Crisul Chisineu-Criș

E derby de clasament în C8, Crișul – Ghiroda! Sabău: „Favoriți ei, dar nu ne lăsăm! Important e să nu primim gol”





După etapa în care au rămas să joace – fără rost – acasă, bifând remize albe, echipele arădene și timișene își reiau duelurile în play-offul Ligii a 3-a. Dacă Lipova merge la Dumbrăvița, Crișul Chișineu Criș joacă, în sfârșit, acasă  și are parte de un derby de clasament. CSC Ghiroda și Giarmata Vii e prima în C8, cu 39 de puncte, cu 6 mai multe decât adversarul său de sâmbătă (ora 17), de pe arena „Aurel Ardelean”.

Sabău: „Ne-am propus să nu luăm gol cu Lipova și să nu marcheze Modan”

Cele două formații s-au mai întâlnit odată în acest an 2022, în comuna timișană, în cadrul penultimei etape a sezonului regular. Liderul a câștigat greu, cu 1-0, după reușita lui Bădăuță, la singura greșeală de marcaj a fundașilor centrali ai Crișului. „Îmi amintesc că la precedenta întâlnire directă, la Ghiroda, am făcut un meci bun, dar ne-au taxat la o fază care nu anunța nimic și am pierdut la limită. Nu le-am dat prea multe șanse să ajungă la poarta noastră, iar în prima repriză am trecut noi pe lângă marcarea unui gol. Se știe că nu am cam fost noi la ultimele meciuri din sezonul regular, dar ne-am revenit în play-off. Am câștigat la Dumbrăvița, iar la Arad, cu Lipova, am vrut să nu pierdem și am reușit. Ei au forțat, au avut nevoie de victorie, nu avea cum să îi mulțumească egalul. Știam că Modan va încerca să ne dea gol, că avea o motivație în plus contra fostei echipe, dar l-am marcat bine și nu a reușit, ceea ce e foarte important pentru noi. Acum vine liderul, ne așteaptă un meci greu în care ei pleacă favoriți, dar nu ne lăsăm. Ne propunem, ca la fiecare meci – de altfel – să nu luăm gol. Ăsta e primul obiectiv, apoi vedem dacă reușim să marcăm, din păcate o facem destul de greu”, a spus Sergiu Sabău.

E al treilea sezon în care apărătorul de 22 de ani este împrumutat de UTA la Crișul, unde a evoluat constant bine. „Ne dorim să facem o figură frumoasă în play-off, dar mai ales să ajungem la baraj. Personal, după trei ani în Liga 3-a, în care am dobândit experiență, cred că sunt pregătit de o nouă provocare. Aș dori să fac pasul în Liga 2-a sau cel puțin la o echipă de Liga a 3-a cu șanse mai mari la promovare”, mai susține unul dintre cei patru utiști împrumutați de Crișul de la UTA, alături de Blaga, Haloș și Popa.

Leuca: „ Este foarte greu să marcăm unor adversari care se închid”

Ghiroda nu poate fi mulțumită cu un singur punct cucerit în play-off, cel de vineri, de la Dumbrăvița și mai ales cu un singur gol marcat. Asta în condițiile în care „galben-albaștrii” au avut cel mai bun atac în sezonul regular, cu 36 de goluri marcate. „Nu este vreun blocaj, căci în etapa a doua din acest an am marcat de 5 ori la Cermei. Așadar nu e un blocaj, însă echipele adverse se închid foarte, foarte bine când ne întâlnesc. Dumbrăvița a avut momente când s-a apărat cu toți cei 10 jucători, este foarte greu să marcăm unor adversari care se închid cu un efectiv atât de numeros”, a spus Răzvan Leuca, antrenorul liderului, pe care – cu siguranță – îl așteaptă și la Chișineu Criș o formație destul de închisă pusă în scenă de Adi Abrudean.

Formații probabile:

Crișul: Blaga – Haloș, Pașca, Sabău, Nistor, Siminic – Clej, Tănase, Susan, Ciubotariu – P. Pașcalău.

Ghiroda: Miklos – Sporin, Stupu, Hecsko, Velcan – Precup, Jichici – Mancaș, Trandu, Grancea –  Bădăuță.

Arbitri: Alexandru Suvar(Sibiu) – Daniel Nagy (Mediaş), Vasile Duță (Avrig)

Observatori: Cornel Pantea (Oradea), Adrian Copăcean (Caraş Severin)

2 comentarii

  1. Ne propunem, ca la fiecare meci – de altfel – să nu luăm gol. Ăsta e primul obiectiv, apoi vedem dacă reușim să marcăm. Mai jucati si voi fotbal ca-l omorati cu totul. voi si Atletico Madrid . Va simtit fotbalisti cand jucati asa ? Noua ca spectatori nu ne place stilul asta.

    0
    0
  2. un fundas bun Sabau dar neglijat de clubul UTA. din varĂ e liber de contract, si il vom pierde ca pe Costin

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button