25/11/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Balint dezvăluie strategia din Trivale: „Nu apărăm acel 0-0, vom obține un rezultat bun doar dacă marcăm!” Încredere maximă în înlocuitorii lui Bustea și Moise

12 era diferența de puncte dintre UTA și FC Argeș la întreruperea campionatului ligii secunde în luna martie ca urmare a pandemiei de coronavirus, iar, duminică, piteștenii au șansa să treacă de arădeni în meci direct și să promoveze în Liga 1. După înjumătățire, patru meciuri le-au fost de ajuns „alb-violeților” din Trivale să ajungă în această postură, chiar și fără a avea un parcurs perfect, adică două victorii obținute pe finalurile partidelor cu Rapid și Petrolul, o remiză la Turnu Măgurele și un eșec cu conjudețeana din Mioveni.

Problema a fost parcursul sub așteptări al „roș-albilor”, care au ratat avantajul terenului propriu în trei ocazii și acum se află în postura de a tremura pentru promovarea directă. Până la urmă, însă, „Bătrâna Doamnă” are două rezultate din trei, însă Laszlo Balint exclude o tactică bazată pe menținerea rezultatului. „Este foarte adevărat că din punct de vedere tactic trebuie să fim la un nivel foarte bun. Jucăm împotriva unei echipe ce are echilibru în fiecare compartiment și noi va trebui să răspundem cu organizare pe măsură, atât în momentul de posesie, cât și momentul de posesie de atac pozițional. Trebuie să fim capabili să găsim cele mai bune variante care să ne pună în postura de a etala fotbalul pe care l-am etalat în multe momente din acest sezon. Nu va fi ușor, trebuie să ne ridicăm nivelul din toate punctele de vedere, atât tactic, pentru că vorbeam de acest capitol, dar mai ales fizic și mental. FC Argeș are o posesie foarte bună, are o dinamică de joc, cel puțin în compartimentul median și ofensiv, foarte bună și noi trebuie sărăspundem cu organizare defensivă pe măsură. În plus, trebuie să avem atitudine și determinare în ceea ce privește abordarea duelurilor individuale și – bineînțeles – maturitate în momentul în care vom reuși să avem posesie, în așa fel încât să putem să împinge linia de construcție. De ce spun toate astea, pentru că dacă se gândește cineva că UTA merge să apere acel 0-0 de la primul fluier al arbitrului se înșală. Chiar am vorbit cu băieții că vom putea obține un rezultat bun doar în condițiile în care vom reuși să marcăm. Nu am pregătit acest meci la egal, chiar dacă și un punct ne este suficient pentru îndeplinirea obiectivului. Suntem pregătiți pentru absolut orice situație și mergem cu curaj, cu încredere, cu tupeu, cu personalitate. Până la urmă, acestea sunt atributele de care avem nevoie pentru a demonstra că merităm în Liga 1”, a precizat antrenorul principal al UTA-ei.

Echipa arădeană va aborda finala pentru un loc în elita fotbalului fără doi dintre titularii săi în acest plat-off, suspendați pentru cumul de cartonașe galbene. „E adevărat, Moise și Bustea sunt doi jucători importanți, care au jucat majoritatea minutelor, dacă nu mă înșel chiar au fost integraliști în acest play-off. Dar, forța grupului trebuie să prevaleze în fața oricărei valori individuale.Eu am ferma convingere că indiferent cine va juca și indiferent câte minute va juca în meciul de la Pitești o va face foarte bine. În primul și în primul rând, în ceea ce privește atitudinea și determinarea, pentru că asta trebuie să demonstrăm. Și anume că suntem niște niște bărbați adevărați care în fața dificultăților și în fața unui moment greu, dar delicat, reacționează cu forță. Pentr familiile noastre și pentru tot ceea ce înseamnă familia UTA și importanța ei. De la prima secundă a mandatului meu am spus că tot ceea ce se va întâmpla se va întâmpla sub acest principiu, al unității de grup, al familiei și eu cred că am demonstrat împreună, jucători, antrenori, conducere, dar mai ales suporteri, care au fost alături de noi atât în momentele bune,  că suntem o familie. Pe de altă parte, trebuie să se știe că și acei suporteri care ne-au contestat ne ambiționează, ne dau forță să mergem înainte și să reușim să facem ceea ce depinde de noi ca la sfârșit familia UTA să fie mândră de ce am reușit în acest an competițional”, a completat Gyuszi Balint.

Cele mai mari șanse să-l înlocuiască pe Bustea pe banda dreaptă a defensivei le are Marius Tomozei, iar în centrul liniei mediane va apărea, cel mai probabil, „închizătorul” Cristian Pușcaș. Fotbalistul sosit de la Petrolul ar fi la prima apariție ca titular în acest sezon, în care – însă – a fost scos din circuit timp de 4 luni de zile pentru o operație la călcâi.

13
2
%d blogeri au apreciat: