Crisul Chisineu-CrișȘtirile zilei

Crișul nu concepe să facă pași greșiți pe terenul nou-promovatei Progresul Ezeriș: „Vom fi atenți, vom juca ofensiv și vrem victoria!”





Două etape au trecut fără evenimente în seria a 8-a Ligii a III-a, însă în cea cu numărul trei cazurile de COVID au copleșit nou-promovata Progresul Ezeriș. Prin urmare, deplasarea cărășenilor la Ghiroda și Giarmata Vii a fost anulată, iar la această oră nici meciul de acasă, cu Crișul Chișineu Criș, nu e sută la sută sigur.

Cei de la Ezeriș vor afla mâine rezultatele ultimului rând de teste pentru coronavirus și de abia atunci confruntarea va sta sau nu în picioare. „Din păcate ne-am trezit miercurea trecută cu cinci fotbaliști depistați pozitiv. Fiind asimptomatici, am refăcut joi testul pentru ei și mai un jucător caree a lipsit miercuri și am primit răspuns că avem șase cazuri de covid. În plus, unul dintre jucători a fost trimis direct în carantină pentru că a fost declarat contact al unui infectat la ancheta epidemiologică. Am rămas cu unsprezece jucători valizi, fără patru titulari și astfel nu am putut juca la Ghiroda în weekendul trecut. Încercăm o retestare joi, facem și transferuri noi din județ pentru sâmbătă, ceva juniori și sperăm să ne comportăm onorabil în compania unei echipe bune, cum este Crișul. Am avut parte doar de echipe solide în acest debut de campionat, iar acum suntem decimați și de COVID. Nu pentru asta ne-am străduit să promovăm, ne așteptam să fie altceva în Liga 3-a, dar trebuie să ne revenim”, ne-a declarat Cristian Șodincă, președintele formației cărășene, care – la rândul său – e infectat cu noul virus de origine asiatică: „Și eu am fost infectat, fără să am am legătură cu lotul e jucători. Am avut febră și o stare de oboseală. Timp de o zi doar nu am avut gust și miros, în rest mă simt bine și aștept să treacă zilele de izolare și să mă retestez”.

Dincolo de importanța celor trei puncte, Crișul ar dori să o răzbune și pe Zăbrani, cea care a pierdut promovarea în barajul în trei cu Ezeriș și Turceni. Adrian Abrudean chiar a activat la campioana en-titre a județului înainte de a o prelua pe Crișul. „Sâmbătă, mergem la Ezeriș, de fapt se joacă la Caransebeș. Este cea mai lungă deplasare, dar o putem face în ziua meciului fără probleme. Ei nu au jucat etapa trecută, au cinci cazuri de covid, dar am înțeles că și-au completat lotul și partida se joacă. E clar că suntem favoriți, dar am pregătim la fel meciul ca pentru oricare adversar. Vom fi atenți, vom juca ofensiv și vrem victoria, chiar dacă adversarul se va pune pe două linii, având în vedere problemele de lot pe care le au. Noi avem probleme medicale doar în dreptul lui Budur, în rest toți sunt pregătiți și determinați să facă un joc bun sâmbătă”, spune antrenorul Crișului.

Fiindcă mâine Lipova și Pecica au meci direct, „alb-albaștrii” de pe Crișul Alb vor rămâne pe podium dacă iau toate punctele la Caransebeș. „La prima vedere, cred că este  serie echilibrată. Poate, sunt 2-3 echipe mai tinere ca lot, nu foarte bune, dar surprize pot crea . Fiind meciuri puține, lupta va fi strânsă, meciurile au miză amre, orice punct poate fi extrem de important. Pe lângă pregătirea normală fotbalistică, trebuie să fim atenți cu acest virus, avem emoții la fiecare testare. Din fericire, băieții au înțeles ceea ce înseamnă să ajungă pozitivi și se feresc cât pot de bine. Au grijă de viața extrasportivă, își limitează contactele și stau mai mult acasă. Loturile sunt limitate, absența a 4-5 jucători, cum au pățit cei de la Ezeriș, poate fi fatală pentru stabilirea unui rezultat. Deci sunt multe aspecte, fotbalsitic va conta forma de moment și continuitatea în pregătire. Din păcate, spiritul sportiv are mult e pierdut, este o competiție scurtă, dar fiecare echipă se bate pentru puncte”, a adăugat Abrudean, care a obținut cea mai clară victorie din cariera sa de antrenor la finalul săptămânii trecute, în Crișul – Becicherecu Mic 8-2. Cu 7 puncte din 9 posibile, formația „alb-albastră” e pe locul 3 după primele trei runde, având +8 în dreptul golaverajului.

Zamfir – Pătlăgică, Sabău, Nistor, Siminic – Ciornei, Al. Pavel, Suslak, Sulea – Teședan, Modan ar putea fi primul „11” al Crișul în deplasarea de la Caransebeș, de sâmbătă, de la ora 15.

Arbitrii: Claudiu Gaitin  – Mădălin Bulgarașu, Patrik-Stefan Sandu (toți din Timişoara)

Observatori: Filon Vasile Mărginean (Alba Iulia), Florin Oglindoiu (Drobeta Turnu Severin)









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button