Campionatul Mondial Qatar 2022

Istvan Kovacs, la meciul de deschidere al Cupei Mondiale: Arbitrul român face parte din brigada italianului Orsato!





Pe lista arbitrilor convocați pentru Cupa Mondială 2022 se află românii Istvan Kovacs, arbitru central, și asistenții Ovidiu Artene și Vasile Marinescu. Istvan Kovacs (38 de ani), după ce a arbitrat bine în duelul Manchester City – Real Madrid, scor 4-3, din semifinalele Champions League, a fost delegat și la Campionatul Mondial din Qatar. Vezi cotele Superbet ale echipelor de la Mondial şi alege-ţi favorita!

Meciul Qatar – Ecuador este programat duminică, de la ora 18:00, pe stadionul Al Bayt și va deschide seria partidelor de la Campionatul Mondial de fotbal din 2022. Istvan Kovacs va fi arbitru de rezervă la partida Qatar – Ecuador, rolul de central revenindu-i italianului Daniele Orsato iar la cele două linii se vor afla alți doi italieni, Ciro Carbone și Alessandro Giallatini. În camera VAR au fost desemnați italienii Massimiliano Irrati și Paolo Valeri, dar și polonezul Tomasz Listkiewicz.

„Mă simt onorat să fiu la Campionatul Mondial. A fost un moment deosebit pentru mine când am aflat. Am visat de când eram mic să reprezint România aici, la o pauză foarte lungă după Ioan Igna, care a fost unul dintre cei mai buni arbitri ai României alături de Nicolae Rainea. Nu am putut să-i văd la televizor din cauza diferenței mari de vârstă dintre mine și dânșii, dar am avut ocazia să-i cunosc și sunt doi oameni minunați.

M-am simțit emoționat că am fost selectat printre cei mai buni 36 de arbitri ai lumii, dar în același timp mândru pentru că eu, alături de Vasile Marinescu și Mihai Artene, ajungem la acest nivel. Nu vom schimba nimic din pregătirea noastră și vom merge acolo să facem o figură frumoasă. Fiecare meci este important, îl tratez ca și cum ar fi ultimul din cariera mea. Asta mă motivează și mă face să fiu concentrat la orice moment al jocului. După ce trecem testele fizice, o să mă focusez și pe Campionatul Mondial”, declara Istvan Kovacs, într-un interviu pentru FRF, în iunie 2022. Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

Doar pentru prezența la turneul final, Istvan Kovacs va primi suma de 70.000 de dolari din partea FIFA, în timp ce asistenții centralului vor fi remunerați cu suma de 25.000 de dolari.

Apoi, pentru fiecare meci pe care îl va arbitra, „centralul” român va mai fi remunerat cu câte 3.000 de dolari, în timp ce asistenții vor primi doar câte 1.500 de dolari.

Aflat în mare formă, după ce şi la EURO 2020 s-a prezentat foarte bine, Ovidiu Haţegan era mai mult ca sigur în lotul de arbitri pentru CM Qatar 2022, însă problemele de sănătate cu care s-a confruntat au făcut ca centralul să nu meargă la turneul final.

Pe lângă cei 36 de centrali și 69 de asistenți, la CM 2022 vor fi prezenți24 de arbitri VAR.

Din totalul de 129 de oficiali, 6 sunt femei, o premieră în istoria unui Campionat Mondial de fotbal masculin. Stephanie Frappart, Salima Mukansanga și Yoshimi Yamashita vor oficia la centru, în timp ce Neuza Back, Kathryn Nesbitt și Karen Diaz Medina vor fi arbitri asistenți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button