Șoimii Lipova

Lipova își consolidează locul 2 pe terenul cu probleme al lui ACS Poli! Sabău: „Nu prea se putea juca fotbal” v.s. Bălace: „Nu ai ce să le reproșezi băieților”





Fără a face un meci strălucit, de vină fiind și suprafața de joc destul de proastă, Șoimii Lipova și-a recuperat rapid punctele pierdute etapa trecută acasă, cu Periamul. Chiar dacă ACS Poli a pierdut mulți jucători exponențiali, e încă a treia forță a seriei, așa că azi am avut parte de un derby de podium.

Sabău: „Am avut suficiente ocazii, dar am marcat prea puțin”

Acesta a fost decis de execuția de kinogramă a lui Vlad Filimon, absent etapa trecută. „Am făcut per ansamblu un joc colectiv bun, Filimon a dat gol dintr-o sclipire specifică lui. Și la antrenamente șutează din toate pozițiile, iată că și acum a reușit o execuție de excepție. Clar ne-a lipsit la primul meci, poate am fi reușit mai mult cu el în teren”, a spus Flavius Sabău.

Antrenorul „șoimilor” susține că suprafața de joc de pe „Electrica” nu permitea desfășurarea unui joc de calitate superioară. „Din păcate, am evoluat pe un teren foarte prost, nu prea se putea juca fotbal, așa că am mizat pe determinare și atitudine. Am încercat cu mingi lungi și am început construcția în terenul advers, a fost singurul lucru pe care l-am putut face. Și adversarul a fost incomodat, au apelat tot la mingi lungi, dar ne-am apărat foarte bine, fundașii centrali au câștigat toate duelurile. Am avut suficiente ocazii, dar am marcat prea puțin. În schimb, am fost foarte exacți în defensivă și nu am dat șansa unor ocazii adversarului, asta ne-am și propus, să nu luăm gol”, a adăugat Sabău, care aruncă deja o privire spre etapa viitoare: „Simțim o oboseală accentuată după efortul din acest meci, ne vom recupera și pornim din nou ciclul săptămânal pentru următorul meci, tot în deplasare, la Pecica”.

Bălace: „Greșeli la finalizare, altfel puteam scoate mai mult”

Chiar dacă ACS-ul a pierdut al doilea meci al anului, s-a întâmplat în fața primelor clasate și diferența a fost minimă. La finalul disputei cu Lipova, Silviu Bălace și-a elogiat elevii. „Nu ai ce să le reproșezi acestor băieți, niciunuia. Am avut meciurile astea grele, atâția câți suntem noi, zece, cincisprezece, douăzeci, iar jucătorii au demonstrat că au calități, că pot fi puternici mental. Cu doar câteva săptămâni de pregătire, și alea improvizate, s-au dăruit fizic, pe un teren extraordinar de greu. Le-am insuflat că au valoare și dacă cred în ei o s-o vadă și alții. Băieții își respectă meseria, sunt 100% dăruiți, au fost la înălțime”, a spus antrenorul „alb-violeților”.

Fostul fundaș stânga susține că diferența a făcut-o inspirația la finalizare. „Am avut două greșeli la finalizare, singuri cu portarul, cu toată poarta în față, asta ne-a costat. Altfel, cred că puteam și câștiga acest joc. Consider că am pierdut două meciuri din care puteam obține mult mai mult, cu tot respectul pentru adversarii noștri. Niciodată nu vreau să ne căutăm scuze, noi am acceptat situația asta, o ducem până la capăt. Doar așa ne putem dezvolta mentalitatea și gândirea, să devină așa cum ar trebui să fie în țara asta”.

Bălace a ținut să puncteze și marea frustrare pe care o resimte în ceea ce privește situația clubului. „Problema este că simțim că suntem ai nimănui, că suntem singuri. Suntem o mână de oameni care ne implicăm cât de cât în destinul acestei echipe, care ne asigurăm că lucrurile au o formă, un conținut. Echipa….nu pare să reprezinte Timișoara, fiindcă nimeni nu este alături de noi. Doar alții sunt băgați în seamă, efortul nostru este ignorat cu desăvârșire”, a mai punctat tehncianul preluat de acspoli.ro.

Daminuță și colegii săi pornesc mari favoriți etapa viitoare, când dau piept cu și mai tânara echipă a celor de la Becicherecu Mic, aflată pe ultimul loc în clasament cu doar un punct în clasament.

FOTO: acspoli.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button