ACB IneuSocodor

Sezonul regular în C8 se încheie cu derby-ul suferinței, Socodor – Ineu! Gherheș: „Cine marchează primul câștigă!” v.s. Udrescu: „Un nou început!”





Etapa din weekendul precedent a fost cea mai neagră din acest sezon pentru divizionarele terțe arădene, care nu au obținut nici măcar un punct. Evident, pe lângă limitele competitoarelor, a fost și chestiune de program în lipsa derby-urilor arădene. În weekend, cortina coboară peste stagiunea regulară din C8 cu „ciocnirea” dintre ACB Ineu și CS Socodor, singurele echipe ce nu făcut niciun punct în retur.

Practic, cele două formații ajung la derby-ul suferinței de sâmbătă, de la ora 15, de la Socodor cu punctajul avut după întâlnirea directă din tur, încheiată la egalitate, 0-0. De atunci, Ineul a cărat cele 6 puncte după ea timp de 8 meciuri, iar Socodorul, cele 8. Pentru ambele inclusiv startul de an a fost dezamăgitor, atâta timp cât Periamul, formația pe care sperau să o întreacă s-a impus în județul Arad cu același scor – 2-0.

Gherheș: „E un meci de care pe care, ultima noastră șansă, mică și ea, la rămânerea în Liga a 3-a”

Teamul pregătit de tandemul Tibi Darazs – Gigi Cameniță vine după meciul cu Buziașul în care a dat trei goluri, dar și a luat șase și criza de rezultate continuă, ca și în cazul adversarilor de sâmbătă. „Nu am jucat pe un teren nu foarte bun la Cărani, accesibil – să zicem, contra unui adversar net superior. Dar am jucat deschis, am vrut să dăm maximum. Din păcate au deschis scorul repede și s-a năruit totul, singurul lucru pozitiv a fost că am marcat și noi de trei ori. Avem deja 8-9 etape fără puncte, situația este critică. Urmează duelul suferinței cu Ineul, un meci de orgoliu având în vedere distanța mică dintre noi și duelurile anterioare din Liga 4-a. E un meci de care pe care, ultima noastră șansă, mică și ea, la rămânerea în Liga a 3-a. Din păcate, Periamul ne-a bătut pe și pe noi și pe Ineu, iar Cermeiul cred că va fi surpriză play-outului. Se pare că fotbalul județean arădean are de suferit, am fost slăbuți și noi și Ineul în toamnă, iar acum parcă suntem numeric și valoric mai slabi. Va conta și absența lui Turcuș, un jucător exponențial al nostru, aducea agresivitate pozitivă la echipă. Cred că cine marchează primul sâmbătă, va câștiga”, a spus Ionuț Gherheș, căpitanul celor din Socodor, care, la 33 de ani, speră să joace și la anul în Liga a 3-a cu echipa din comuna natală.

Udrescu: „Urmează doar finale, începând cu acest meci de la Socodor”

Ultimii care au cedat contra celor din Periam au fost chiar cei de la ACB Ineu, care – totuși – au șansa să scape de „lanterna roșie” chiar înainte de intrarea în play-out.. „Nu sunt multe de zis despre meciul de etapa trecută, nu ne regăsim. Din păcate, în defensivă facem cadouri, iar în atac nu prea am reușit să fim periculoși, am produs puține faze de poartă și ocazii importante. Pentru noi urmează doar finale, începând cu acest meci de la Socodor. Trebuie să ne revenim, inclusiv eu, stăm foarte prost în clasament. Personal, cred că de la meciul cu Buziaș din toamnă nu am mai marcat. Socodorul e deasupra noastră, dar nici ei nu merg bine, au pornit cu două victorii după care au avut și ei evoluții slabe. Știm că Turcuș va fi suspendat, dar cred că se descurcă și fără el, nu contează cine joacă, trebuie să ne facem jocul, să muncim pe teren mai mult. Dacă antrenamentele ar fi meciuri oficiale, am fi cei mai buni la cum facem traseele de joc, cum punem piciorul și cum marcăm goluri lucrate. Dar, cum se zice, una vorbim și alta facem. Mai sunt multe puncte în joc, nu suntem gata retrogradați cum cred unii, avem șanse reale să arătăm că avem valoare și să ne salvăm direct. Am uitat meciurile cu Bihorul și Periam și vrem ca această deplasare la Socodor să fie un nou început”, a spus Raul Udrescu, „aripa” stângă a lui Cristian Sculici și Teodor Mihuț, care susține că echipa e cu gândul doar la fotbal. „Chiar dacă încă sunt ceva probleme financiare, nu asta este cauza eșecurilor, nu ne gândim la asta când intrăm pe teren, ci ne concentrăm să câștigăm meciurile, suntem fotbaliști profesioniști. Personal îmi doresc să fiu sănătos și să reînnod șirul golurilor, chiar de la acest meci, dar important este ca echipa să câștige, indiferent de cine are realizări”, a adăugat fotbalistul născut la Bocsig.

Formații probabile:

Socodor: Mucha – Clej, Gherheș, Țoca, C. Covaci – Florea, Mintaș – Ciornei, Lezeu, D. Covaci – Mercioiu.

Ineu: Merșca – Clipotă, Zdrențan, Șerban – Bekono, Susan, Ndoye, Miculaiciuc – Ioniac, Banam, Udrescu.

Arbitri: Răzvan Dan (Timişoara) – Cosmin Andrei, Alexandru Bogdănel Alexandru (ambii din Oradea)

Observatori: Sorin Ciotlăus (Deva), Ion Lupșa (Timişoara)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button