Crisul Chisineu-Criș

Crișul nu a renunțat la luptă în barajul cu Șelimbărul! Lung: „Nu suntem resemnați, dimpotrivă, vom da tot ce avem mai bun în noi!”Viitorul Șelimbăr a avut nevoie de un important ajutor din parte arbitrilor pentru a lua o opțiune importantă pentru promovarea în Liga 2-a în fața celor de la Crișul Chișineu Criș. Sibienii s-au impus cu 2-0 în manșa de pe arena „Aurel Ardelean”, după reușitele semnate Roșu (min. 56) și Vișa (min. 82), dar după ce Ciornei a fost eliminat de pe teren în minutul 22, iar cu puține secunde înainte arbitrii nu au acordat un gol valabil pentru Crișul.

Dar meciul de la Chișineu Criș e deja istorie, de acum băieții lui Adi Abrudean și Remus Lung nu au decât să strângă rândurile pentru meciul de la Șelimbăr, de sâmbătă, de la ora 17,30. „Meciul tur a trecut, au fost problemele pe care le știu toți microbiștii, nu ne-au căzut bine, dar ținem capul sus și mergem înainte. Ne-am pregătit bine în aceste zile, în afară de Tesedan, accidentat și Ciornei, suspendat, tot lotul este la antrenamente. Acum am și cititși  pe viu cum se spune jocul adversarei, putem să ne facem o strategie legată de retur. Vrem să ne asigurăm toți suporterii și susținătorii că mergem să jucăm, să respectăm competiția și să facem tot ce vom putea pe teren pentru a întoarce rezultatul. Fotbalul oferă surprize și noi credem că avem șanse la modul în care am muncit și am crescut în joc pe parcursul acestui retur”, ne-a declarat Lung.

Inclusiv „secundul” lui „Știli” consideră că deznodământul stagiunii la Crișul a fost scris și de celebrul „caz Ambulanța” cu ocazia disputei de acasă cu Progresul Ezerișul, după care au urmat nedreptățile din disputa cu Șelimbărul. „E frustant ca fotbalist sau tehnician să treci prin momente de genul celor cu Ezerișul sau de la confruntarea de sâmbăta trecută. E destul de greu sa treci peste, dar jucătorii pe care-i antrenăm sunt profesioniști și sunt conștienți că trebuie să-și respecte meseria. După ultimul fluier vom vedea cu toții ceea ce am realizat. Regretele sunt tardive, ce ar fi fost dacă…Acum trebuie să ne mobilizăm să terminăm în picioare sezonul, să dăm totul pe teren. Nu mergem resemnați, din contră, suntem mai hotărâți să demonstrăm ce putem. Vom avea atitudine și dorință, vom da tot ce avem mai bun în noi”, mai susține Remus Lung.

Fără îndoială, sibienii pornesc cu prima șansă la calificare, iar asta recunoaște și Florin Maxim. „Sunt fericit, am făcut un prim pas important în această dublă. Ne-am atras spre noi 10%, acum avem 60% șanse, dar nu va fi ușor returul. Avem un lot omogen, jucăm împreună de un an și jumătate, ei știu ce le cer și atunci când le vine șansa profită de ea. Pe Curtean sper să îl avem pentru meciul retur”, spunea tehnicianul celor de la Șelimbăr la finalul disputei de pe Crișul Alb.

Câștigătoarea barajului dintre Șelimbăr și Crișul va piept cu învingătoarea dublei Cisnădie – Lipova, în tur impunându-se sibienii cu 2-1. Returul e sâmbătă, pe „Banatul” din Sânnicolau Mic.

Formații probabile:

Șelimbăr: Vâtcă – Monea, Natea, Vișa, Tătar – Giura, Drugă – Neacșa, Ciorlântă, Roșu – Cîrstean.

Crișul: Zamfir –  Haloș, Sabău, Nistor. Siminic – Pavel, Suslak, Susan – Clej, Modan, Velici.

Arbitri: Cristian Codrea – Răzvan Ionuț Soponar, Radu Despa (toți din Baia Mare)

rezervă: Ioan Boldea (Ciuguzel – Alba)

Observatori: Ioan Mureșan (Timişoara), Costel Petre (Constanţa)

FOTO: Ciprian PetcuțLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back to top button