Baschet

Managerul lui Sepsi salută calificarea Aradului în finala LNBF: „A ajuns acolo unde îi este locul, o să conteze micile amănunte”





FCC Baschet UAV Arad a arhivat semifinala cu CSM Satu Mare după un sec 3-0, un rezultat – totuși – peste așteptări pentru „galben-albastre”. Aradul are tot dreptul să viseze din nou la un titlu de campioană, cu toate că Sepsi Sfântu Gheorghe e un adversar de un cu totul alt calibru față de trupa lui Lopez. Pe plan intern, Sepsi nu a avut rivală în ultimii ani, câştigând cinci titluri. Deşi Satu Mare i-a pus uneori probleme în finalele de Cupă sau campionat, formaţia din Secuime s-a dovedit de fiecare dată mai bună. Campioanele „en-titre” au învins clar Aradul în cele două meciuri din sezonul regulat, dar Hadzovic şi colegele sale promit să arate o cu totul altă faţă în finală.

Ambele echipe s-au calificat după 3-0 în semifinale, covăsnencele învingându-le cu: 75-68 și 75-56 la „Sepsi Arena” şi 76-70 la Constanța. Cu siguranţă, Sepsi nici nu a forţat foarte mult, ci doar atât cât a fost nevoie pentru calificare. În schimb, pentru finala cu FCC Baschet UAV Arad, Istvan Rusz susține că echipa sa va trebui să tureze la maximum „motoarele” și felicită FCC-ul pentru accederea în ultimul act după 8 ani de zile. „Aveam în vizor faptul că vom juca cu Aradul, pentru că Satu Mare avea 14-15 meciuri în șase săptămâni în care au suferit. În 6-7 jucătoare nu puteau juca la nivel înalt. Felicităm Aradul care a ajuns acolo unde îi este locul, sper să jucăm meciuri frumoase ca acum câtiva ani, meciuri bune, cu sala plină. Într-o finală nu cred că o să conteze ceva foarte mult, o să conteze micile amănunte, iar ca cel mai bun să câștige!”, a transmis managerul clubului Sepsi-SIC,

Rusz mai susține că factorul concentrare ar putea conta mai mult decât cel al valorii sau experienței în finala campionatului. „Fiecare meci este foarte greu, tot timpul ne concentrăm la următorul. Câteodată câștigăm la 30-40 de puncte, dar nu înseamnă că suntem cu atât mai buni, ci poate doar că fetele sunt mai concentrate. Dar, tot timpul știm că toată lumea vrea să bată campioana, e greu de menținut foarte mult timp o ștachetă și știm că vom putea pierde câteodată, dar încercăm să luptăm până la capăt”, mai afirmă șeful lui Sepsi.

Doar finale de Cupă cu SIC Sepsi

Cele două finaliste din acest sezon au mai luptat de două ori cu un trofeu pe masă, în ultimul act al Cupei României. Prima finală de cupă a fost în 2014, când „galben-albastrele” au avut câștig de cauză cu 67-61, la Târgoviște. În 2020 echipa arădeană revenea în finala Cupei, dar pierdea cu 67-80 pe terenul lui Sepsi SIC. În 2015, Sepsi SIC a câștigat semifinala cu arădencele la zece puncte, iar în 2019 s-a impus clar în sferturi. „Galben-albastrele” au avut o semifinală de cupă disputată cu LMK Sepsi BC în 2011, pe care au câștigat-o la trei puncte, după care cucereau trofeul.

Ultimul act al campionatului se va juca în sistemul „cel mai bun din 5 meciuri”, cu primele două confruntări în Sepsi Arena,pe 20 aprilie, de la ora 17:30 și pe 21 aprilie, de la ora 19. Finala se mută apoi la Arad, marţi, 26 aprilie, unde se va disputa și meciul 4, dacă va fi nevoie, o zi mai târziu. În caz că se ajunge în joc decisiv, acesta va fi în 30 aprilie, la Sfântu Gheorghe.

Foto: Facebook Sepsi-SIC









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button