Crisul Chisineu-CrișFrontiera Curtici - arhivă liga 3

Curticiul a produs supriza pe Crișul Alb! Abrudean: „Am pierdut pe mâna noastră” v.s. Anca: „Am stat bine tactic, de acolo s-a făcut diferența”





Ambele echipe arădene calificate deja în play-offul Ligii a 3-a au început rău sezonul de primăvară. După Șoimii Lipova, care a cedat 3-0 cu Dumbrăvița și Crișul Chișineu Criș a pierdut pe teren propriu. Eșecul viceliderului din C8 a venit în fața conjudețenei din Curtici, care în prima parte a sezonului nu o bătuse decât pe „lanterna” din Periam și venea pe malul Crișului Alb cu numeroase probleme de lot.

Abrudean: „Important este să învățăm din jocul de azi”

Dar, „grănicerii” au profitat de ziua slabă a gazdelor, dar mai ales de erorile mari din defensivă, un lucru neobișnit pentru trupa lui „Știli”. A fost 1-2, după reușitele semnate Siminic (69), respectiv Burlă (12) și Vereș (90+1). „A fost o partidă pe care am dominat-o, am avut posesie bună, dar nu ne-am creat situații mari de a marca. Am suferit în ultima treime, dar cea mai mare problemă sunt cele două goluri luate pe greșeli personale, nepermise la acest nivel. Îmi pare rău pentru băieți, au alergat, au încercat, au măcinat terenul, dar nu am găsit poarta. Important este să învățăm din jocul de azi, să fim mai pragmatici, pentru că echipele sunt foarte apropiate valoric și pot apărea surprize la orice joc, dacă nu avem organizare foarte bună și dacă faci greșeli cum am făcut-o noi astăzi. Curtici a avut un ax central foarte bun, cu Mucha – Calvin, Gligor și Avrămuțiu. Ultimul este printre cei mai buni mijlocași din serie, iar ceilalți tineri s-au bătut pentru fiecare minge. Dar, totuși, astăzi am pierdut pe mâna noastră. Ca și concluzie, îmi pare rău că nu am câștigat, am fi egalat liderul seriei. Dar, trebuie să fim realiști, am slăbit pe faza de atac, iar ca să emitem pretenții trebuie să fim mult mai disciplinați și mai organizați și – evident – să marcăm. Mă bucur, totuși, că astăzi am debutat în Liga 3-a trei tineri valoroși. Pașca ce a venit de la Liga 4-a și doi juniori de la UTA, Patrick Pășcălău și Blaga, ambii aflați, de altfel, la primul meci oficial la seniori”, a precizaat Adrian Abrudean, antrenorul Crișului.

Anca: „ Toată lumea s-a implicat, a alergat, rezultatul nu este o surpiză”

Victoria e foarte importantă pentru Curtici, care mai pune două puncte între ea și Avântul Periam, echipa ce trebuie ținută pe singurul loc direct retrogradabil în seria a 8-a. În plus, lui „Fronti i-au lipsit jucători importanți, precum N. Varga, Huțanu, Andrieș, Pavel, în timp ce Lolea nu aveam mai mult de 15 minute în picioare. „Pentru mine, rezultatul nu este o surpiză. Știam ce joacă Crișul, am pregătit destul de bine tactic meciul, mai ales la ultimul antrenament și ne-a ieșit. Ca și joc și ca ocazii, Crișul nu a avut superioritate. Au avut – într-adevăr – o posesie mai bună decât a noastră, ne-au dominat, dar știți cum este, scopul scuză mijloacele. Am stat bine tactic, de acolo s-a făcut diferența. Am închis foarte bine culoarele și am reușit să-i suprindem pe contraatac, mai ales la golul doi, marcat în minutul 91. Și golul lor a venit dintr-un șut deviat de la 30 de metri, doar așa puteam primi gol. Dar pe joc, pe atac pozițional, Crișul nu a avut nicio ocazie, doar câteva centrări aruncate în careu, dar nimic periculos. Nici noi nu am contat în atac, dar am mizat să-i prindem pe un contraatac și ne-a și ieșit, chiar dacă am punctat în final. E o victorie de moral pentru noi. Mai avem la Periam și cu Dumbrăvița acasă, a fost o bucurie moderată în vestiar. Am rămas dezamăgit de un lucru. Nu concep ca echipa care putea trece azi pe primul loc să beneficieze de un teren în așa hal, adică să nu poți uda un pic terenul. Gazonul a fost execrabil, nu am înțeles cum poți avea în Liga 3-a un așa teren. Dacă jucam pe beton, cred că era mai bine. Și <<Știli>> era dezamăgit. Am înțeles că anunțase de la mijlocul săptămânii să ude terenul, și pe ei i-a dezavantajat acest lucru. Asta e, eu îmi felicit băieții. Toată lumea s-a implicat, a alergat, Popescu a debutat în Liga a 3-a și a făcut-o bine. Le-am și spus că dacă o să alergăm astăzi mai mult decât adversarul, o să reușim să câștigăm. Astăzi, toată echipa a fost la nivel bun, nu pot da un jucător al meciului. Urmează să jucăm la Periam un meci important, poate chiar decisiv, sperăm să ne prezentăm la fel de bine”, a declarat Radu Anca, antrenorul nou-promovatei arădene.

Ambele echipe au, de altfel, derby-uri de clasament, la poli diferiți, weekendul ce vine. Crișul joacă la Ghiroda și Giarmata Vii, iar Curticiul, la Periam.

FOTO: Costel Șerban

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button