Crisul Chisineu-CrișȘtirile zilei

Crișul a depășit cu un „poker” pe arena din Periam „criza COVID”! Lung: „Am dovadă de maturitate, caracter, am tratat serios meciul și fotbalul ne-a răsplătit”





Dacă nu ar fi fost egalată în cel de-al patrulea minut de prelungire la Ghiroda, astăzi Crișul Chișineu Criș era lider în C8. De fapt, „alb-albaștrii” mai au la dispozție restanța cu Cermeiul pentru a încerca să ajungă acolo, însă până atunci e derby-ul „aristocratelor” arădene, Criș – Lipova.

După weekendul în care a stat pe tușă ca urmare a celor șase cazuri de COVID din cadrul lotului, echipa de pe Crișul Alb a intrat mai greu în jocul de la Periam, însă după ce s-a încălzit și și-a dat drumul la joc nu le-a dat nicio șansă elevilor lui Marius Stănache. Sulea, Modan, cu „dubla” și autogolul lui Bobu au întors golul de 1-0 reușit repede Gălățanu. „Am reușit să depășim o perioadă grea, îmbolnăvirire ne-au dat peste cap. Pe periaoda izolării, fiecare s-a întreținut fizic indiviual și, din fericire, la ultima testare am ieșit aproape toți negativi și am prins două antrenamente înainte e deplasarea de la Periam. Am reușit să pregătim cât s-a putut de bine jocul, băieții au fost receptivi. Am și studiat adversarul, au încurcat echipe bune, știam potențialul său, dar nu știam ce potențial avem noi. Meritul este total al băieților, au dat dovadă de maturitate, careacter, au tratat serios partida și fotbalul ne-a răsplătit efortul”, ne-a mărturisit Remus Lung, cel care a condus echipa „alb-albastră” de pe margine în județul Timiș.

„Principalul” Adi Abrudean s-a retestat chiar ieri, dar, având rezultat neconcludent, a rămas acasă. De aici a urmărit meciul live pe Facebook-ul unor elevi de-ai săi și a putut dicta inclusiv schimbările. „Am ținut legătura cu <<Știli>> pe timpul meciului, dar el a intervenit și telefonic în vestiar, înainte și la pauză. A dat indicații și băieții au fost receptivi, schimbările le-am făcut împreună, deci totul a funcționat bine astăzi”, a adăugat fostul fundaș central.

Vorbind efectiv de desfășurarea partidei, Remus Lung a mai spus: „Am început prost, gazdele au jucat cu vântul în spate, ne-au surprins dintr-un meleu și practic am început meciul de la 0-1. Am echiibrat apoi meciul și am preluat frâiele, am egalat destul de repede și am avut până la pauză alte două ocazii prin Modan, singur cu portarul și Ciornei, al cărui șut a fost scos de portar de pe linia porții. Repriza a doua am controlat-o total, după cartonașul roșu primit de fundașul lor meciul a fost la discreția noastră. Ne bucurăm de rezultate, suntem acolo sus, mai avem și o restanță cu Cermei. Dar, o luăm pas cu pas, sâmbătă vine la noi Lipova și încercăm să câștigăm din nou și să ne și luăm revanșa pentru înfrângerea din Cupă”.

Succesul Crișului de la Periam este cu atât mai prețios cu cât el a fost obținut fără 4 dintre jucătorii care au început campionatul, respectiv Budur, Piț, Mihuța și Pătlăgică.

 









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button