Șoimii Lipova

Dublă lovitură pentru Șoimii Lipova în primăvara fotbalistică! Pop: „Un loc în Liga 2-a și Academie pe modelul Viitorului!”





Ocupanta locului secund în seria a 8-a a Ligii a III-a, Șoimii Lipova are șanse reale să ajungă la barajele de promovare în Liga 2-a. Mai mult, trupa lui Flavius Sabău va încerca să-i ia fața conjudețenei Crișul, de care o despart doar două puncte în fruntea clasamentului. Dar, gruparea „alb-albastră” are planuri mari și pentru sectorul juvenil pe care dorește să-l organizeze sub forma unei Academii, modelul fiind – bineînțeles – Viitorul Constanța. Despre toate planurile și obiectivele primăverii la Lipova a vorbit președintele secției de fotbal al clubului Șoimii, Radu Pop.

-Domnule Pop să începem discuția cu întâlnirea caldă cu președintele FRF.

-Ne-am întâlnit la Chișineu-Criș cu domnul Răzvan Burleanu. Vorbesc despre reprezentanții divizionarelor terțe arădene, iar președintele FRF ne-a mai ridicat moralul în vederea returului și ne-a promis că munca lui de lămurire cu Ministerele Sportului și Sănătății va da roade. Păcat că nu a venit și la Lipova, aveam ce să-i arătăm la noul stadion, sperăm cu altă ocazie, poate chiar la un meci oficial în Liga 2-a.

-Până să vorbim despre viitor, să facem puțin conturile cu turul campionatului…

-Suntem puțin dezamăgiți de locul 2, pe fondul unor mici greșeli comise pe teren de jucătorii noștri, dar și a mea, personală, fiindcă nu am asigurat atacanții de care avea nevoie și i-a cerut banca tehnică. În această iarnă, am remediat problema, am adus atacanții necesari obiectivului, participarea la barajul de promovare. Sunt mulțumit că avem cea mai bună apărare din serie, cele mai puține goluri primite, între care două sau chiar trei din penalty.

-Cred că nu vă așteptați să vă despărțiti de un număr atât de mare de jucători…

Da, pot spune că au plecat și câteva piese destul de importante din angrenajul echipei: Madălin Popa, Codoban, Simon, Ionuț Gavrilă, Grigore, Dolga. Puțin mai devreme plecaseră Moise și – bineînțeles – perla echipei, Denis Rusu, care, iată, a confirmat la Liga 1. Cred că nimeni nu-i dădea șanse pentru că venea de la micuța și neînsemnata echipă din Lipova. În doi ani de Liga 3-a, Denis a avut 15 goluri marcate și 21 de assisturi, dar și 7 penalty-uri scoase, cifre care vorbeau deja de potențialul său.

-Aveți jucători care-i calcă pe urme lui Denis Rusu?

-În primul rând, prin trecerea lui Denis la UTA am dovedit că la Lipova se muncește foarte bine. Conducerea asigură toate condițiile pentru performanță, iar juniorii sunt șlefuiți de antrenori tineri și dedicați care mănâncă fotbal pe pâine. În plus, aceștia sunt la curent cu tehnicile moderne de antrenament și sistemele de joc bazate pe posesie și construcție din fotbalul mare și le aplică la antrenamente și se văd și în jocul echipei. În această vară, dacă nu chiar vor promova cu toată echipa, sperăm să facă saltul spre ligi superioare Gherasim, Abel Popa și poate chiar și  portarul Buta. Se antrenează cu echipa mare și lipovanii Andrei Rusu, Sergiu Crișan și Răzvan Gherman, toți din 2004, dar și David Pop născut în 2005. Toți sunt din pepiniera proprie, jucători care au început fotbalul la Lipova în urmă cu opt ani. Ne punem mari speranțe în ei, se antrenează bine și cresc sub ochii noștri, la umbra celor experimentați din echipă care îi îndrumă permanent.

-V-ați completat lotul pentru retur așa cum v-ați dorit?

-Am atins țintele de transferuri în proporție de 80%. Avem atancanții doriți, a revenit Kevin Trabalka și l-am convins să ni se alăture pe Dragan Paulevici, un marcator pur-sânge. La mijlocul terenului, am fi dorit mai mult, dar ne mulțumim cu marocanul Sahli, cu experiență și la Liga a 2-a și Simedru, un junior gen Rusu, care aparține de CFR Cluj. Îl mai avem pe mijlocașul ofensiv Ardelean de la Baia Mare, are potențial, sperăm să mai crească la noi. Ne-au surprins plăcut în această perioadă pe pregătiri Gherasim, Nagy si chiar Hațegan, care par a fi crescut foarte mult ca joc și disciplină tactică.

-Ce vă propuneți până la finele stagiunii?

-Obiectivul realizabil este participarea la barajul de promovare în Liga a 2-a. Va fi o luptă crâncenă, Crișul este în pole position, urmărim cu atenție Pecica, dar nici timișenele nu și-au spus ultimul cuvânt. Avem semnale că nu se predă nimeni în acest mini retur.

-Poate Lipova să evolueze în Liga a 2-a dacă va promova în vară?

-Dacă vom promova și se vor alătura mai multe firme private care să ne susțină, la ce bază sportivă avem, la nucleul valoros de jucători pe care îl avem deja, cred că am putea juca cu succes în primul an pentru menținerea în Liga 2-a. O prezență meteorică în eșalonul doi nu o dorim, în anii trecuți nu am fost pregătiți pentru acest pas, dar am fost aproape ca și performanță sportivă. Acum avem mult mai mare experiență și am putea spera că îndeplinim cerințele eșalonului doi. Dar, primul pas este să ajungem la baraj, apoi mai discutăm, mai e mult până departe, o luăm ușor, pas cu pas.

-Ce planuri are Șoimii Lipova cu Centrul de Copii și Juniori?

-Acum avem trei grupe de copii: U13, U15 si U17 plus echipa a doua, de Liga a 5-a. Dacă se deschid competițiile, dorim să continuăm să dezvoltăm centrul de copii. Dacă vom avea buget, vom începe să organizăm la Lipova o mică Academie, ce ne va asigura în următorii ani jucători din propria pepinieră. Asta este o mare provocare, ar fi extraordinar să reușim și să o facem ca la carte, pe modelul Viitorului lui Hagi, unde am văzut pe viu cum funcțioanează totul. În plus, sunt sigur că cei de acolo ne vor și ajuta și ne vor îndruma în acest demers. Copiii in zona Lipova sunt atrași de performanțele de la Liga 3-a, jucătorii noștri le sunt modele și vin părinții cu ei de mână să-i luăm la fotbal. Dacă ne întoarcem acasă, la Lipova, vor veni și mai mulți copii, nu mai vorbesc despre suporteri, care au o foame de fotbal incredibilă, și care ne-ar oferi o energie imensă în plus în lupta de pe teren cu adversarele noastre. Aceasta este marea provocare pe care mi-aș dori să o pun în practică în următorii ani.

-Vineri jucați pe puncte, în Sânnicolau Mic, cu Avântul Periam…

-Cel mai greu și mai important meci este întotdeauna primul, trebuie să începem cu dreptul. În tur am intrat pe vârfuri, am jucat lejer contra unei nou promovate, am ratat incredibil vreo 7-8 ocazii clare și am pierdut două puncte, cu care astăzi eram egala Crișului. Nu vrem să repetăm istoria tururlui, este prima finală din cele opt ale returului, pe care le avem de trecut în această primăvară.

4 comentarii

  1. Burleanu a vazut doar investitile de la Lipova !? Nu s-a deplasat sa vada si marile investitii de la Cermei!?
    Cum a sa discriminare intre echipele terte din judetul nostru!

    0
    0
    1. Nu fi sarcastic . Si Cermeiul este echipa aradeanca . Si orice meci pentru comunitatea din Cermei in liga 3 este un prilej de mandrie. Cum de altfel este di ot comunitatile din Cris Pecica si Lipova. Nu este usor sa ti o echipa in conditiile actuale.

      0
      0
  2. Baftă multă și felicitări pentru realizările din ultimii ani, fotbalul nostru e un sac fără fund dar o academie coordonată profesionist îți poate aduce castiguri pe termen mediu și lung. Ca arădean va susțin iar ca utist as dori sa va înțelegeți cu UTA in privința transferului lui Rusu la Arad

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button