Crisul Chisineu-Criș

Crișul încearcă să-și asigure cât mai repede prezența în play-offul Ligii a 3-a, după care: „Vrem să producem fotbal, spectacol!”





Crișul Chișineu Criș a început greu actuala stagiune, dar s-a repliat pe parcurs și, cu trei etape înainte de finele sezonului regular, e în pole position față de Pobeda sau Pecica pentru cucerirea ultimului loc ce duce în play-off. Formația de pe Crișul Alb ar trebui să valorifice avansul de 4, respectiv 5 puncte pe care îl are față de urmăritoare, mai ales că, pe hârtie, are un program favorabil, cu meciuri în fața celor de la Buziaș și Cermei, plus deplasarea de risc maxim de la Reșița.

Încep la Carani, cu Buziașul: „O victorie ar descuraja puțin urmăritoarele”

Formația lui Dan Stupar, Remus Lung și Ovidiu Pășcălău e prima dintre arădene ce va intra în focul luptei în 2023 vineri (ora 15), la Carani, contra lui Phoenix Buziaș. Formația lui Cosmin Petruescu se distinge prin disciplină tactică, motiv pentru care a și plecat neînvinsă de pe arena „Aurel Ardelean” în toamnă (0-0). „La cum am văzut echipa pe finalul meciurilor de verificare, eu zic că sunt șanse mari să începem bine anul. Pregătirea a fost bună, avem destui jucători în formă, cu o mențiune specială pentru Janu, care traverseaza cel mai bun moment al lui de la venirea la Criș. Avem o absență importantă pentru un meci, două, pe Dinu, dar sunt băieți care-l pot înlocui. Meciul de vineri e important și prin prisma faptului că o victorie ar descuraja puțin urmăritoarele și mă refer la cele două contracandidate la locul 4. Obiectivul nostru este clar, intrarea în play-off, iar acolo vrem să producem cât mai mult fotbal, meciuri spectaculoase, pe placul suporterilor noștri”, afirmă Ioan Popovici, managerul general al grupării „alb-albastre”.

Lotul ceva mai subțire numeric, dar: „Calitativ stăm mai bine”

Cinci sunt jucătorii care au plecat de la Chișineu Criș în această iarnă, cel mai important nume fiind cel al golgheterului echipei, Cătălin Barbu. Juniorii Malița și Gavrilaș, plus Nistor și Moise sunt ceilalți fotbaliști pe care 2023 nu i-a mai prins în „alb-albastru”. Noul atacant de careu al lui Stupar este David Popa (ex. Dumbrăvița, via Cermei), care a arătat deja lucruri bune în amicale, iar în benzi au sosit juniorii Vecerdea (Șelimbăr) și Bickling (Dumbrăvița, via Viitorul Arad), în timp ce rezerva dintre buturi a lui Iliescu este experimentatul Ovidiu Pășcălău. „Îi mulțumim lui Barbu pentru golurile marcate la Criș, dar, din punctul meu de vedere, David Popa muncește mai mult pentru echipă și va marca și el destul de mult, sunt convins de asta. Vecerdea și Bickling sunt și ei câștiguri clare. Poate că numeric nu stăm foarte bine, dar calitativ eu zic că suntem mai buni decât în toamnă și vom demonstra asta și prin numărul de puncte pe care-l vom face. Noi ne-am dorit să mai aducem cel puțin unul-doi jucători, inclusiv străini, au și fost în pregătire cu noi, dar nu ne-am înțeles cu ei. Important este ca jucătorii pe care-i avem acum și antrenorii să fie mulțumiți, suntem cu salariile la zi, le oferim totul pentru ca ei să se poată gândi doar la fotbal”, a adăugat Popovici.

Pentru deplasarea de la Carani, cu Buziașul, Dan Stupar ar putea opta pentru umătorul prim „11”: Iliescu – Haloș, Pașca, Hreniuc, Siminic – A. Iuga, Grigore – Vecerdea, Janu, Toboșaru – D. Popa.

Arbitri: Cătălin Flonta (Cluj-Napoca) – Alexandru Turian (Zalău), Flavius Seiche Lazăr (Sânmihaiu Almaşului – Sălaj)

Observatori: Dorin Voina (Reşiţa), Ioan Rădulescu (Târgu Jiu)

Un comentariu

  1. Baietii voi visati bine dar nu veti prinde playoff. In astea 3 etape daca faceti 1 pct veti fi fericiti . Si punctul ala este insuficient .

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button