Crisul Chisineu-Criș

Crișul e chemată să o bată pe Ghiroda dacă vrea să ierneze pe primul loc! Abrudean: „Concentrare și atitudine mai bună ca la Pecica!”





Liderul seriei a VII-a a Ligii a 3-a s-a schimbat la mijlocul acestei săptămâni, după remiza (1-1) dintre Progresul Pecica și Crișul Chișineu Criș. Echipa lui Adi Abrudean își propunea să profite de problemele fizice ale advesarilor, care au fost ținuți în carantină timp de două săptămâni de coronavirus, dar nu a reușit decât parțial. Până la urmă, punctul le-a fost suficient „alb-albaștrilor” să o depășească pe Lipova în clasament și rămân la mâna la lor pentru a petrece Sărbătorile de iarnă în fotoliul de lider.

Pentru asta, însă, trebuie să o mai bată sâmbătă (începând cu ora 14), acasă, pe Ghiroda și Giarmata Vii, una cu formațiile cu pretenții în C8, aflată pe locu 4 după turul campionatului. Sigur, o victorie la două-trei goluri distanță ar fi și mai binevenită, atâta timp cât Lipova are de recuperat, o diferență de golaveraj minimă (-2) pe terenul de la Cermei. Așadar, locul 1 până la primăvară s-ar putea juca și la golaveraj, dar antrenorul Crișului se gândește doar la puncte. „Când întâlnești o echipă solidă, echilibrată valoric, ca și Ghiroda te gândești doar cum să fi mai bun decât ea, fie și la un gol diferență. Așadar, ne interesează mult punctele, apoi, dacă meciul ne va permite, ne-am dori – bineînțeles – să nu avem emoții până la ultimul fluier. Dar, sunt convins că ne va fi foarte greu sâmbătă în fața unei echipe cu jucători importanți, precum Bocșan, Poparadu, Mancaș, Kayondo sau Velici, trebuie să fim foarte concentrați și să avem o atitudine chiar mai bună decât cea de la Pecica.  În primul rând, trebuie să ne recuperăm energiile pierdute, pentru că asta s-a întâmplat în restanța de miercuri, în special în cazul jucătorilor importanți. Se știe că și noi am tras în permanență de 14-15 jucători în acest tur de campionat și e normal să intervină o anumită oboseală în ce-i privește. Mă bucur că nu avem cazuri de infectare cu COVID după testarea de azi, tot ce nedorim este să încheiem cu o victorie seria de rezultate pozitive din această toamnă, ar fi păcat să o stricăm chiar acum”, spune Adrian Abrudean.

Ghiroda a fost echipa contrastelor în acest tur. Când a produs surprize, remizând cu Lipova sau Dumbrăvița, când a clacat cu Pecica (2-6) sau nu i-a putut bate pe puștii de la Becicherec. „Se întâlnesc două echipe care se vor lupta pentru primele două locuri până la finalul campionatului, așadar se poate întâmpla orice sâmbătă.  E ultimul meci oficial al anului și sperăm și noi să terminăm bine, iar asta ar însemna o victorie. Fără îndoială, când joci pe terenul echipei de pe primul loc, care nu a pierdut niciun meci în acest sezon, te-ai mulțumi și cu o remiză, dar am lăsat deja pe drum puncte importante și vrem să le recuperăm. Ne amintim că ne-au creat probleme și în prima etapă, am evitat înfrângerea la ultima fază, sper să facem un meci bun pe toate fazele și să ne impunem”, ne-a declarat Gelu Velici, atacantul timișenilor, care a trecut și pe la Național Sebiș în Liga 3-a. Simedru (accidentat) e singura absență certă a Ghirodei.

Formații probabile:

Crișul: Zamfir – Haloș, S. Sabău, Nistor, Siminic – Al. Pavel – Sulea, Suslak, Susan, Ciornei – Modan.

Ghiroda: Mosoarcă – Vlădia, Bocşan, Mureşan – Ad. Popa, Stupu, Poparadu, Mancaș – Pițigoi, Velici, Costea.

Arbitri: Cristian Codrean – Daniel Ștefan Lar (Baia Mare), Ioan Daniel Humița (Armeniş – Caraş Severin)

Observatori: Dan Alexandru Miholcea (Bocşa), Melian Nădăşan (Ţaga – Cluj)









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button