Șoimii Lipova

Lipova merge cu gânduri de revanșă la Peciu Nou: „De asta este și frumos fotbalul”





Eșecul intern cu Progresul Pecica din primul meci al anului 2024 au scos-o pe Șoimii Lipova din cursa pentru play-offul Ligii a III-a. A fost un 0-3 sec pentru gruparea de pe Mureș, care rămâne să joace în play-out, dar departe de zona cu probleme. Sau cel puțin asta spune clasamentul înainte cu două runde de finalul sezonului regular, runde ce-i vede implicați pe „alb-albaștri” în confruntări tari.

Polgar: „Trebuie să schimbăm rapid impresia lăsată cu Pecica”

Prima dintre ele vine vineri, de la ora 15, la Peciu Nou, în fața adevăratei surprize din acest sezon în seria a 8-a. Veniți din fotbalul județean în vara anului trecut, timișenii lui Sorin Gheju au obținut accesul în „careul de ași” încă de săptmâna trecută, după lecția de fotbal dată celor de la Buziaș, pe terenul din Carani. „Cei de la Peciu Nou au demonstrat pe teren, prin rezultate și joc, că merită să fie în play-off. Și, până la urmă, la ce nume au în lot, adică jucători care au evoluat în primele două ligi din România, nu sunt nepapărat o surpriză a seriei. Adică sunt acolo unde ar trebui să fie, au acum și un moral bun după victoria ce i-a dus și matematic în primele patru și vor dori să rămână acolo, în lupta pentru locul 2, cel puțin. De cealaltă parte, noi am pierdut dureros acasă, la un scor ce nu ne face cinste, doar că fotbalul e frumos și pentru că îți oferă rapid șansa revanșei. Trebuie să schimbăm rapid impresia lăsată cu Pecica și chiar cu cei din Peciu Nou la meciul tur”, a afirmă Norbert Polgar, antrenorul secund al lipovanilor.

După meciul cu pecicanii, „principalul” Cristian Todea spunea că va trebui să reconfigureze parcursul echipei sale, căci până săptămâna trecută s-a vorbit doar de pe play-off pe Mureș. „Nu avem ce face, trebuie să ne obișnuim cu ideea că vom juca în play-out, iar aici nu ne putem propune decât să terminăm pe locul 5. Dar, dincolo de rezultate, e important să creștem acest grup, în vederea sezonului ce vine. Începem să ne recuperăm și jucătorii care au avut probleme, Nica și Șimăndan sunt bine acum, sperăm ca și Iliescu să fie cât de curând bun de joc”, a adăugat Polgar.

În toamnă, Peciu Nou s-a impus cu 4-2 la Lipova, depășindu-i pe locul 3 „șoimi”, care la acea dată veneau după o serie pozitivă. În ultima rundă a sezonului regular, Vlad și colegii săi se întorc pe noua arenă din orașul de pe Mureș pentru „ciocnirea” cu Buziașul, care ar mai putea avea șanse la locul 4 după etapa din acest weekend.

Formații probabile:

Peciu Nou: Braşoveanu – Rosenblum, Mera, Matei, Ureche – Giuricici, Gania, Ignea, D. Bud – Făndel, Enciu.

Lipova: Buta – Bokse, Petruț, Bain, Puta – Andrieș (Brad), Said, Salka, A. Nica – Vlad, Dinu.

Arbitri: Mircea Salomir (Cluj-Napoca) – Alexandru Corb (Satu Mare), Krisztian Toth (Petreşti – Satu Mare)

Observatori FRF: Sorin Ciotlăuș, Emil Gîţ (ambii din Deva)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button