ACB Ineu

Primul weekend perfect al juniorilor ineuani: ACB U17 a câștigat derby-ul cu Sebeșul și e noul lider în seria „republicanilor”!





A venit și primul weekend perfect pentru juniorii Ineului angrenați în competițiile naționale. Surpriza plăcută a venit de la echipa Under 16, în Liga Elitelor, care au obținut primele puncte din acest sezon și au făcut-o într-o manieră clară. În schimb, colegii lor mai mari s-au impus cu ceva emoții în fața formațiilor din Sebeș Alba.

Liga Elitelor U16: ACB Ineu – LPS Satu Mare 4-1 (0-0)

Victoria de sâmbătă a puștilor lui Marcel Ponta și Leo Pința a fost cu atât mai prețioasă cu cât a venit în fața unei formații ce bifase deja patru succese stagionale. Pe „Centralul” din Ineu, gazdele  s-au dezlănțuit după pauză. În minutul 50, Guti a pătruns pe stânga, a centrat în fața porții, de unde Zăhăreanu a pus latul. 9 minute mai târziu, I. Bejera a făcut 2-0 după o învălmășeală în careul mic al oaspeților. Sătmărenii au căzut total și Miculaiciuc a lobat portarul advers pentru 3-0, același jucător închizând tabela tot cu un lob, după ce vizitatorii marcaseră și ei.

„Mulțumit de joc, avem număr la casă, sperăm să facem mai multe puncte de acum înainte. Am câștigat un pic de experiență și va fi mai bine dacă vom avea jucătorii la dispoziție, căci majoritatea dintre ei au participat și la campionatul județean U15 unde s-au calificat la Elite și vor începe duminicăa. Urmează un meci la Deva, adversar de talia noastră”, a menționat Marcel Ponta.

ACB Ineu U16: Trif – Danciu, I. Bejera, Farago, Pop – Ardelean – Guti, Haniș, Miculaiciuc, Condea – Ioniac. Au mai intrat: Vidican, Oprean,  Mercea, Zăhăreanu.

Campionatul Național U19: ACB Ineu – LPS Sebeș 2-1 (0-0)

Și la „republicani” U19, tabela a fost albă la pauză, dar tot ineuanii au pus lucrurile în ordine după pauză. În minutul 52, Toure a scos un penalty, iar Rucăreanu a marcat pentru 1-0, pentru ca 11 minute mai târziu, atacantul senegalez să-și arate calitățile, după ce și-a depășit adversarul direct și un direcționat la colțul lung. Sebeșul a revenit în joc cu 20 de minute înainte de final, dar punctele au rămas la Ineu.

„Meci greu, cu o echipă bună, cu jucători ofensivi rapizi, care în prima repriză ne-a pus probleme. Am echilibrat jocul, am ieșit mai concentrați de la cabine, am fost pragmatici și ne-am apropiat cele trei puncte cu care urcăm în prima parte a clasamentului. Urmează o deplasare la Târgu Mureș, lider înainte de această etapă”, a spus Teodor Mihuț, antrenorul juniorilor utiști, alături de Cristi Sculici.

ACB Ineu U19: Tulcan – Gârna, Farago, Codrea, Cotoi – Hada – Cohan, Rucăreanu, Miculaiciuc, Sabău – Toure. Au mai intrat: Giacon, Marc, D. Bejera, Luca, Denis Mâneran

Campionatul Național U17: ACB Ineu – LPS Sebeș  3-2 (1-0)

Cel mai important meci al weekendului l-au avut elevii lui Leo Pința, Marcel Ponta și Feri Toth, care au găzduit la Ineu liderul seriei a 8-a a „republicanilor” U17. Ineuanii au început mai timorat confruntarea, dar când și-au dat drumul la joc au rezolvat, în mare meciul. Deschiderea tabelei a avut loc cu 5 minute înainte de pauză, când Varga a pasat central, Nica a preluat și a marcat la colțul lung. Echilibrul a mai domnit până în minutul 74, când Cheta a profitat de o pasă venită din stânga a lui Palcu. Purlea a făcut 3-0 cu 12 minute înainte de final, printr-o „pădure” de picioare la o fază fixă a echipei sale.  În ultimele 5 minute, LPS Sebeș a profitat de două erori mari din apărarea amfitrionilor, dar meciul s-a încheiat cu victoria ce-i duce pe jucătorii de la U17 pe primul loc în clasament.

„A fost derby de clasament, pe care noi l-am început mai cu frică, am stat mult la cutie. De departe, a fost victoria naostră, chiar dacă am luat pe final două goluri, după ce am făcut schimbări care –  totuși – au adus vitalitate, prin Cheta, care a și marcat, dar și Popa și Feier și-au făcut treaba. Felicitări grupei, ne-a ajutat și Cristian Sculici, a stat la toate meciurile aături de noi,  urmărește tot ce se joacă la juniori. Patru-cinci jucători au fost deja la echipa mare, la antrenamente și unii chiar au jucat. Remarc întreaga echipă, sunt atașat de această grupă care își face treaba și ne vedem de obiectiv, adică să ajungem cât mai sus în play-off”, a punctat Leo Pința.

ACB Ineu U17: Coman – Narsesovici, Purlea, Mercea, Palcu – Flonta – Ene, Sas, Szoke, Nica – Varga. Au mai intrat: Popa, Cheta, David, Feier.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button