Crisul Chisineu-Criș

E derby în seria 8-a a Ligii a 3-a, Criș – Ghiroda! Nistor: „Vrem să trecem pe primul loc” v.s. Jichici: „Meci greu, dar țintim un rezultat pozitiv”



Lider incontestabil până la remiza cu Dumbrăvița și etapa în care a trebuit să stea, ACS Ghiroda și Giarmata Vii riscă să piardă titlul de campioană de toamnă pe final de tur. Timișenii sunt așteptați sâmbătă (ora 15), la Chișineu Criș, de echipa clasată pe locul secund, la trei lungimi de undă în spate, pentru o primă finală a seriei cu numărul 8.

Nistor: „Ce ocazie mai bună ca să ne revanșăm pentru că nu am câștigat încă acasă?”

Luând 9 puncte din 12 posibile din derby-urile cu colegele arădene, Crișul a mai bătut la Dudeștii Vechi și s-a mulțumit un egal cu Dumbrăvița pentru un total de 13 puncte, cu două runde înainte de finalul turului. „Am făcut un joc consistent la Curtici, am intrat la cabine cu 1-0, iar în a doua repriză ne-am majorat avantajul. Am mai avut ocazii, per ansamblu am făcut un meci bun, a fost a patra victorie în deplasare în acest sezon. Acasă am avut doar două meciuri și am făcut doar un punct, le-am rămas datori suporterilor și conducerii și ce ocazie poate fi mai bună de a ne revanșa avem decât să câștigăm contra liderului Ghiroda și să trecem pe primul loc? Ghiroda este o echipă foarte bună, au 5-6 jucători peste nivelul Ligii a 3-a, dar noi suntem pregătiți să facem un joc bun și să luăm toate cele trei puncte. Vom fi atenți la jucătorii lor periculoși din atac, ne vom lua măsuri, dar toți se mișcă bine acolo, este o echipa vie. A fost un ciclu normal de săptămână, toți băieții suntem apți și motivați, trebuie să câștigăm primul meci acasă”, spune Alexandru Nistor, căpitanul Crișului, marcator contra Ghirodei în stagiunea precedentă.

Jichici: „Meciurile Timiș – Arad sunt pline de orgolii”

Formația lui Adrian Abrudean le-au ghirozenilor 4 puncte din 6 în stagiunea trecută, dar acum lucrurile par schimbate puțin în tabăra „galben-albastră” după instalarea pe banca tehnică a lui Răzvan Leuca. Timișenii joacă dezinvolt, marchează mult, unul dintre cei mai în formă fotbaiști ai săi fiind Petrișor Jichici, care a evoluat pentru Crișul în Liga 4-a în urmă cu cinci sezoane. „Acum un an și jumătate, am fost aproape să mă întorc la Crișul, în Liga 3-a, dar am optat pentru o echipă din județul Timiș. Sâmbătă mă voi reîntâlni cu foști colegi, Modan, Ciornei, Lung și alții. Știu ce poate și antrenorul Adi Abrudean, îl respect, m-am simțit foarte bine acolo, m-a ajutat mult perioada de acolo. Crișul este o echipă bună, au terminat pe locul 2 anul trecut, va fi un meci greu. Joacă locul 2 cu locul 1, ne despart doar 3 puncte, meciurile Timiș – Arad sunt pline de orgolii. Noi avem un grup frumos la Ghiroda, cu jucători experimentați ca: Hecsko, Bădăuță, Mancaș și mulți jucători tineri care promit, iar conducerea ne-a asigurat condiții deosebite. Vreau să le mulțumesc în numele baieților pentru profesionalismul de care dau dovadă cei de la club și sperăm să le răsplătim efortul. Ascensiunea noastră se datorează în mare măsură lui Răzvan Leuca, un antrenor dedicat, care este mereu lângă noi. Ne face să muncim mult, știe să ne motiveze foarte bine și iată că rezultatele se văd, suntem primii. Am stat săptămâna trecută în campionat, dar am legat un amical tare cu ASU Poli, din Liga 2-a, pe care l-am câștigat cu 3-1. Ne-am păstrat tonusul și sperăm ca sâmbătă sa fim în formă sportivă foarte bună. Țintim un rezultat pozitiv, vrem să ne menținem acolo sus”, spune Jichici, autor a 5 goluri stagionale pentru Ghiroda.

Într-adevăr, formația în galben-albastru vine după un rezultat prestigios împotriva formației fanion a județului Timiș. A fost 3-1, după reușitele echipei de Liga 3-a semnate de  Grancea, Mancaș și Trandu. Pe Răzvan Trandu, Ghiroda l-a luat în plin campionat de la Periam, unde era amator și va debuta sâmbătă la Chișineu Criș. Pentru Poli, ex. utistul Ursu deschisese scorul.

Formații probabile:

Crișul: Roșca – Haloș, Sabău, Nistor, Siminic – Tănase, Susan – Clej, Ciobotariu, Mâneran – Modan.

Ghiroda: Miklos – Sporin, Hecsko, Stupu, Coroiu – Mancaș, Precup, Jichici, Românu – Grancea – Bădăuță.

Arbitri: Andrei Ţiţii (Şura Mică – Sibiu), Emeric Tocai (Alma – Sibiu),

Bogdan Vasile (Sibiu)

Observatori: Dorin Voina (Reşiţa), Monica Sabolovits (Caraş Severin)









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button