Campionatul Mondial Qatar 2022

„Samuraii” le-au închis gura nemților pentru a doua mare surpriză a „mondialelor” din Qatar





Al doilea șoc de la Campionatul Mondial din Qatar! Japonia a învins-o pe Germania, scor 2-1, după ce a fost dominată copios peste 70 de minute. Un succes identic cu cel reușit de Arabia Saudită în fața Argentinei, ieri, în cadrul Grupei B.

În minutul 33, Gundogan a deschis tabela dintr-un penalty obținut de Raum, iar nemții păreau să controleze situația, cu atât mai mult cu cât au avut și alte trei-patru ocazii foarte mari de a marca, iclusiv o bară, plus un gol anulat la Havertz pe motiv de offside. Dar, Doan (75) și Asano (83) au întors soarta meciului și au dus delirul în tabăra Japoniei.

Protest inedit al nemților

Jucătorii nemți, în frunte cu căpitanul Manuel Neuer, au protestat printr-o metodă inedită, după ce nu au fost lăsați să poarte banderolele cu mesajul „One Love”. Toți cei 11 jucători și-au îndreptat mâna dreaptă la gură în timpul pozei oficiale pentru meciul de debut de la Campionatul Mondial. Căpitanul Manuel Neuer nu a fost lăsat să poarte banderola cu mesajul „One Love”, mesaj care susține acceptarea tutor persoanelor indiferent de orientare sexuală. Goalkeeper-ul a purtat o banderolă pe care scria „No discrimination”, chiar dacă vicecancelarul Germaniei i-a dat acordul să poarte banderola cu mesaj interzis. Mai mult, formația lui Hansi Flick a purtat tricouri în culoarea curcubeului la ultimul antrenament înaintea meciului cu Japonia.

De la ora 18, începe celălalt meci al grupei E, dintre Spania și Costa Rica.

Formații: 

Germania: Neuer – Sule, Rudiger, Schlotterbeck, Raum – Kimmich, Gundogan – Muller, Musiala, Gnabry – Havertz
Selecționer: Hansi Flick

Japonia: Gonda – Sakai, Yoshida, Itakura, Nagatomo – Endo, Tanaka – Ito, Kamada, Kubo – Maeda
Selecționer: Hajime Moriyasu

Stadion: Khalifa International Stadium
Arbitru: Ivan Barton (El Salvador)

Un comentariu

  1. Cu toate ca sunt fan al echipei Germaniei, e foarte bine ca Japonia le-a inchis gura. Ar fi mai bine sa se gandeasca la fotbal si nu la chestii cu gay, lgbt si alte rahaturi politice. Fotbalul a ajuns o scarba din cauza mesajelor astea sociale si politice ! Mi-e dor de fotbal pur, nu de rahaturile astea din ziua de azi !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button