo doi care nu fac parte din vederile noastre pentru retur și, deci, avem nevoie de întăriri serioase. Cu toate că linia de clasament nu ne avantajează, meciurile bune făcute de mulți jucători au atras atenția altor echipe, chiar de Liga 1. Sunt trei-patru jucători foarte importanți pentru noi care au oferte serioase. Mi-ar părea foarte rău să nu-i mai am la dispoziție pe portarul Moroz, pe Chiș-Toie, Balha sau Vereș, sperăm să reușim să-i convingem să rămână și, alături de ceilalți băieți de caracter cu care am dus greul turului, să avem nucleul la care să mai lipim 4-5 jucători buni pentru nivelul Ligii a 3-a. Cu toții ne dorim să trecem peste linie în retur și chiar să terminăm campionatul într-o zonă liniștită. Zilele următoare voi avea o nouă discuție cu domnul primar Demetrescu și vom stabili exact calendarul pentru începutul de an. Mi-aș dori o reunire în jurul datei de 15 ianuarie pentru a avea timp suficient să ne pregătim, căci, în opinia mea, este foarte importantă pregătirea de iarnă. Dacă vom reuși să ne completăm rapid lotul și să ne pregătim bine, vom începe returul cu dreptul și după primele etape vom ieși din zona mișcătoare a clasamentului”, susține Dănuț Șomcherechi, antrenorul băimărean al Naționalului.

După primele 15 runde scurse din prezenta ediție a Ligii a III-a la fotbal (seria a IV-a), Naționalul ocupă locul 13, primul sub linie. „Alb-albaștrii” au strâns 14 puncte, dar asta în condițiile în care au pierdut la „masa verde” meciul cu ACS Poli, după ce nu au respectat regula juniorilor la scorul de 4-1 în favoarea lor. Prima echipa salvată la acest moment este LPS Cetate Deva, cu 17 puncte acumulate.

2
1Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button