Crisul Chisineu-Criș

„Tripla” lui Velici, decisivă în UTA U 19 – Crișul Chișineu Criș 2-4





Liderul seriei a opta din Liga 3-a a avut ceva probleme și cu cealaltă echipă a UTA-ei implicată în campionatul Ligii Elitelor, dar, de această dată, a tranșat amicalul în favoarea lui. Cu UTA U17 a fost 0-0, în timp ce împotriva juniorilor mai mari de la U19 Crișul s-a impus cu 4-2.

„Alb-albaștrii” au avut 2-0 pe tabelă la pauză, după Velici și Susan au punctat din pase le lui Ciubotariu și Suslak. Deși au avut ceva situații și în primul act, elevii lui Costel Bogoșel, Mihai Petcuț și Sandu Țamboi au păstrat golurile pentru repriza a doua. Negoescu a redus din diferență, din penalty-ul comis de Mihuța, iar Pătlăgică a uitat că a schimbat tabăra și a marcat în poarta Crișului, după centrarea șutată a lui Borcea. La 2-2, băieții lui Adi Abrudean au avut o tresărire de orgoliu și s-au impus la două goluri diferență. Noua achiziție, Gelu Velici, avea să realizeze „tripla”, înscriind mai întâi din centrarea lui Cocriș, iar apoi l-a lobat elegant pe Roșca după o pasă primită peste apărarea utistă. De menționat că Negoescu a mai avut o ocazie mare la scorul de 2-2, dar și Susan a nimerit doar bara.

UTA U19 se pregătește de reluarea stagiunii de primăvară în Liga Elitelor, în seria de Vest, acolo unde ar mai avea șanse la poziția secundă, ce ar duce-o în semifinalele naționale. „Am întâlnit cea mai echipă din Liga 3-a și eu zic că i-am oferit o replică destul de bună. Sau cel puțin în prima repriză sa, hai să spunem, timp de 55-60 de minute. Apoi, echipa mai experimentată a avut câștig de cauză și s-a impus. Rămânem cu un antrenament foarte bun, începem să ne punem tot mai bine la punct, mai ales că am efectuat și noi un semi-cantonament pe plan local și avem deja câteva amicale la activ. Sigur, era bine să fie toți jucătorii la același nivel de pregătire, dar 5-6 dintre ei au avut probleme de la începutul pregătirii și au mai ratat din antrenamente și nu sunt chiar la nivelul coechipierilor”, a spus Costel Bogoșel. Divizionarele județene din Sântana, Ineu și Curtici sunt următorii adversari din amicale ai tinerilor utiști. De altfel, CS Ineu a fost și azi oaspete pe „Motorul”, pentru jocul cu UTA U17 pe care l-a câștigat cu 1-0, după reușita lui David Florea.

Modan, Budur, Ciornei, Tambor și Pavel au fost absențele Crișului pentru testul din această seară, de pe arena „Motorul”. „O partidă bună de pregătire, sunt mulțumit parțial de prima repriză. Am marcat și am avut și alte situații, în schimb sunt nemulțumit de partea a doua, exprimarea echipei nu mi-a plăcut. Sper ca în perioada următoare vremea să ne permită să ne concentrăm pe aspectul tehnico-tactic, unde avem multe de îmbunătățit. Așteptăm să revină jucătorii importanți care sunt accidentați, ei sunt sub tratament, sub observație și sper să îi avem cât mai repede alături de noi”, a spus Adi Abrudean, antrenorul Crișului, la finele partidei cu tinerii utiști. CAO, în weekend, Sânmartin (miercuri, 24 februarie) și Cermei (27 februarie) sunt următorii parteneri de amicale ai trupei de pe Crișul Alb.

Formații:

UTA19: Tirian – Dănilă, Bortiș, Popa, Buta – Andrieș, Mercioiu, Onișor, Rotea – Monea, Negoescu. Au mai jucat: Roșca – Turc,  Cleuță, Irimia, Cira, Borcea, Maier, Merca, Domide, Roșu, Frederico (un italian de origine română aflat în probe).

Crisul:  Zamfir – Haloș, Sabău, Nistor, Siminic – Mihuța – Busuioc, Ciobotariu, Suslak, Susan – Velici. Au mai intrat: Pătlăgică, Teședan, Clej, Cocriș, Moldovan. Antrenor: Adrian Abrudean.

FOTO: Costel Șerban

Un comentariu

  1. Monea si Buta de la UTA U19 sunt transferuri noi? Buta este baiatul care a fost la Lipova si Academia Hagi?

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button