Crisul Chisineu-CrișFrontiera Curtici - arhivă liga 3

Cu obiectivul stagional îndeplinit, Crișul joacă fără presiune în compania conjudețenei suferinde din Curtici!





Nu a fost o iarnă prea liniștită pentru Crișul Chișineu Criș și Frontiera Curtici, care se vor întâlni sâmbătă, de la ora 15, pe arena „Aurel Ardelean”, în deschiderea stagiunii de primăvară în Liga a 3-a. Calificată matematic în play-off cu trei runde înainte de finalul sezonului regulat, Crișul a pierdut câțiva fotbaliști importanți, primul dintre ei fiind golgheterul Modan. Dincolo, de pe penultima poziție în clasament, Frontiera Curtici este amenințată cu retrogradarea, cu atât mai mult cu cât autoritățile locale au anunțat reducerea bugetului.

Mann: „Vom lupta pentru locurile de baraj, nu avem presiune, obiectivul este îndeplinit”

Vicecampioană de toamnă, formația lui Adrian Abrudean s-a trezit fără trei dintre titulari, atacanții Modan și Teședan și portarul Roșca. Au mai plecat și Busuioc și Ivan, ei fiind înlocuiți doar cu portarul Blaga și „vârful” Pășcălău (ambii juniori) și Peter, un alt fotbalist tânăr la 21 de ani.  Daniel Filip a stat doar o săptămână la Crișul și cel puțin în prima etapă, „Știli” are o problemă la nivelul fundașilor dreapta. „Într-adevăr, am pierdut jucători de bază și a trebuit să ne reorientăm. Am reușit să ducem un alt portar de la UTA, pe Blaga, a apărat bine în amicale, cred că ne va ajuta. Au mai venit Patrick Peter, un jucător care muncește mult, ne place de el și cea mai importantă piesă este Pășcălău, un atacant care a dat trei goluri în două amicale. E pe val, are calități remarcabile, e pregătit foarte bine. Stăm bine ca și organizare, avem și bugetul votat, avem bani separați pentru fotbal, aproximativ la fel cum primeam și înainte. Avem o singură problemă medicală, Haloș  va reveni pe gazon doar în play-off. Aici vom lupta pentru locurile de baraj. Nu avem presiune, obiectivul este îndeplinit, <<careul de ași>>, mai departe ce va fi va fi bonus pentru băieți. Ne mai bucurăm și că s-au ridicat interdicțiile din pandemie, iîi așteptăm în număr mare pe fanii noștri, ca pe vremuri. Intrarea este gratuită, avem nevoie de încurajările lor, promitem meciuri tari și frumoase”, spune Sebastian Mann, președintele Consiliului de Administrație al celor de la Crișul.

„Teoretic, ar tebui să-i învingem”

Formația de pe Crișul Alb e mare favorită contra conjudețenei din Curtici, care e decimată de  suspendări și accidentări. „Teoretic, ar trebui să-i învingem, nu par a fi mai puternici decât în tur când am câștigat la ei acasă. Dar, primul meci după o pauză lungă este cel mai greu. Vrem o victorie de moral, am fi pe locul 1. Ar conta, mai ales pentru deplasarea ce va urma, la Ghiroda, unde am vrea să terminăm măcar neînvinși. Nu va fi ușor în ultima etapă la Periam, o echipă schimbată serios în această iarnă. Antrenorul Bălu și-a adus câteva piese importante și va fi extrem de greu să îi batem”, mai susține Mann. Într-adevăr, cu 3 puncte în fața „grănicerilor”, Crișul ar agăța-o pe primul loc pe CSC Ghiroda și Giarmata Vii.

Grec: „Moralul nostru nu este prea bun”

Cu doar 8 puncte acumulate în 13 partide, cu 21 mai puține decât adversarii lor de sâmbătă, curticenii au fost nevoiți să-și reducă salariile și trăiesc și sub amenințarea „lanternei” din Periam, care a strâns rândurile sub comanda lui Sorin Bălu.  „Nu putem ascunde faptul că moralul nostru nu este prea bun după rectificările bugetare din această iarnă și ceea ce s-a întâmplat pe piața de transferuri. Cu foarte mici excepții, toate echipele s-au întărit, noi, dimpotrivă. Am mai pierdut doi jucători, pe Miclean și Brândușe și am apelat doar la juniori din pepiniera noastră. Periamul  crede în șansa sa, vrea să scape de ultimul loc, meciul de peste o săptămână de pe terenul lor va fi foarte important pentru noi. Oricum, mai sunt multe partide până la final, dacă am putea alinia 11-le nostru de bază sigur  am mai face și noi puncte. Nu am reușit deloc în tur, sperăm în play-out”, afirmă Sorin Grec.

„Ne jucăm șansa, sperând că vom ajunge cu cât mai puține absențe la ora meciului de la Periam”

Președintele lui „Fronti” recunoaște că deplasarea de Chișineu Criș vine în cel mai prost moment posibil pentru echipa sa. „Radu Anca nu va putea conta pe nu mai puțin 7 jucători. Varga, Andrieș și Huțanu sunt suspendați, Moldovan, Lolea, Prică și Pavel, accidentați, suntem numărați pentru jocul de sâmbătă.  Și ei au slăbit, dar în orice caz nu au problemele noastre. Se și pregătesc zilnic, noi mai facem două antrenamente pe săptămână, ca în Liga 4-a, ne va fi greu și din acest punct de vedere. Dar, ne jucăm șansa, mingea e rotundă, cine știe. Oricum, principalul nostru obiectiv este să ajungem cu cât mai puține absențe la ora meciului de la Periam”, a adăugat Grec.

Formații probabile:

Crișul: Blaga – Pașca, Sabău, Nistor – Clej, Susan, Tănase, Siminic – Ciubotariu, Pășcălău, D. Mâneran.

Curtici: Mucha – Cleuță, Calvin, Gligor, Puta – Morar, Coșa, Avrămuțiu, Vereș – Ciupuligă – Burlă

Arbitri: Dragoș Lunca, Alin Revnic (ambii din Cluj-Napoca), Alin Mureșan (Floreşti – Cluj)

Observator: Zaharia Ciev (Timişoara), Cristian Gîţ (Deva)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button