Frontiera Curtici - arhivă liga 3

Ex. utistul Mitrov a făcut diferența în amicalul Ripensia – Curtici





În weekendul fără fotbal oficial la nivelul primelor două eșaloane din țară, Frontiera Curtici s-a angrenat și ea în „caruselul” amicalelor. Divizionara terță arădeană promovată în această vară ar fi trebuit să joace în cadrul etapei a doua la Timișoara, cu ACS Poli, dar „alb-violeții” au amânat confruntarea pentru marți pentru că pe „Electrica” se dispută un turneu de copii și juniori. Până la urmă, formația de pe Bega doar prelungește o agonie, a cărei finaliate nu poate fi decât una, retragerea (excluderea) din competiție atâta timp cât nu are jucători legitimați pentru Liga 3-a.

Revenind, curticenii au acceptat invitația celor de la Ripensia pentru un meci de verificare, pe terenul din Săcălaz. Ceva mai valoroasă și cu un tonsu competițional mai bun, divizionara secundă s-a impus cu 1-0, după reușita unui fost junior utist vândut în urmă cu un an și jumătate la Sassuolo. Este vorba despre Zoran Mitrov, care a înscris cu un șut din întoarcere, în minutul 34. Pe finalul primului act a marcat și Ernest, dar din ofsaid. În repriza a doua nu au fost prea multe ocazii, dar cea mai importantă le-a aparținut „vameșilor”, mai precis lui Moldovan, cu 12 minute înainte de final.

Formații:

Ripensia: Mosoarcă, Morariu, Țieranu, Fridrich, A. Macrițchii, Stoi, V. Macrițchii, Piftor, Mitrov, Vasluian, Ernest. Au mai intrat: Rus,  Lalić, Gladun, Coulibaly, Vidrăsan, Golda, Pădurariu

Frontiera: Miclean – Cleuța, Calvin, Gligor, Puta – Al. Pavel – Huțanu, Varga, Avrămuțiu, Prică – Burlă. Au mai jucat: Moldovan, Ciupuligă, Andrieș, Brândușe, Lolea, Morar, Vereș și Coșa.

Antrenorul lui „Ripi” și-ar fi dorit un succes mai concludent al formației sale, care nu stă prea bine în clasamentul Ligii a 2-a (locul 10 cu 6 puncte din 15 posibile). „Un antrenament bun cu mingea, în care ne-am dorit, în primul rând, să nu ieșim din ritmul competițional  în ceea ce privesc parametrii de efort. Ne-am atins obiectivele din acest punct de vedere. Un alt obiectiv a fost acela de a acorda minute jucătorilor care au evoluat mai puțin în meciurile oficiale disputat până acum. Și din acest punct de vedere ne-am atins ceea ce ne-am propus. Sincer să fiu, mi-aș fi dorit să înscriem de mai multe ori. Am fost oarecum  superficiali, puțin relaxați în fața porții adverse. Mi-aș fi dorit  o frecvență mai mare de acțiuni de poartă. Dar, dacă ținem cont de faptul că băieții au avut câteva zile libere, au făcut doar două antrenamente după o pauză destul de lungă în care au fost alături de familii, cred eu că a fost un test util, a declarat Cosmin Petruescu despre joc, pentru liga2.prosport.ro.

Radu Anca lăsa clar să se înțeleagă că nu va avea partener de întrecere nici marți și că ACS Poli va dispărea din seria a VIII-a a Ligii a 3-a. „Clar, un antrenament foarte bun pentru noi. Cred că și pentru Ripensia. Am opus cât de cât rezistență, ne-am făcut antrenamentul. Era important să găsim un meci, știți situația celor de al Poli, nu jucăm. Am înțeles că ne-au programat marți să jucăm, dar mă îndoiesc că vom juca marți, având în vedere situația lor. Cel mai important era să avem continuitate, pregătim meciul cu Ghiroda de săptămâan viitoare. Intențiile noastre sun să ne salvăm de la retrogradare. Cu toate că avem o echipă destul de experimentată, dar avem mulți juniori noi, chiar juniori aduși de la UTA, trebuie să-i integrăm. Sperăm să o facem încetul cu încetul”, a spus antrenorul Frontierei.

Ripensia are meci din nou miercuri, la Reșița, în Cupa României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button