Crisul Chisineu-CrișȘoimii Lipova

Crișul, peste Lipova în derby! Sabău: „Avem un blocaj pshic pe faza ofensivă” v.s. Abrudean: „Atuul nostru, forța grupului”





Derby-ul Aradului la nivelul Ligii a 3-a, între echipele clasate pe primele două locuri în sezonul precedent, a fost decis de o schemă bine lucrată de vizitatori și un șut la care portarul Iliescu a avut vina sa. Crișul Chișineu Criș a fost echipa ce a marcat prin Clej, în minutul 21, iar tabela nu s-a mai modificat până la ultimul fluier. Lipova a avut ocaziile sale clare, în finalurile de repriză, dar Bozian și Polgar au ratat loviturile din cap din apropiere.

Sabău: „Fizic am stat foarte prost și ne lipsește încrederea”

Așadar, „șoimii” rămân cu un singur punct după trei etape și fără gol marcat, o situație în care nimeni nu s-ar fi gândit că va ajunge înainte de începerea sezonului. 15 minute după finalul partidei, lipovanii au fost băgați în ședință de conducerea clubului. „Este o înfrângere la fel de dureroasă ca cea din prima etapă. Fizic am stat foarte prost,  meciul de Cupă ne-a consumat foarte mult, mă așteptam să avem un meci greu. Ceea ce nu pot accepta este că am luat un gol foarte ușor. Ei nu și-au propus să facă foarte multe, dar la o fază fixă am luat un gol ușor, a fost li lipsă de reacție. Apoi, pe plan ofensiv avem un blocaj psihic, nu dăm gol, avem nevoie e o victorie să ne descătușăm. Am avut ocazii mari, Bozian cu capul din 2 metri, Polgar dintr-un metru peste poartă, șut în portar, ne lipsește încredrea. E normal să fie nemulțumiri încă după prima etapă, când am pierdut un joc pe care l-am avut în mână, iar în etapele ce au urmat nu s-a văzut reacția. Meciul ăsta l-am pierdut fizic, am luat decizii greșite. Eram dezamăgiți după meciul cu Poli, când am avut patru situații foarte mari și puteam merge mai departe, astăzi nu am putut alerga și am pierdut”, a spus Flavius Sabău la finele eșecului cu Crișul.

„Am improvizat când am văzut că echipa nu poate să paseze”

În repriza a doua, antrenorul Lipovei și-a urcat fundașii în atac în lipsa unor soluții ofensive pe bancă. În schimb, la mijlocul primei părți l-a schimbat pe portarul Iliescu cu juniorul Buta, dar și pe Brad cu Ban. „Am improvizat când am văzut că echipa nu mai poate să paseze, să se miște pe teren. Avem trei jucători accidentați, soluții pe bancă nu prea erau, așa că am încercat cu minge lungă pentru că altceva nu cred că mai putem. Nu sunt adeptul mingilor lungi, dar când am văzut că echipa este stoarsă de puteri, am încercat să obținem ceva din astfel de mingi. Pe Iliescu l-a schimbat pe rațiuni legate de numărul de juniori din teren. Nu pedepsesc jucători pentru greșeli în timpul jocului”, a adăugat Sabău.

Abrudean: „ Un meci cu Lipova naște anumite orgolii, e o victorie muncită”

Crișul face 7 puncte după trei partide și urcă în frunte, alături de Dumbrăvița. Evident, trei puncte pe terenul rivalilor de la Lipova valorează și mai mult, iar ele au fost obținut fără jucătorul lor numărul unu. „Modan este un jucător exponențial pentru noi, cel puțin pentru faza de atac, dar cei care au jucat în locul lui, Teședan și Ciubutoriu, chiar dacă nu sunt de meserie, s-au achitat excelent de sarcini. Dar, nu doar ei și-au făcut treaba, ci întreaga echipă, știam ce trebuie să jucăm, să interpretăm astăzi. Chiar dacă Lipova a avut o posesie mai bună, nu a fost una periculoasă, au avut situații de a marca, dar și noi am mai avut. Este o victorie muncită pentru noi, dar ăsta este atuul nostru, forța grupului, organizarea și dăruirea pe care o putem pune în timpul jocului și aici băieții au fost la înălțime. Un meci cu Lipova naște anumite orgolii. În ultimii ani am terminat în spatele lor și din cauza a unor greșeli organizatorice ale noastre, ceea ce nu ne-a convenit. Dar, îi felicit ca și club, îmi place ce se întâmplă acolo. Astăzi noi am câștigat, altădată au câștigat ei, ne bucurăm pentru victorie”, a spus Adrian Abrudean.

„Suntem prea la început, mai avem nevoie de cel puțin un atacant”

După trei etape, Crișul are +6 față de Lipova, singura echipă ce a terminat în fața lor sezonul trecut. „Suntem prea la început, deocamată avem un avantaj, dar nu avem ca obiectiv locul 1. Luăm fiecare meci în parte, ca să putem spera la ceva mai avem nevoie de un jucător de atac neapărat. Mi-a fost frică de o accidentare a lui Modan, trebuie să facem experimente. Nu spun că jucătorii care au uzual alte sarcini, nu s-au descurcat în atac, sper să o ducem până în iarnă când avem nevoie de un vârf împins, dar încă unul-doi jucători pentru a avea o bancă solidă și un lot cu care să putem emite, cu adevărat, pretenții”, a adăugat antrenorul Crișului.

Portarul Roșca, lăudat de „Știli”

Denis Mâneran a rezistat pe teren pentru Crișul doar 20 de minute în repriza a doua, fiind schimbat cu 3 minute înainte de final. În schimb, un alt junior, portarul Alex Roșca (18 ani) a fost, poate, cel mai bun fotbalist al oaspeților de pe arena „Banatul”. „Denis Mâneran este în urmă cu pregătirea, are nevoie de multă pregătire. Dar, l-am schimbat pentru că a avut un contact mai tare la mijlocul terenului și mi-a făcut semn că a simțit ceva. Nu avea rost să risc o accidentare a sa, mai ales că stăm rău la capitolul juniori. Roșca este un poratar talentat, de viitor, se pregătește foarte bine. Îl felicit pentru joc, trebuie să rămână modest în continuare, să muncească pentru că acest an îl poate ajuta foarte mult”, a încheiat „Știli”.

Ambele formații joacă acasă în etapa cu numărul 4. Lipova cu Pobeda Star Bisnov, iar Crișul are un nou derby județean, cu Pecica.

FOTO: Costel Șerban

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button