ACB Ineu

Ineul i-a ținut piept Ghirodei mai mult de o oră, apoi…dezastrul! Sculici: „Cum am făcut greșeli personale am fost taxați” v.s. Bălu: „Meci dominat cap-coadă” + FOTO





Codașa ACB Ineu i-a ținut piept celei de-a treia forțe seriei a 8-a a Ligii a III-a mai bine de o oră, după care a luat patru și-și adâncește criza de rezultate, ce se suprapune și peste una de ordin financiar. De altfel, echipa din Țara Zărandului a și protestat în startul partidei prin non-combat, având înțelegerea celor de la CSC Ghiroda și Giarmata Vii care au plimbat balonul timp de un minut în jumătatea proprie de teren.

Sculici: „Jucătorii au fost foarte înțelegători, alții nu porneau returul. Începe un alt campionat pentru noi”

Timișenii nu au făcut o primă repriză grozavă, dar în a doua au fost superiori, iar după ce au deblocat partida, în minutul 62, prin Mancaș, nu a mai fost meci. Bădăuță (69), același Mancaș (79) și Stupu (85) au completat lista marcatorilor, în timp ce ACB-ul rămâne fără gol marcat și după a treia partidă oficială a anului. „Minutul de protest din debutul partidei a fost atenționarea băieților vizavi de situația financiară, de restanțele salariale. E omenesc, alții nu porneau returul, pot să spun că la toate meciurile băieții au avut atitudine. Că nu ne-au ieșit rezultatele este altă problemă, nu au depins de lipsa banilor. Astăzi, am avut o primă repriză bunicică, având în vedere adversarul și ideea tactică. Decât vreo câteva. La pauză le-am cerut să nu facem greșeli personale, dar cum am făcut una, ne-au și taxat. Au prins curaj, iar noi n-am reușit să fim mai concentrați. Am suferit la ultima pasă, cu toate că am avut spații foarte mari, nu am jucat nicio minge peste fundași, în profunzime și nu ne-am creat ocazii mari. Dacă eram mai pragmatici….Până acum tot am jucat frumos, dar fără rezultate, nu ne-a ieșit nici astăzi. Din păcate, dacă ne luăm după joc, clasamentul este mincinos, problema e că fotbalul se joacă pe goluri și nu pe impresii artistice. Până la urmă este o treabă asumată, și de club, dar și de către mine, dorim să creștem jucători. Cei tineri care au intrat în teren pe parcurs nu pot să spun că sunt vinovați de rezultate, din păcate cei care au greșit erau dintre cei cu experiență. Astăzi am avut și ceva bun, au fost doi-trei copii care au intrat bine în joc, care sperăm să crească. Pe de altă parte, nu putem acum să ne așteptăm ca acești copii să ne rezolve nouă meciurile. Ei trebuie să crească ca mai târziu să ne ajute ei pe noi, după ce acum îi ajutăm noi pe ei. Eu cred că formează un grup bun împreună cu seniorii, dar cred că este și ghionion. Sper ca la un moment dat să-și întoarcă Dumnezeu fața spre noi”, a spus Cristian Sculici, antrenorul Ineului.

La finalul partidei, o parte dintre factorii de decizie a clubului au intrat într-o ședință, pentru a găsi soluții concrete pentru rezolvarea – măcar parțială – a problemelor de ordin financiar. „Eu cred că jucătorii au fost înțelegători, chiar foarte înțelegători, din acest punct de vedere îi felicit. Au dat dovadă de caracter, s-au pregătit pentru fiecare meci, au intrat pe teren și au jucat cu atitudine la Lipova și Dudeștii Vechi. Și, până la urmă, pentru noi campionatul va începe de săptămâna viitoare, în play-out”, a adăugat Sculici.

Bălu: „A fost o repriză exact cum ne dorim noi și ce antrenăm, ne jucăm șansa în play-off”

După 4-0 la Ineu, cel puțin până mâine, Ghiroda și Giarmata Vii o egalează la puncte (36) pe viceliderul Șoimii Lipova, care – însă – pornește cu prima șansă în fața Pobedei. „A fost un joc pe care l-am dominat copios cap coadă, din minutul 1 până în minutul 93. În prima repriză nu ne-am creat decât vreo trei ocazii mari, capul lui Mancaș, ocazia lui Bădăuță și șutul lui Stupu pe lângă vinclu. Repriza a doua a fost bună, totul frumos, pase, circulație bună, a fost o repriză exact cum ne dorim noi și ce antrenăm. Este important că am câștigat, ne interesează punctele și acum ne așteaptă nouă finale. Până la urmă, eu cred eu că începe alt campionat. În play-off se întâlnesc cele mai bune patru echipe și e clar că Reșița și Lipova pleacă cu prima șansă. Dar și noi, atâta timp cât avem șansa noastră, ne vom bate pentru ea. Până la urmă, sunt convins că sâmbăta viitoare la Lipova ne va aștepta un spectacol, atât în teren cât și în tribune. Pentru frumusețea fotbalului, aș vrea să nu se rupă prea repede clasamentul, să nu fie pentru plăcerea antrenorilor echipelor mai bine cotate. Ne-am pregătit bine în iarnă, cu cantonament la Brașov, am avut terenuri bune de antrenament și am făcut jocuri bune de pregătire. Am completat lotul cu câteva piese grele ca să contăm și noi în acest play-off”, a punctat Sorin Bălu, care i-a preluat pe ghirozeni în toamnă din mâna lui Răzvan Leuca.

Galerie foto de la partida ACB Ineu – CSC Ghiroda și Giarmata Vii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button