Șoimii Lipova

Lipova vrea să o țină sub ea pe CSC Peciu Nou, Candreanu – soluție la problemele de efectiv ale lui Todea: „În primul rând, să nu primim gol!”





După eșecul de pe terenul liderului FC Bihor, Șoimii Lipova a legat o serie pozitivă ce a dus-o până pe locul 3 în clasament. La Pecica, echipa lui Cristi Topdea și Norbert Polgar a impus remiza, 1-1, dar cu sacrificii mari. Ambii fundași centrali, Petruț și Bain, au fost eliminați și vor absenta de la confruntarea internă, de sâmbătă, de la ora 15, cu CSC Peciu Nou, una dintre echipele ce îi vânează locul din zona play-off. Trupa lui Gheju e pe locul 5, la doar două puncte în spatele „alb-albaștrilor”.

Cel mai probabil, stafful tehnic al „șoimilor” va apela la Timotei Candreanu (18 ani) pentru centrul defensivei, juniorul timișorean începând sezonul ca fundaș lateral. Acesta este împrumutat pe Mureș de la Ripensia până la finalul stagiunii. „Am făcut primii ani de juniorat la Ripensia și, prin Petrișor Jichici, am ajuns la Lipova. Le-au plăcut și lor de mine și mie de ce am găsit aici, conducere caldă, antrenori serioși, se fac antrenamnete bune și pentru mine, ca junior născut în anul 2005, este foarte bine. Față de Timișoara îmi pare că toată lumea este mai caldă, sunt profesioniști și își dau silința ca noi să progresăm. La Pecica a fost un meci echilibrat, am început mai bine, puteam marca în primele 10 minute, după care meciul a fost echilibrat. Am reacționat ca o echipă mare după golul primit, am egalat și chiar puteam marca din nou. Păcat că pe finalul partidei de la Pecica, doi colegi din apărare au fost eliminați, dar antrenorii au soluții și vor găsi formula cea mai bună pentru linia defensivă. Eu pot juca și în dreapta, cum am făcut-o până acum, dar poziția mea de bază este cea de fundaș central. Sunt la dispoziția tehnicienilor care vor știi mai bine unde voi juca”, afirmă tânărul fotbalist al Lipovei.

Ca și timișorean, Candreanu știe la ce să se aștepte de la duelul cu nou promovata din județul vecin. „Urmează Peciu Nou, am fost coleg cu portarul Brașoveanu, nu va fi ușor să-i dăm gol. Au și ucători cu experiență, ex-poliști precum Mera, Scutar sau Ignea, dar și juniori tot din pepiniera polistă.Vom avea de lucru mult în apărare cu atacanții lor cu experiență, Enciu și Giuricici, dar sperăm să ne facem datoria și, în primul rând, să nu primim gol. Este un adversar greu, lupta pentru play-off se va da între primele șase echipe de acum din clasament. Avem meciuri directe cu Peciu Nou și apoi la Buziaș, după care se va contura mai clar clasamentul, e și finalul turului. Personal îmi doresc să prind cât mai multe minute pentru a crește în joc, iar cu șoimii să ajung cel puțin în play-off, dacă nu chiar la barajul de promovare. An de an clubul s-a bătut acolo și nu vrem nici noi să coborâm ștacheta”, a adăugat Candreanu.

Formații probabile:

Lipova: Buta – Bickling, Candreanu, D. Salka, Franklin – Brad, Said, Jichici, Șimăndan – D. Ciubăncan, Gavra.

Peciu Nou: Brașoveanu – Rosenblum, Mera, Ov. Buză, E. Ștefan – D. Bud, M. Matei, A. Ignea, Făndel – M. Giuricici – M. Enciu.

Arbitri: Leopold Herczeg (Băcia – Hunedoara) – Ioan Humita (Armeniş – Caraş Severin), Cristian Bumb (Băcia – Hunedoara)

Observatori: Cornel Pantea, Petru Boros (ambii din Oradea)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button