Crisul Chisineu-Criș

Stagiunea de primăvară a Crișului începe cu…vizita lui Burleanu! Mann: „Sunt convins că ne vom descurca bine în campionat, obiectivul e disputarea barajelor de promovare”





La finalul acestei săptămâni, Liga 3-a se pune în mișcare cu ultima parte a stagiunii 2020-2021. Vor fi 8 meciuri ce vor da verdictele pentru divizionarele terțe arădene, trei dintre ele implicate la lupta la vârf, iar Cermeiul agățându-se de poziția a 7-a, ce asigură supraviețuirea. Din postura de lider al seriei a VII-a a Ligii a 3-a, Crișul Chișineu Criș  e îndreptățită să spere la un loc la barajul de promovare, cu atât mai mult cu cât dintre urmăritoare doar conjudețenele Lipova și Pecica par echipate să-i conteste statutul. Și oricum și poziția secundă le-ar dat dreptul „alb-albaștrilor” să se bată pentru un loc sub soarele Ligii I. ASU Poli și-a pierdut aproape toate „piesele grele”, iar Ghiroda și Dumbrăvița au slăbit și ele. Până la urmă, însă, rămâne de văzut cum se va descurca Crișul cu o nouă conducere, știindu-se faptul că între pauza dintre tur și retur, Daniel Cherecheși și Emilian Lasc au fost înlocuiți. La nivel de management, cel mai imporant om din club a devenit Sebastian Mann, președintele Consiliului de Administrație al CS Crișul Chișineu Criș.

-Domnule Mann, Crișul se întoarce pe teren pe puncte la finalul acestei săptămâni, e pregătită de un parcurs la fel de bun precum cel din toamnă?

-Noi spunem că da sau cel puțin sperăm să se întâmple asta. Aș fi fi spus cu siguranță da în cazul în care nu am fi avut ghinionul să pierdem pentru accidentări jucători importanți precum Modan, Budur sau Sabău, care ar trebui să intre peste două-trei săptămâni și atunci echipa trebuie să se descurce fără ei. Nici Ciornei și Pavel nu și-au revenit sută la sută, dar ei vor fi pe teren mai repede, poate chiar începând de sâmbătă, la meciul cu ASU Poli. Altfel, echipa a avut o perioadă bună de pregătire, antrenorii Adi Abrudean, Remus Lung și Ovidiu Pașcalău au lucrat foarte bine, iar dacă nu aveam toate aceste probleme și rezultatele din meciurile amicale erau mai bune. Echipa a avut dificultăți mai ales în față, nu am prea dat goluri, dar când ai pe margine jucători ca Modan sau Budur e normal că potențialul ofensiv scade. Dar, până la urmă, contează cum ne vom prezenta în campionat și eu zic că ne vom descurca bine.

-Au ridicat transferurile iernii nivelul echipei?

-Noi spunem că da, iar aici oricum am mers pe mâna antrenorului. El a cerut anumite întăriri, a și negociat cu fotbaliștii și știe exact ce să le ceară. Din ceea ce am observat din exterior, Gelu Velici mi se pare un atacant foarte bun la nivelul Ligii a 3-a, se vede că a jucat cu succes și mai sus, e o mutare foarte bună pentru noi. A mai venit și Ivan Ciubotariu de la Cermei, un fotbalist tânăr, de perspectivă, care joacă aproape oriunde în axul central, mai puțin portar. Juniorul Cocriș este un pariu, are doar 18 ani și a arătat și el lucruri bune în amicale. Mai e și Busuioc, un mijlocaș de bandă cu calități, dar care nu sută la sută pus la punct cu pregătirea fizică. Este important să spunem că după plecările lui Piț, Sulea și Lazăr și venirile celor patru băieți bugetul de salarii a rămas același. Ar fi foarte bine dacă s-ar modifica și protocolul pe sănătate, să fie acceptate și testele rapide care sunt mai ieftine, dar suntem pregătiți de orice. Chiar mâine facem primul set de PCR-uri, sperăm să nu avem surprize neplăcute.

-Apropo de bani, poate susține administrația locală o eventuală promovare în Lig 2-a?

-O să fiu sincer și o să vă spun că sută la sută nici vorbă. Dacă vom promova și sperăm să promovăm după cele două baraje, va trebui să identificăm și sponsori care să asigure cel puțin 30-40% din buget. De exemplu, am vorbit cu cei din conducerea lui CAO Oradea, cu care am disputat un amical și ne-au spus că pe lângă Primărie, mai au 15-16 investitori privați. Asta trebuie să facem și noi, deja suntem în negocieri, chiar avansate, cu fabricile din zona Crișului, avem mare nevoie de sponsorizări, cu atât mai mult cu cât echipa are șansa ei să joace din vară în Liga 2-a. De altfel, obiectivul stagional este disputarea barajelor de promovare, iar asta înseamnă să termină,m campionatul pe locurile 1-2.

-Baza sportivă cum se prezintă, e pregătită și ea de reluarea campionatului?

-Până la meciul cu ASU Poli, avem un alt eveniment important la stadionul „Aurel Ardelean”. Mâine îl vom găzdui pe președintele FRF, domnul Răzvan Burleanu, care va avea discuții inclusiv cu băieții de la echipa de futsal din Șimand sau cu șefii de la Cermei la Chișineu Criș. Sperăm să-i placă ceea ce vede, noi întotdeauna am spus că avem una dintre cele mai cochete baze sportive din județ.

Crișul – ASU Poli din cadrul etapei a 11-a a Ligii a 3-a se joacă sâmbătă, 13 martie, de la ora 15 la Chișineu Criș. La prima vedere, un joc dintre locurile 1 și 3 e un derby, însă timișorenii au pierdut foarte mulți dintre titularii din tur și se bazează pe o echipă foarte tânără în retur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button