Crisul Chisineu-Criș

Patrick Pașcalău i-a adus trei puncte mari Crișului cu primul său gol în Liga 3-a: „Vom conta și noi pentru locurile de baraj, poate, într-o zi, voi reveni la UTA”





Echipele arădene angrenate în play-offul Ligii a 3-a le-au provocat mari neplăceri rivalelor din Timiș, în debutul play-outului. Fără victorii în 2022, Lipova și Crișul au câștigat la Ghiroda și Dumbrăvița, iar soarta vrut ca mezinii celor două loturi să fie decisivi.

„Primul gol a venit exact când trebuia, am demonstrat de ce suntem capabili”

Ambii au marcat pe final de reprize, lipovanul Andrei Rusu (17 ani) chiar înainte de ultimul fluier, în timp ce Patrick Pașcalău (16 ani) a făcut-o la ultima fază a mitanului întâi pentru Crișul, la Dumbrăvița. Noul atacant de careu al lui Adrian Abrudean a primit o pasă de la Clej și a trimis din prima, în plasă, din mijlocul careului de 16 metri, pentru prima sa reușită în eșalonul terț. „De obicei încerc astfel de execuții, ca atacant trebuie să te poziționezi întotdeauna în așa fel încât să dai la poartă când îți vin mingile. Nu știu cât a fost de frumos golul, dar cu siguranță a fost foarte, foarte important. Pentru echipă, în primul rând, pentru că am demonstrat de ce suntem capabili, când toată lumea ne dădea morți, între ghilimele, după înfrângerile din primele meciuri ale anului. În al doilea rând, reușita e importantă și pentru mine, căci îmi dă încredere. Știu că au fost și sunt așteptări de la mine, inclusiv eu credeam că poate voi marca măcar odată mai ales cu echipele din Curtici sau Periam, dar – poate – nu mai era atât de frumos și de special acest gol de la Dumbrăvița. A venit exact când trebuia să vină și le-am dat tuturor un semnal clar și anume acela că și Crișul va conta pentru locurile de baraj”, ne-a declarat tânărul „vârf”.

Plecarea de la UTA? „Am considerat că e momentul să fac saltul la o echipă de seniori”

Golgheter al echipei Under 17 a UTA-ei în ultimul an și jumătate, Pașcalău s-a despărțit defintiv de echipa fanion în această iarnă, după ce Crișul a achitat grila sa de formare. „Am considerat că e momentul să fac saltul la o echipă de seniori, iar Crișul îmi dă șansa să joc meci de meci într-o ligă tare, chiar în play-off, împotriva unor fotbaliști care au jucat inclusiv în primele două ligi din România. Asta nu înseamnă că într-o zi nu voi dori să mă întorc la UTA, dacă – bineînțeles – voi demonstra că merit asta și voi mai fi solicitat acolo. Eu chiar aș vrea să le mulțumesc tuturor antrenorilor care au lucrat cu mine acolo, dar și la Atletico sau Lipova, le datorez aproape totul”, a adăugat atacantul lui „Știli”, care la Atletico a fost antrenat de Francisc Tisza și Bogdan Oneț, iar la UTA de Dinu Donca, Adi Ungur, Ștefan Boroș și Sandu Gaica.

Vineri, întâlnește primul său club: „Cu Lipova voi da totul, ca și cu celelalte formații”

Născându-se la Lipova, Pașcalău a început fotbalul la Șoimii, sub comanda lui Ion Stoica. Vineri, tânărul fotbalist va juca tocmai contra echipei din Lipova, în cadrul etapei a doua a play-offului Ligii a II-a. „E un derby județean, dar pentru mine e un meci care oricare altul. Așa cum am încercat să dau totul cu echipele împotriva cărora am jucat până acum, tot așa voi face și vineri. Prevăd un meci frumos, între două echipe foarte bune, care au jucat la baraj anul trecut. Am înțeles că jucăm pe <<Motorul>>, o suprafață pe care am marcat destule goluri pentru UTA, dar care mi-a și creat ceva probleme medicale. vrem să facem un meci bun și să câștigăm, indiferent cine va marca vineri”, mai transmite fotbalistul care va împlini 17 ani de abia în luna decembrie a acestui an.

Coleg de echipă cu tatăl său

La Crișul, Patrick este coleg de echipă chiar cu tatăl său. Ovidiu Pașcalău este portar de rezervă pentru formația de pe Crișul Alb și cel care îl ține în priză pe titularul postului, Cristian Blaga (18 ani), sosit și el, dar sub formă de împrumut, de la UTA. „Am tras de mine mereu, dar – într-adevăr – tatăl meu mă motivează câteodată și mai mult. Stă mereu cu ochii pe mine, el mă cunoaște cel mai bine, căci m-a ajutat de mic copil să-mi urmez visul în fotbal”, a încheiat atacantul viceliderului din C8.

Vă reamintim că formația lui Adrian Abrudean s-a despărțit în această iarnă de ambii atacanți titulari, Florin Teședan și Nicu Modan, acesta din urmă jucând vineri chiar împotriva sa formație fără să fi cunoscut încă bucuria golului la Lipova.

FOTO: Costel Șerban

2 comentarii

  1. baftă tinere! ce usor a pierdut UTA un copil talentat! cât a fost grila de formare? 100 de milioane? vai si amar

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button