ACB Ineu

ACB Ineu, chemată să-i țină piept lui Poli înainte de intrarea în vacanță! Kone: „Ne jucăm șansa, galeria lor ne va motiva și pe noi”





Sunt două echipele care nu au câștigat niciun punct de la startul returului în seria 8-a a Ligii a 3-a și ambele sunt din județul Arad. ACB Ineu o duce cel mai rău, fiindcă e ultima în clasament, iar la ultima partidă a anului are parte de un adversar extrem de greu, una dintre marile favorite la participarea la barajul de promovare. Vineri, de la ora 14, pe „Centralul” ineuan sosește Poli Timișoara și a sa galerie, având prima șansă la cele trei puncte.

Inclusiv disputa din tur a dat semnale clare despre favorita din acest duel, „alb-violeții” impunându-se cu 6-1. La ultima apariție oficială, Ineul a dat semne importante de viață la Lipova.  Cu toate că au pierdut, „alb-albaștrii” au avut ocaziile lor în momentele cheie ale partidelor și au rămas mereu cu mâna goală. „La ce pregătire bună am avut în vară, cu o mulțime de perspective bune, nu ne așteptam deloc să fim în această situație grea din clasament. Eu încă sper că vom ieși din acest impas, trebuie să credem în noi și în șansele noastre și să dăm fiecare mai mult. Antrenorii au crezut mult în noi și ar fi trebuit să dăm mai mult înapoi. Este valabil și pentru mine. Mi-aș fi dorit să joc mai mult, ca oricare alt fotbalist, însă antrenorul e cel care știe când și pe cine să folosească, înseamnă că nu l-am convins la meciuri și antrenamente”, susține  Aboudramane Kone, mijlocașul de 20 de ani ivorian al Ineului.

Alături de Dodo Digbeu, care nu are drept de joc la Ineu, Kone a jucat în stagiunea precedentă la Pobeda Star Bîșnov și e la curent cu ceea ce s-a întâmplat la Poli, echipa fanion al județului vecin. „Când jucam în Timiș, auzeam mereu vorbindu-se de Poli, nu mă așteptam să retrogradeze, iar acum acum să-i avem ca adversari. Au o echipă foarte bună, cu siguranță vor veni să ia trei puncte de la Ineu. Îi respectăm, dar eu cred că ne putem bate de la egal la egal cu ei. În ultimele meciuri am marcat și noi destule goluri, trebuie să mai lucrăm la apărare și mai ales să nu facem greșeli personale. Avem șansa noastră și o să ne-o jucăm. Galeria lor ne va motiva și pe noi, căci asta e frumusețea fotbalului, să joci într-o atmosfera frumoasă creată de suporteri”, a adăugat Kone.

După ce conjudețeana din Peciu Nou s-a împiedicat cu Pecica, formația lui Paul Codrea e din nou pe locul 2, având un golaveraj superior celor de la Progresul și vrea să rămână acolo până la primăvară. Ineul rămâne cu problemele medicale acuzate de portarul Tulcan și mijlocașul Spătaru.

Formații probabile:

Ineu: Merșca – Voștinar, Clipotă, Șerban, Bekono – Buza – N. Călin, Kone, Susan, Udrescu – Toure.

Poli: Murariu – Haloş, Bocşan, D. Roşu, R. Ciurel – Olariu, Pureca V. Prună – Marincu, D. Popa, Curescu

Arbitri: Eniko Kopriva Biro (Odorheiu Secuiesc – Harghita) – Tamas Kopriva Biro (Carei), Lazăr Seiche (Sânmihaiu Almaşului – Sălaj)

Observatori: Mihai Marcu (Oradea), Mihail Boru (Reşiţa)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button