Șoimii Lipova

Lipova s-a specializat în goluri de 3 puncte, în prelungiri, contra Ghirodei! Sabău: „Atitudinea a făcut diferența” v.s. Leuca: „Câteodată câștigă și echipa care nu merită”





Șoimii Lipova tinde să devină o „bestia nerra” pentru CSC Ghiroda și Giarmata Vii. Din patru înfrângeri suferite în acest sezon de liderul din C8, trei au fost opera echipei lui Flavius Sabău, două dintre ele venind în play-off, la ultimele faze ale meciurilor. În urmă cu trei săptămâni, Andrei Rusu marca pe terenul Ghirodei în cel de-al patrulea minut de prelungire, pentru ca astăzi, un alt junior, Nicholas Brad să înfigă cuțitul în spatele „galben-albaștrilor”. De fiecare dată, „alb-albaștrii” au câștigat cu 2-1 și țin mai deschisă decât oricând lupta pentru locurile promovabile.

Sabău: „Când câștigi așa, pe final, e noroc, mă bucur – însă – că am știut să jucăm sub presiune”

Multiplelor cazuri de viroze din cadrul lotului lipovan din timpul săptămânii, procesul de pregătire având de suferit, pe ultima sută de metri a apărut și accidentarea la genunchi a lui Nicu Modan. Cheile atacului le-au avut Capătă și Ciubăncan, dar golurile de trei puncte au venit de la mijlocașii Salhi și Brad. „Am jucat foarte bine în prima repriză, cred că puteam marca și am fi avut un joc mai liniștit. În a doua repriză, am căzut fizic, mă așteptam, dar am avut – totuși – două-trei situații de contraatac în care puteam să înscriem. Din păcate, nu am reușit și, știți cum e, când câștigi așa pe final e noroc. Dar în fotbal îți trebuie și un pic noroc, ca să poți avea și rezultate. Nu pot decât să mă bucur, pentru că ne-am sacrificat mult, fără antrenamente săptămâna asta. Am avut o atitudine extraordinară și cred că asta a făcut diferența, în primul rând. Ne bucurăm de victoria aceasta, care vine înainte de Sărbători și sperăm că o să avem un moral mult mai bun după Paști. Mă bucur că am știut să jucăm sub presiune și nu ne-am pierdut, dimpotrivă, chiar am jucat bine. Mă îngrijorează accidentarea lui Modan, dar suntem destul de acoperiți la nivel de lot și avem variante. Sper, totuși, să nu fie o accidentare gravă. Vă spun sincer, mai mult am suferit la accidentări la fundașii centrali, pentru că jucăm de trei etape cu o improvizație, Adi Suslak. Și lui îi e greu și nouă la fel, e clar că ne lipsește un fundaș central de profil și am făcut și niște greșeli tactice din această cauză”, a spus Flavius Sabău, care de pe la mijlocul reprizei secunde a avut pe teren destui fotbaliști tineri. „Am jucat cu cei apți, pentru că degeaba îi țin pe seniori pe teren, dacă nu pot alerga și nu pot ajuta. Copiii pe care i-am introdus muncesc cu noi și chiar credeam că pot să aducă un plus, atât din punct de vedere fizic, prospețime, dar și calitate și, din fericire, ne-a ieșit de data asta. În primul rând, trebuie să vedem ce ne dă consistență și ce ne face să primim goluri cumva, aici trebuie să vedem bine despre ce e vorba”, a adăugat tehnicianul „șoimilor”.

Leuca: „Nu mă îngrijorează absolut deloc că nu avem victorie în play-off, ci doar că ratăm foarte mult la fiecare meci”

Ghiroda rămâne fără victorie în play-off, iar a doua înfrângere la rând cu Lipova „arde” puțin. „Din păcate ăsta e fotbalul, câteodată câștigă și echipa care nu merită. Astăzi, cred că a existat o singură echipă pe teren, Ghiroda. Din păcate, indeciziile atacanților sau ale jucătorilor care au avut o sumedenie de ocazii, ne-au făcut să pierdem în cele din urmă. Ne-a convenit și suprafața sintetică, căci am putut pasa, juca… Sîntem o echipă, cred eu, ofensivă, suntem cea mai bună, cea mai ofensivă echipă din tot campionatul. Din păcate nu înțeleg cum putem rata atât de ușor din situații foarte foarte bune. Nu putem spune că suntem triști, până la urmă trebuie să ne mulțumim cu faptul că arătăm un fotbal foarte bun, din păcate doar rezultatul nu este de partea noastră. Până la urmă având în vedere prestația de pe teren vor veni și rezultatele.  Concluzionând, nu mă îngrijorează absolut deloc că nu avem victorie în play-off, ci mă îngrijorează că ratăm foarte mult la fiecare meci și luăm goluri din jumătate de ocazie. Oricum, mai avem patru puncte avans sau chiar 5-6. Nu cred că este foarte, foarte important lucrul ăsta, mai sunt multe meciuri de jucat. Până la urmă, sper să depășim faza asta în care ratăm foarte mult”, a menționat Răzvan Leuca după eșecul de la Arad, cu Lipova.

Peste o săptămână, în play-off, vom avea parte de derby-urile județene Crișul – Lipova și Ghiroda – Dumbrăvița.

VIDEO golurile Lipovei

 









Un comentariu

  1. Conducerii clubului, staful tehnic si jucatorii Lipovei indiferent de liga in care activeaza (3, 5 sau juniori) doreste tuturor sustinatorilor si contestatarilor ,,Sarbatori Pascale binecuvantate”.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button