Campionatul Mondial Qatar 2022

Marocul o trimite și pe Portugalia acasă și devine prima națională africană calificată într-o semifinală de Cupă Mondială, CR7 – în lacrimi!





Selecţionata Marocului a devenit prima echipă africană calificată în semifinalele unei Cupei Mondiale de fotbal, după ce a învins, împotriva oricăror previziuni, echipa Portugaliei cu scorul de 1-0 (1-0), sâmbătă, pe Al Thumama Stadium din Doha, în fața a 44.198 de spectatori. Performanța vine după ce Hakimi și colegii săi au trimis-o acasă și pe Spania, după penalty-uri, o altă favorită la victoria finală. Vezi cotele Superbet de la Mondial şi alege inspirat!

Youssef En-Nesyri a marcat unicul gol al partidei în minutul 42, după centrarea din stânga a lui Attiat-Allah și o ieșire proastă a portarului Diogo Costa. După 6-1 cu Elveția, lusitanii au fost de nerecunoscut. Au stat degeaba cu fundașii la mijlocul terenului, căci au „măcinat” în gol aproape tot meciul, dar mai ales în repriza a doua. Totuși, Ronaldo și mai ales Pepe, acesta din urmă în cel de-al 8-lea minut din extra-time, au avut ocazii importante de egalare și de a împinge partida în prelungiri. Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

Portugalia a ratat şansa de a juca a treia sa semifinală de Cupă Mondială, după cele din 1966 şi 2006. Marocanii se pot lăuda cu defensivă de fier. De fapt, africanii nu au încasat gol de la adversari până acum la turneul final din Qatar, singurul gol primit fiind un autogol al lui Nayef Aguerd, în meciul cu Canada (2-1). În semifinale, echipa Marocului va juca împotriva învingătoarei dintre Franţa, campioana mondială en titre, şi Anglia, pe 14 decembrie.

Cristiano Ronaldo, între recorduri și dezamăgire: a părăsit în lacrimi ultimul mondial din carieră

Intrat pe teren în minutul 51, Cristiano Ronaldo a egalat sâmbătă recordul mondial de selecţii în echipa naţională, deţinut de kuweitianul Bader Al-Mutawa (196 de meciuri). Cvintuplul câştigător al Balonului de Aur, în vârstă de 37 de ani, a disputat primul său meci pentru naţionala Portugaliei în august 2003, la 18 ani și a devenit singurul fotbalist din istorie care a marcat cel puţin un gol la cinci ediţii ale Cupei Mondiale. Totuși, starul portughez a bifat și o bornă negativă și nu a înscris niciun gol în fazele eliminatorii de la Cupa Mondială. Asta înseamnă 570 de minute jucate de Ronaldo în fazele eliminatorii, timp în care nu a marcat din 27 de șuturi.

Lusitanul deţine, de asemenea, recordul mondial de goluri marcate la echipa naţională (118), fiind şi golgheterul all time al Ligii Campionilor europeni (140). Ronaldo a părăsit în lacrimi arena din Doha, aceasta fiind ultima sa prezență la o Cupă Mondială.

Formații:

Maroc: Bounou – Hakimi, El-Yamiq, Saiss (Achraf Dari, 57), Attiat-Allah – Ounahi, Amrabat, Amallah (Benoun, 65) – Ziyech (Aboukhlal, 82), En-Nesyri (Cheddira, 65), Boufal (Jabrane, 82). Selecţioner: Walid Regragui.

Portugalia: D. Costa – Dalot (Horta, 79),  Pepe ,  R. Dias, Guerreiro (Cancelo, 51) – Otavio (Vitinha, 69), Neves (Ronaldo, 51), B. Silva – B. Fernandes, G. Ramos (Leao, 69), Joao Felix. Selecţioner: Fernando Santos.

Arbitru: Facundo Tello; arbitri asistenţi: Ezequiel Brailovsky, Gabriel Chade (toţi din Argentina); al patrulea oficial: Ivan Arcides Barton Cisneros (El Salvador)

Doha, Al Thumama Stadium:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button