Crisul Chisineu-Criș

Crișul și-a valorificat plusul de omogenitate și dorință cu ACS Poli: „Am alergat mai mult decât timișorenii, iar golurile au venit în momentele importante ale jocului”





Din nou, Crișul Chișineu Criș a marcat două goluri pe terenul unei echipe din Timiș, dar de data aceasta se întoarce cu toate punctele. Dacă runda trecută, Ghiroda i-a ajuns din urmă pe „alb-albaștrii” în ultimul minut de prelungire, pe terenul „Electrica”, din Timișoara, ACS Poli nu a avut pur și simplu replică.

Teședan și Sulea au rezolvat „ecuația” meciului în minutele 38 și 73, trupa lui Silviu Bălace rămânând cu un singur punct după două runde. „Din punctul meu de vedere, victoria noastră e pe deplin meritată. Pe lângă cele două goluri, am mai avut cel puțin alte două-trei ocazii, pe când echipa gazdă s-a limitat mai mult la o posesie sterilă. Sigur, e meritul băieților pentru că au aplicat ceea ce am pregătit toată săptămâna, căci, altfel, ASC Poli formează o echipă bună la acest nivel. Într-adevăr, se poate spune că am fost echipa ceva mai omogenă, dar și cea care și-a dorit mai mult victoria astăzi. Era foarte important rezultatul meciului de la Timișoara după ceea ce s-a întâmplat acum o săptămână, iar una peste alta putem spune că am început bine sezonul. Patru puncte din două deplasări nu sunt deloc rele, doar că trebuie să trecem și de Becicherecu Mic peste 7 zile ca să putem spune că avem și constanță în rezultate”, ne-a declarat Adrian Abrudean.

Crișul nu a putut alinia patru dintre titularii săi obișnuiți. Susan e infectat cu COVID, Modan – în revenire după o accidentare, Nistor – suspendat, iar Siminic a avut o problemă personală. „Victoria e cu atât mai prețioasă cu cât au absentat cei patru jucători de bază. Dar, cei care au intrat pe gazon au fost extrem de disciplinați tactic, au alergat mai mult decât adversarul, iar apărarea nu a mai gafat ca la Ghiroda. Peste toate, golurile au venit în momentele importante ale jocului, eu zic că nu le-am dat nicio șansă celor de la Poli”, a adăugat „Știli”.

Cu un „assist” și un gol, primul pentru el la Criș, Andrei Sulea a fost omul meciului de pe „Electrica”. „Este un transfer foarte reușit pentru noi, a adus multă calitate și experiență în jocul nostru ofensiv. Astăzi a făcut o mare risipă de efort și a avut și realizările ce au ajutat la câștigarea celor trei echipe”, a mai spus Abrudean, care mai lucrase cu atacantul originar din Târgu Jiu și la Național Sebiș, tot în Liga 3-a.

Crișul se întoarce acasă, pe arena „Aurel Ardelean” cu două meciuri în 4 zile. Primul e programat marți, în Cupă, cu Lipova, iar cel de-al doilea sâmbătă, în campionat cu Fortuna Becicherecu Mic.

De partea cealaltă, Silviu Bălace a recunoscut că echipa sa nu s-a prea apropiat de buturile Crișului. „Dezamăgitor, frustrant, băieții au avut un pic alt ritm față de celelalte jocuri, o posesie mult mai bună. Ne apropiem de ceea ce le cer și ceea ce lucrăm la antrenament. Din păcate, de această dată ne-au lipsit ocaziile din primele două meciuri. Am încercat să finalizăm prin câteva șuturi de la distanță, nepunând presiune acolo în fața porții. Ne-am pus mari speranțe în acest meci, dar nu ne-a reușit. Trebuie să rămânem echilibrați, să îmbinăm ocaziile avute din primele meciuri cu un joc apropiat sau peste cel de azi. Când vom reuși asta, lucrurile vor merge mult mai bine”.

Primul unsprezece a avut și câteva surprize, cu Călin folosit în flancul stâng, Daminuță în spatele vârfului și nou-venitul Salhi titular lângă Mitre în linia de mijloc. „Sunt câțiva jucători pe care îi putem folosi pe mai multe posturi, ceea ce orice antrenor își dorește. Asta îmi permite să schimb și sistemul, am încercat s-o facem din mers azi în repriza secundă. Din păcate am fost surprinși pe o fază pe care nu am gestionat-o bine și cred că jucătorii și-au pierdut puțin speranța, deși am încercat să-i montez, să creadă până la ultimul fluier. Eu am încredere în continuare, împreună cu ei ne-am impus un obiectiv și credem în el. Nu vreau să detaliez, dar este un obiectiv îndrăzneț și facem tot ce putem să-l atingem”, a mai punctat antrenorul alb-violeților, preluat de acspoli.ro.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button