Șoimii Lipova

Deși a pierdut prima manșă a barajului de promovare în Liga 3-a, Lipova are prima șansă cu Cisnădie: „Să fim mai pragmatici decât în tur!”





Ambele echipele arădene au pierdut prima manșă a barajului de promovare în Liga 2-a, dar Șoimii Lipova are șanse mai mari decât Crișul Chișineu Criș să-și apropie calificarea în disputa cu Măgura Cisnădie. Campioana seriei a 8-a a Ligii a 3-a cedat cu 2-1 în județul Sibiu, la capătul unui joc în care a avut mai mult inițiativa și a ratat destule ocazii.

Bărculeț (min. 30) și Ban (min. 65) i-au dus pe sibieni la 2-0, însă Salhi a redeschis lupta pentru calificare trei minute mai târziu. „Am întâlnit o echipă bună, care a intrat foarte motivată pe teren, dar cu toate astea noi am fost cei care am ratat două ocazii mari prin Paulevici în primul sfert de oră. Dacă am fi marcat, altfel era desfășurarea meciului și, implicit, și scorul final. Așa, ne-am văzut la un moment dat în postura de a fi noi conduși de 2-0, dar echipa a continuat să joace, să atace și am marcat un gol important în economia manșei retur”, a fost scurta analiză a lui Marius Bătrân a jocului de sâmbăta trecută din județul Sibiu.

Așadar, duelul se reia sâmbătă seara, de la ora 17,30, pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic. „Îi cunoaștem acum, dar, din punctul nostru de vedere, cheia e oricum la noi. Dacă vom fi mai pragmatici decât în meciul tur o să ne adjudecăm această dublă. Bineînțeles, trebuie să fim atenți și în apărare, e foarte important să nu luăm gol, căci de dat sunt convins că vom da. Îi respectăm pe cei de la Cisnădie, sunt – într-adevăr – o echipă de temut, dar cred că putem trece de acest baraj. Avem și avantajul unui teren mai mare la Sânnicolau Mic, unde ne putem desfășura și mai bine jocul de posesie. Băieții și-au revenit și din punct de vedere fizic, dar și moral, avem motive să fim optimiști pentru jocul de sâmbătă”, a adăugat directorul sportiv al lipovanilor.

Antrenorul Flavius Sabău nu va putea conta nici la acest meci pe mijlocașii Simion și Prună, care s-au accidentat grav și au încheiat conturile cu acest sezon. Dincolo, Măgura nu ar rebui să aibă probleme de lot. „Sigur că golul lor contează mult în economia dublei manșe și ne obligă și pe noi să marcăm în retur. Per total, cred ca a fost echitabil, am văzut o echipă din Lipova foarte bună. Au avut mai multe situații, dar ei au ratat și noi am fost mai pragmnatici și am valorificat mai bine. Pentru retur e clar că mergem la Arad să jucăm fotbal, avem șansa noastră, chiar un mic avantaj. Vom veni să dăm gol sau goluri, iar cine va fi mai bun să se califice”, a spus antrenorul sibienilor, Ioan Luca, după disputa de săptămâna trecută.

Șoimii Lipova îi urează Adelinei Pop ,,bine ai venit în familia noastră „. Vă dorim sănătate, casă de piatră și cât mai mulți copii. În plan fotbalistic, îi urăm proaspătului soț David cât mai multe realizări!

 

Formații probabile:

Lipova: Iliescu – Nagy, Polgar, A. Popa, Gherasim – Gavrilă, Salhi, D. Pop, Trip – Filimon, Trabalka.

Cisnădie: Băilă – Stanciu, Macrea, Condrea, Cornea – Bratima, Al. Luca, Ban, Stoia– Bărculeț, Obananaya.

Arbitri: Andrei Moroiță (Ploieşti) – Ștefan Dumitrache (Palanca – Prahova), Constantin Mihai Cantemir (Făgăraş), rezervă: Claudiu Gaitin (Timişoara)

Observatori: Adrian Vidan (Bucureşti), Leontin Moga (Zalău – Sălaj)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button