Șoimii Lipova

Lipova vrea să reia seria victoriilor pe „Hristo Stoichkov Arena”! Gavrilă: „Vom juca ofensiv pentru victorie”





Șoimii Lipova și-a întrerupt seria de victorii cu ocazia deplasării din „fieful” liderului din Chișineu Criș, însă a rămas neînvinsă de 8 partide. Primul meci din această serie a fost turul cu Pobeda Star Bîșnov, din care – însă – „alb-albaștrii” au scos doar un punct, ca urmare a erorii din finalul partidei a lui Buta. Tabela s-a oprit la 1-1 și putem vorbi de una dintre marile surprize ale primei părți a sezonului.

Până una alta, „șoimii” nu au reușit să-și ia revanșa în fața Crișului, una dintre cele două echipe care i-au învins în debutul stagiunii, alături de Ghiroda și Giarmata Vii. „Nu am făcut cel mai bun joc al nostru la Chișineu Criș, gazdele s-au închis foarte bine, a fost destul de greu să-i desfacem. Din moment ce sunt pe primul loc, probabil că merită să fie acolo sus, dar mai sunt destule etape de campionat după care vine play-off-ul, care, cu siguranță, va fi cu meciuri imprevizibile. Fiecare echipă are șansa ei la primul loc, noi vrem să recuperăm încet diferența de puncte”, a punctat Andrei Gavrilă, fotbalist de 20 de ani care aparține de UTA.

Mijlocaș ofensiv în fosta echipă de juniori antrenată de Sandu Gaica, semifinalistă națională în 2019, Gavrilă a fost coborît de Flavius Sabău în centrul liniei mediane, având și destule sarcini defensive pentru divizionara terță. „Anul trecut, an jucat mijlocaș stânga, dar anul acesta am fost reprofilat mijlocaș central, poziție pe care am mai jucat la juniori, la UTA. Îmi place pe centru și încerc să mă specializez pe acest post, dar nu ar fi o problemă să joc și în bandă. Mă bucur că joc constant, le mulțumesc antrenorilor că mi-au dat minute.  Pot să evoluez fotbalistic, sper să ajut și eu prin prestațiile mele. Am făcut un pas potrivit pentru ceea ce s-a putut face în vară, sigur că mi-aș fi dorit Liga 2-a, dar am rămas la o echipă foarte bună de Liga 3-a, cu pretenții la promovare și știam că pot să mă dezvolt aici. Antrenamentele sunt foarte bune, am colegi buni, profesioniști, toți ne antrenam serios și rezultatele se văd. Din vară îmi doresc să joc mai sus, cu Lipova sau la o echipă Liga 2 a-a, vreau să fac un pas în față. Știu că-mi va fi foarte greu, sunt născut în 2001 și de la anul viitor nu mai sunt eligibil ca jucător Under la Liga a 2-a. doar la Liga Liga 1 aș mai avea un an, cine știe…”, a adăugat tânărul mijlocaș al lipovanilor.

Gavrilă e anunțat tituar și sâmbărtă (ora 14) pe „Hristo Stoichkov Arena”, cu atât mai mult cu cât Sahli este suspendat, iar Prună încă este în proces de refacere. „Din punctul meu de vedere ne-am pregătit bine și vom juca la fel, ofensiv și în partida de a Dudeștii Vechi. Vrem să practicăm un fotbal bun, de posesie, la finalul căruia să câștigăm. Au câțiva jucători experimentați, cu meciuri la Liga 2-a, sunt destul de periculoși și îi vom trata cu seriozitate. Mai avem trei etape anul acesta și ne-am propus 9 puncte ca să ținem pasul cu primele două echipe. La anul, vom avea moral mai bun și după o pregătire de iarnă completă. Va fi și mai bine, nu cred că ne poate opri nimeni”, a concluzionat Gavrilă.

După o serie bună ce au dus-o până pe locul 5 în campionat, Pobeda a bifat trei eșecuri la rând, două împotriva unor divizionare terțe arădene: 1-2, la Pecica și 1-3, la Cermei. Între ele, a mai venit și un 0-3 cu conjudețenii de la Ghiroda.

Formații probabile:

Pobeda: Toroc – C. Lungu, Miculescu, Bilia, Bîrloveanu – Eperieș, Briciu, Vasilcin, S. Budur – Costescu – Bîrza.

Lipova: Iliescu – Suslak, Nicolescu, A. Popa, Aldan – Bozian, Gavrilă, Simion, Filimon – Ciubăncan, Trabalka.

Arbitri: Andrei Fodor (Deva), Claudia Doarvoas (Mintia), Cristian Bumb (Băcia – Hunedoara)

Observatori: Dorin Voina (Reşiţa), Marian Meşinschi (Anina – Caraş Severin)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button